Sunny
|
|
« -: 19.12.2006 14:14 » |
|
Либийският съд постанови преди минути, че петте ни медицински сестри са виновни по делото за заразяване на над 400 либийски деца с вируса на СПИН, съобщи Ройтерс. Присъдата, произнесена от съдия Махмуд Хауиса , е смърт. Източник: http://dnes.bgУжасно подтискащо и то точно преди празниците...то не, че някое друго време е подходящо. На мен не ми се вярва да се стигне до изпълнение, обаче хората са сигурно вече смазани психически и всякак. Просто не ми се говори в каква държава живеем и как политиците ни не могат да защитават народа, а само думи и лозунги като по соц време
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #1 -: 19.12.2006 14:27 » |
|
Неприятно наистина.... Я си представете обаче, ако в България някой бе заразил със Спин триста и кусур бебета и имаше заподозрени и задържани либийски медицински сестри.Какви ли щяха да са присъдите и настроенията сред хората? Ами ако са виновни?
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #2 -: 19.12.2006 14:32 » |
|
Неприятно наистина.... Я си представете обаче, ако в България някой бе заразил със Спин триста и кусур бебета и имаше заподозрени и задържани либийски медицински сестри.Какви ли щяха да са присъдите и настроенията сред хората? Ами ако са виновни?
Ама то точно там е въпроса :АКО Никой не може да каже със сигурност, няма съвсем сигурни доказателства. Ами АКО не са виновни? Как може някой да бъде осъден на смърт ако има АКО?
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #3 -: 19.12.2006 14:38 » |
|
Според либийските съдебни власти очевидно няма "ако".... Хората са си намерили доказателства при обиските,получили са самопризнания..... Не знам казуса е заплетен,пък и не съм юрист да споря,но ми се струва работата изпусната откъм защитата. Поне нямат достатъчно оправдателни аргументи досега.... Дано пък да ги отърват жениците. Това им харесвам на американците и евреите например,че ако бяха техни хора досега да са ги изнесли отдавна от Либия,без значение виновни или не...
|
|
|
|
|
|
|
misteryCo
Полъх
Публикации: 80
|
|
« Отговор #4 -: 19.12.2006 15:37 » |
|
Седя си в офиса и чувам как някакви самолети минават ниско ниско над София, седя си и си мисля защо вместо да кацат тука да не вземат да направят едно завойченце и направо към Либия - и там да се бухнат направо в шатрата или там в каквото живе вожда им Кадафи . П.П. Извинете за словоблудството ама то тези там май от друго не разбират .
|
|
|
|
Good decisions comes from experience, but experience comes from bad decisions.
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #5 -: 19.12.2006 15:52 » |
|
Това ако е всяка друга нормална държава, ще стане егати международния скандал и сигурно война ще стане. Представете си това вярно да бяха американски граждани за какво чудо щеше да става дума. Обаче хорицата не са имали късмета да се родят в нормална държава, която да се грижи за тях първо да не ходят в чужбина да работят, за да изкарат някой лев, че то това тук с честен труд не може да стане, и второ като са уплетени в някакви политически интриги и борби за нещо си, поне да има наистина кой да ги защити. Кой знае каква борба на интереси е и какви са всъчщност истинските причини, за това едва ли ние ще разберем. Само знам, че всичко е политика, а хората са жертви.
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #6 -: 19.12.2006 17:54 » |
|
То е международен скандал, само че нащо не е като трябва. Дам от части правителството е виновно че не го пропагандира из другите европейски страни. Но се намериха и добри хора и политически дейци от други държави, за да помогнат на хората. Самолета не ерешение, а и това е най-лесното. Либия няма военоморски флот, при все че всичките им нефтени находища са във вода или на плажовете, България разполага с две подводници които без проблем могат да отидат до там и да се върнант за 1 ден / 6 торпеда и Либия ще е влезне във гражданска война и цялата и икономика ще рухне. Обсъждан въпрос със човек който разбира от тези неща(няма да кажа какви че ще трябва да ви убия ). Ама това не е решение. Българските медици трябва да се защитят от НАЩО мъртво правителство, което го е страх и само гледа към другите държави да види какво ще направят. Както беше и с дълга на Ирак. Накараха ни да го опростим , то ей така се дават 4 милярда долара бре. И аз ще стана президент ще вкарам държавата в тоталитарно управление ще развия военната мощ, избивам наред после ще пратя армията ни в македония, сърбия, гърция. Ще взема пари от Австрия и русия и примерно либия. И ще дойдат Америка ще ни направят на щвейцарско сирене Ще ни опорстя дълговете ще налеят Милярди долари във България , ще я управляват 2-е годин и след 6 ще изтеглят последниятБатальон и накрая ние ще бъдем доста развита държава Мали че се разприказвах
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #7 -: 19.12.2006 18:23 » |
|
Аз се чудя как хората пот другите страни като им вдигнат бензина с 5 евроцента и направо става революция и са по улиците и спират работа и не търпят някой да си прави каквото си иска. Верно е, че ние си избираме политиците, ама трябва ли да търпим всичко, което правят с нас? Те просто си решават, че правят еди какво си и то си става факт, независимо колко е тежко за хората. Защо нашия народ няма самочувствие, защо така лесно ни манипулират, защо изобщо търпим всичко това. Понякога дори си мисля, че ни държат в непрекъснат стрес и да се чудиш как да си изкарваш прехраната, за да нямаш време да мислиш за глупости като примерно да стачкуваш за нещо си. Нашето поколение отнесе абсолютно всички промени и изобщо цялата мизерия. Ама не стига това ами и в поличиески разправии ни въвличат и ето пак нашите хора страдат. Ама щото знаят, че няма кой да ни защити, а ние няма да го направим. Аз да ви кажа, може да не е решение, ама бих им метнала една терористична бомбичка, честно
|
|
|
|
|
|
|
chill
|
|
« Отговор #8 -: 19.12.2006 20:28 » |
|
К'ви войни, к'ви самолети и подводници и к'ви пет лева? Знаете ли колко още българи работят в Либия? Поне четири хиляди.
|
|
|
|
Sails: Severne Convert 2016 7.5 Ezzy Wave SE 5.8 Ezzy Wave SE 4.7 Boards: Starboard Kombat 106L Starboard Kode 123L --- Pain is weakness leaving the body
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #9 -: 19.12.2006 22:02 » |
|
К'ви войни, к'ви самолети и подводници и к'ви пет лева? Знаете ли колко още българи работят в Либия? Поне четири хиляди.
Новината е ужасна! Според мен този случай е поредното доказателство как в БГ ситуацията винаги е била "орел и рак и щука", всеки тегли в различна посока колата, а тя си седи на едно място без да мръдне и мм-тър. За да има различен изход това "дело" трябваше да има абсолютното обединение на нашите политици и това трябваше да е въпрос Но1 на външната ни политика.... Нещата са тръгнали много по-отдалеч, гласност на случая се е дала две-три години по-късно, загубено ценно време!Тогавашните политици (имена няма да назовавам, за да не политизираме нещата) и грам внимание не са обърнали на сигналите на близките на медиците в Либия, улисани в стабилизиране на заеманите позиции... Когато се е разбрало, че работат е дебела, пак нищо почти година, с надеждата, че тихомълком ще се разминат нещата... Преди да започне тази "кампания" много държави са изтеглили персоналите си Либия, ние дори не сме ги предупредили (аргумента тук е, че повечето медици били на самостоятелен контракт и държавата не носела отговорност), а това че те са граждани на въпросната държава излиза че е без значение... Аз в такива случаи супер много се нервя, когато стане дума нашата държава да защити гражданите си, нея я няма(раздирана от политически борби и обслужваща нечии интереси), а когато се събират данъци, социални осигуровки и т.н. гражданите са важен фактор- No1! Къде е обратнат връзка питам аз, защо ние трябва да плащаме заплатите на апарат който не обслужва нашите интереси, нито пък ни защитава?!?!? Аз винаги иронизирам, като се спомене делото в Либия, че ако това бяха американци, отдавна да са си ги прибрали в USA с военна мисия, след това ще да изглаждат политическото напрежение... На мен и акъла не ми побира, как нашите политици са си позволили лукса да разчитат на тихо решаване на случая?!?!??! Либия не е Европа, нравите там са различни, и ужасно сурови както се разбра... Много жалко, че българите сме "забравени души" където и да се намираме...
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #10 -: 20.12.2006 15:41 » |
|
Новината е ужасна! Според мен този случай е поредното доказателство как в БГ ситуацията винаги е била "орел и рак и щука", всеки тегли в различна посока колата, а тя си седи на едно място без да мръдне и мм-тър. За да има различен изход това "дело" трябваше да има абсолютното обединение на нашите политици и това трябваше да е въпрос Но1 на външната ни политика.... Нещата са тръгнали много по-отдалеч, гласност на случая се е дала две-три години по-късно, загубено ценно време!Тогавашните политици (имена няма да назовавам, за да не политизираме нещата) и грам внимание не са обърнали на сигналите на близките на медиците в Либия, улисани в стабилизиране на заеманите позиции... Когато се е разбрало, че работат е дебела, пак нищо почти година, с надеждата, че тихомълком ще се разминат нещата... Преди да започне тази "кампания" много държави са изтеглили персоналите си Либия, ние дори не сме ги предупредили (аргумента тук е, че повечето медици били на самостоятелен контракт и държавата не носела отговорност), а това че те са граждани на въпросната държава излиза че е без значение... Аз в такива случаи супер много се нервя, когато стане дума нашата държава да защити гражданите си, нея я няма(раздирана от политически борби и обслужваща нечии интереси), а когато се събират данъци, социални осигуровки и т.н. гражданите са важен фактор- No1! Къде е обратнат връзка питам аз, защо ние трябва да плащаме заплатите на апарат който не обслужва нашите интереси, нито пък ни защитава?!?!? Аз винаги иронизирам, като се спомене делото в Либия, че ако това бяха американци, отдавна да са си ги прибрали в USA с военна мисия, след това ще да изглаждат политическото напрежение... На мен и акъла не ми побира, как нашите политици са си позволили лукса да разчитат на тихо решаване на случая?!?!??! Либия не е Европа, нравите там са различни, и ужасно сурови както се разбра... Много жалко, че българите сме "забравени души" където и да се намираме... Точно така!!! Те не са били само нашите медици, имало е и от други държави, обаче са ги изтеглили моментално. Само нашите са останали там. Обратна връзка както казва lukcheto няма. Как сестра ми е от години в щатите и живее там, а тук едва ли не в затвора ще я вкарат за здравни осигуровки...а тя живее там и се осигурява там и изобщо какви са тия безумия. Нищо тук не е исмислено като хората. Само се гледа как го правят в другите страни и сляпо се копира, без да се разбира принципа и да са ясни детайлите. Не може само да даваме пари за какви ли не такси, данъци, сметки, а когато излезат жените майчиство да им дават по 20 лева. Това си е пълно безумие. Сметките ми за парно в магазина безобразно се надписват при изравняването и понеже са написани адски неразбираемо, ти се чудиш какво да правиш. Иди се оплачи на папата. Айде после бъди патриот и си обичай страната. То ние всички си я обичаме, обаче само защото сме се родили тук и сме си свикнали. Иначе си е пълен ад откъм стандарт и начин на живот.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #11 -: 20.12.2006 16:03 » |
|
Вече има онлайн петиция в подкрепа на подсъдимите. Аз я подписах. Ако сте съгласни със съдържанието и, призовавам и вие да се включите. Ако не помогне, поне няма да навреди. Адрес: http://www.petitiononline.com/bulgaria/petition.html
|
|
|
|
|
|
|
|