21.11.2024 13:43
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как се регулира дължината на линиите  (Прочетена 4502 пъти)
zelen4uka
Полъх
*
Публикации: 6

« -: 08.10.2020 18:07 »

Аз съм начинаещ  кайтист и искам да си настроя линиите на бара. Бара е на фирмата Cabrina с 4 линии. Двете управляващи линии са с 25см. по-дълги от останалите две.
Кайта е на Гастра а бара на Кабрина
Въпрос 1 : Всички барове ли са с изравнени линии?
Въпрос 2 : Като се изравнят линиите, положението на пръчката с която управлявам къде трябва да е позиционирана? В средата или максимално горе?
Philip
Духовит
**
Публикации: 115

« Отговор #1 -: 09.10.2020 08:17 »

Здрасти,

https://www.youtube.com/watch?v=IA5Z9tsdR7I

ако има значително разминаване, може би трябва (липсват) някакви удължения.

zelen4uka
Полъх
*
Публикации: 6

« Отговор #2 -: 09.10.2020 15:24 »

Благодаря!
Пускам и аз нещо на Испански защото добре обяснява дядото.
https://www.youtube.com/watch?v=0K5hGPUiD2E
Кайта има въженца на който завързвам линиите. В по-слабо време управляващите линии изглеждат отпуснати и са провиснали. Кайта лесно загубва подемна сила и пада.  Затова реших да ги скася и в силно време беше въпрос на оцеляване. Всички ме съветват да си купя бар от същата фирма. Ако баровете на всички фирми се настройват с равни линии и управляващата (пръчка) е в долна позиция, значи няма значение бара. Само размера би трябвало да има значение.  Тогава остава въпроса за дължината на въженцата който са закачени на кайта. Дали са импровизирали с тях? Кайта е Gaastra PURE 2016г 11кв. м. Къде мога да намеря точната дължина на въженцата който са закрепени на кайта?
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #3 -: 10.10.2020 08:49 »

Всеки бар трябва периодично да бъде проверяван. Предните линии се разтягат повече заради по-голямото напрежение при ползване. Особено при тежки хора, при тези които въртят лупове и при скокльовците Smile.
Освен равните линии на баровете, от голямо значение е дали има "V" и откъде започва. Кайт с V на оригиналният бар не винаги работи добре с такъв без V и обратно.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: