Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #15 -: 12.06.2007 18:09 » |
|
Тази 125 я карасх миналото лято е да без ного вятър в платното ама бях и с 5,6 кила по-втален Как може да можеш да караш и да търсиш 140л дъска Ако ще имаш набор от 3 дъски може, но като те слушам искаш да минеш само с 1, значи 125л е супер размер за 1 дъска а след време ако не можеш да и вземеш добри пари си я оставяш за голяма. В България има вятър за всякакви дъски, ама какво ще правиш като духне? Ако е слабо слагаш голямо платно, тия дъски носят до към 9кв и караш и на полъх.
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #16 -: 13.06.2007 00:55 » |
|
Добре колко от вас знаят че съм 100 кила
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #17 -: 13.06.2007 09:32 » |
|
Със 140 литра повярвай ми няма скоро да напреднеш, а по-скоро ще се разглезиш. Просто ТРЯБВА да минеш на по-малка дъска и не е нужно да правиш воден старт, за да караш 130 литра.
Съни,мисля,че много бъркаш.Сто килограмов човек върху 140-литрова дъска се чувства,както ти на 80-литрова дъска.Освен това за да я подкара му трябват поне 7-8 м/с.А сещаш ли се тогава какви са вълните и ако не можеш да правиш поворот на скорост веднага си във водата.Моето мнение е голяма дъска с голямо платно за България.Ако можеш да си позволиш още една дъска може и по малка за Турция.Но не е фатално,аз лично съм карал в Турция 145л с 5,6 и 7 кв. без никакви проблеми и съм около 90кг.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #18 -: 13.06.2007 10:36 » |
|
Въпросът е много спорен и има 2 варианта в които всеки от нас ще е прав. Ако иска да му е лесно и да се вози, може и 180 литрова дъска да си вземе и ще му е идеално да се вози с нея. Ватъра за който ти говориш - 7-8м/с не прави никакви вълни, а лек чоп по язоворите (на нашето море по принцип и без вятър си има вълни, защото вятърът е навътре и не влиза до сушата за съжаление или поне е рядко) и това е минималната сила на вятъра, на която можеш да КАРАШ (другия вариант да караш на вятър под 7-8м/с е формула, но не всеки може да си го позволи). Както и да говорим, хората които карат формули не могат да разберат тези, които карат уейв дъски, както и обратното, така, че винаги ще дадем леко различни съвети, в което няма нищо лошо. Аз съм сигурна, че ant не е 100кг, а около 90. Мисля, че 130-140 литра е оптимален вариант да кара и на по-слаб и на по-силен вятър и в БГ и в Турция. Все пак той чу вече доста мнения и сам ще си прецени кое е най-добро за него.
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #19 -: 13.06.2007 11:03 » |
|
Абе... Ант, не знам как караш, но за наш'то море малка дъска... То тука излиза вятър за нея три пъти в сезона. През останалото време ще се кандилкаш и ще те хване морска болест. Имам едни приятелчета, които карат дъски с литраж около 120 и платна 7-8 квадрата, но и двамата са по около 60 кила. Мен ако питаш, вземи си дъска която да ти е КЕФ да караш, а не да се стресираш, че трябва да й свикваш, да напредваш и пр. и пр. А ако имаш възможност първо да я пробваш, е най-добре. Освен това с малкия материал на наш'то море има опасност през повечето време да кибичиш на брега и да се оплакваш на другарчетата, че няма вятър.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав
Публикации: 249
|
|
« Отговор #20 -: 13.06.2007 11:16 » |
|
Aз съм опитвал да карам на морето със 135л дъска и 8.5кв. НЕ СТАВА, трябваше ми поне още 1 / 1.5кв отгоре или 50л по-голяма дъска. А и колко пъти ще се кара на нашето море с по-малък материал? Според мен това си е загуба на време, карането е в Турция и по язовирите, на морето като отидеш за 10ина дни я покараш веднъж, я не. И аз съм от тежката категория, но като няма вятър и за по- леките, какъв е смисълът просто да се возя? С 2 думи или формула или дъска около 125л. Голямата ми дъска е 120л и си я карам винаги когато има дори и малка прогноза, а ако няма става САМО за формули Съни,мисля,че много бъркаш.........аз лично съм карал в Турция 145л с 5,6 и 7 кв. без никакви проблеми и съм около 90кг. Карал си я защото в Турция е гладко, я опитай на другия спот или на язовирите или на морето като духа за 5.5кв да влезеш с нея. Може и да я удържаш, но със сигурност няма да ти е комфортно!
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #21 -: 13.06.2007 13:36 » |
|
Карал си я защото в Турция е гладко, я опитай на другия спот или на язовирите или на морето като духа за 5.5кв да влезеш с нея. Може и да я удържаш, но със сигурност няма да ти е комфортно!
Да де,за гладкото става на въпрос.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
ant_dream
|
|
« Отговор #22 -: 01.07.2007 15:21 » |
|
В момента в стаята ми има нови обитатели
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #23 -: 01.07.2007 18:13 » |
|
Честито, със здраве да си ги караш. Същата дъска карах срядятя на Искъра. Много е приятна, но за голям чоп, и много силен вятър не става. На поривите когато вдигаше над 12-13м/с. ми я обръщаше. Явно заради литража. Така че наистина ще ти трябва и нещо по-малко.
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #24 -: 03.07.2007 10:12 » |
|
Честито, вече си въоръжен до зъби
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
|