21.11.2024 21:19
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: АДРЕНАЛИН или пристрастяването към страха  (Прочетена 8614 пъти)
klermon
Полъх
*
Публикации: 10

« -: 18.11.2008 13:14 »

hi Няма причина поради която тази тема да засяга повече кайтърите от уиндърите  \0//
Всички, малко или много, сме "закоравели копелета" Cool и понякога точно АДРЕНАЛИНА не ни достига...Но има и моменти в които е дори в повече...и "направо се насираме"  oops
В кайта е лесно, всеки, стига да иска, може да се мисли за голям пич. Караш от година и половина и вече си готов за силния вятър и прибоя.  :man:Поне така си мислиш...Нооо грешките се наказват доста жестоко понякога. И рано или късно "го ядеш" Censored
Влачило ме е на оншора, вятърът ми е удрял "камшици", преплитала съм се,... АДРЕНАЛИН !!! Всичко е толкова бързо, няма време да осъзнаеш това че си късметлия  Good Luck
Ей за тва се кефя на уиндсърфа, щото там докато се подготвиш за големите вълни, си преминал през "центрофугата" 1000 пъти, и те е въртяло и те е мляло, и те е изплювало морето(:-pp) И си изпитал толкова много страх, и отчаяние (аз лично съм ревала, но аз съм жена, простено ми е ty) и си се молил на господ...И тогава си готов,влизаш и се чувстваш като у дома си Smile И точно там пак започваш да търсиш АДРЕНАЛИНА, защото вече си свикнал Wink
Абе на всеки се  случва- ДА СЕ СТРАХУВА  И незнам за вас, ама мен мнго ме кефи: да ме е страх  taz
Хайде чакам историйки за това кой колко близо е бил  Twisted Evil

aloha:)
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #1 -: 18.11.2008 22:36 »

То без страх какъв кеф е? :D Друг е въпроса да не се стига до  :Q: защото най-безстрашните не значи че са най-смели - може би са най-глупави...ама пак е въпрос на гледна точка  Wink

إيفان الحياة
Snooky
Полъх
*
Публикации: 88

« Отговор #2 -: 19.11.2008 00:11 »

Аз един приятен и слънчев ден  :Sunny: си карах из залива на Слънчев Бряг  Yeee и някъде по средата на залива видях, че ще си пресека пътя с една около 25 м ветроходна лодка. Тогава не знаех правилото, че по-малкия съд минава зад кърмата на по-големия, пък и мен в този момент не ме интересуваше много, тъй като аз бях решил да мина пред носа й. И така пускайки по вятъра и движейки се с максимална скорост се разминах на 2-3 метра от носа на яхтата. Не казвам, че постъпката ми е умна или че се гордея с нея - ни най-малко. Сигурно съм отнесъл и доста псувни от страна на екипажа  Hmm, но адреналина определено ми беше на макс, знаейки, че ако в последния момент стане грешка може да падна и да остана под лодката.  :Q: Извод: Прекомерното излагане на слънце води до склонности към самоубийство! oops

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Poison 6.2, 4.2
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
klermon
Полъх
*

« Отговор #3 -: 19.11.2008 00:47 »

ЕЕЕЕ супер Smile много се радвам че има ентусиасти...
Аз сега последно на острова, много се уплаших...Както си скачах с кайта (със седмичката на ляво)  Cool нещо много странно ме "зашлеви", ако мога така да се изразя,  във въздуха. Толкова бързо беше че дори не успях да хвърля дъската, а имах и добра височина...Та приземих по задник, като се ударих с колене в главата  wall  Та в тая връзка, и отново моя "съвет за безопастност": на оншор-навътре!!! Щото ако не бях там...  Абе не казвам че не трее се скача до брега, много си е готино, ама на сайд, на сайд-оф.  Адреналинчето не се губи вервайте ми  OK
 Snooky, и аз имам една такава случка като твоята- един огромен кораб ми мина на 2-3 м от главата, докато се опитвам да напраа воден старт... Ае  Drinks

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #4 -: 20.11.2008 01:06 »

Пък аз си карам сърф леко и спокойно, обаче докато се учих да карам кайт щях да съборя един катамаран на Градина oops

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #5 -: 20.11.2008 11:33 »

Пък аз си карам сърф леко и спокойно, обаче докато се учих да карам кайт щях да съборя един катамаран на Градина oops
Е катамаран..... на Градина съм чувал как някои са отнасяли и каравани..... :1:

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #6 -: 20.11.2008 12:02 »

....и после училището на Вальо габровеца oops oops oops
Аз мога да споделя как летях с двама човека увиснали на трапеца ми Shocked Shocked Shocked И двамата бяха около 90кг и летяхме всички Shocked Затова моят съвет към всички които искат да се учат е да отидат на училище. Толкова бързо става лошото, че когато се осъзнаеш какво става вече си високо във въздуха или влачиш и помиташ всичко по пътя си :Q: :Q: :Q:

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #7 -: 20.11.2008 20:03 »

..Аз мога да споделя как летях с двама човека увиснали на трапеца ми Shocked Shocked Shocked И двамата бяха около 90кг и летяхме всички Shocked

Sunny - СУПЕРМЕН!  --<  :D
cenk
Духовит
**
Публикации: 126

« Отговор #8 -: 20.11.2008 20:27 »

http://www.dailymotion.com/relevance/search/kite/video/x6n4s5_kite-surfer-da-ridere-e-piangere_sport
сейфти фърст  Wink

Fishin' All Day
Сашо
Духовит
**
Публикации: 165

« Отговор #9 -: 20.11.2008 22:24 »

Кайтиста го разбирам.. hmmmm май е ескал да прескочи лодката
ама тоя образ къде гледа  wall taz

http://www.youtube.com/watch?v=TXp3gzcsjsQ
Юли
Администратор

« Отговор #10 -: 20.11.2008 23:58 »

Кайтиста го разбирам.. hmmmm май е ескал да прескочи лодката
ама тоя образ къде гледа  wall taz
Ми в девойката в лодката (:-pp)

klermon
Полъх
*

« Отговор #11 -: 21.11.2008 00:11 »

Ама защо АДРЕНАЛИНЪТ да е най– скъпия наркотик?? Защо  hmmmm  Кокаинът не е ли по скъп  Cool (тва в кръга на шегата)... Толкова лесно можеш да го получаваш. Стига да ти харесва. Е , пристрастяването е гарантирано Wink Но в това няма нищо лошо...
Просто трябва да се научиш, да си го набавяш безопасно   Yeee  за да доживееш, и да събереш още "яки моменти"... Сърфът ( било то кайт или уинд или хавайски) е просветление. Променя живота ти. Научаваш се да цениш много неща....бла бла бла  :D
Може би има и различни видове адреналин, но аз познавам тоя във сърфа, и знам че е много добър  OK
Та нека кажем че Адреналинът е най добрият наркотик Smile

daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #12 -: 21.11.2008 12:14 »

Ама защо АДРЕНАЛИНЪТ да е най– скъпия наркотик??
Та нека кажем че Адреналинът е най добрият наркотик Smile
OK OK OK
Нека така де е.... от наркотиците е най- добър....
А защо е скъп ли.... да почнем от там.... - ти познаваш адреналина от сърфа.... и аз го познавам... без да карам кой знай колко добре.... и започваш: караш на нашето море - купуваш:  първа дъска, платно, оборудване... и ПОЛУДЯВАШ ОТ УДОВОЛСТВИЕ...., но искаш и още .. и още... искаш да отидеш на острова..., но двоята дъска май е малко голяма, а платното ти е направо "чаршаф" и започваш да мислиш за втора дъска, платно... трето ... четвърто....
А с какво ще го пренасяш това оборудване... трябва ти сърфмобил... ( той не е задължително условие, разбира се, но ти дава и по-голяма независимост).... и от там пътни, разходи - и както си казала: бла.. бла... прозаични неща....
И ВСИЧКО ТОВА ЗА ДА УСЕТИШ АДРЕНАЛИНА ОТ КАРАНЕТО....
и СИ КАЗВАШ ОБАЧЕ.... защо да не опитам и кайт - супер яко е... и всички казват, че по - бързо се учи от уиндърфа... и отново: крило..................................................
а зимата snow: всички я чакаме... и отново.... ски, след това сноуборд.... оборудване.....
КОЛКО СТАНАХА ДО ТУК......
разбира се , човек може да е щастлив и да се чувства добре и с една дъска, едно плътно,.....
и затова АДРЕНАЛИНЪТ е наркотик, влезе ли ти в кръвта - трудно мислиш за нещо друго.... работиш .... но набързо пак преглеждаш прогнозите ...и форума... и четеш: "Ние заминаваме....", " Страшна прогноза се задава...." и как после ще работиш....
е стига съм писал, че съм на работа.....
Поздрави от мен!!!! ty

Юли
Администратор

« Отговор #13 -: 21.11.2008 13:20 »

Сутринта ми стана много смешно докато превъртах каналите и се разсънвах с кафе в ръка пред компютъра. Точно свършиха рекламите на ТВ2 май, и дават водещия и водещата в студиото (ама тя седи и гледа в една точка), и водещия я пита "какво си се замислила?". Отговора беше "ми уикенда ще е много ветровито..." - щях да падна направо \0// :D

daniel
Отнесен от вихъра

SeaWolf

« Отговор #14 -: 21.11.2008 14:02 »

В контекста на темата...
http://video.nytimes.com/video/2008/07/09/sports/1194817120518/czech-tower-jumping.html

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: