Eddie
|
|
« Отговор #60 -: 02.08.2011 13:55 » |
|
Здравейте, Не стига, че съм нов във форума, а отгоре на това съм и кайтист. Та молбата ми е да ме извините предварително ако въпроса ми ви се струва off-topic, а той е аджеба, кайт разрешено ли е да се кара на Волви и ако е, къде точно е кайт спота, че на снимките никъде не видях хвърчила? Мисля другата седмица с дружината да посетим мястото, та в тази връзка Добре дошъл във форума botyu Кайт спотът е старият сърфистки спот.
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Angel
Полъх
Публикации: 38
|
|
« Отговор #61 -: 29.08.2011 11:39 » |
|
Здравейте фенове на Волви спота!
Някой ще ходи ли в периода 4-10 септември? Аз до момента на Волви не съм ходил и много се чудя дали да не го пробвам, ако ли не съм решил отново на Лефкада. Освен, че на мен ми се кара, искам и жената да се понаучи. Как стои въпроса със спането, има ли наблизо къде да се нощува (с бебчо на палатка не ми се остава) и какви са цените по това време на годината?
Поздрави, Ангел
|
|
|
|
www.AXM-AUTO.comFIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, IVECO - on-line магазин за авточасти /оригинални и алтернативни/ - форум за техническа консултация от професионалисти
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #62 -: 29.08.2011 13:40 » |
|
Аз ще съм там от 1.9 до 10.9.Хотели има колкокото и на каквато цена искаш.Аз ще съм в къмпинга на Аспровалта.Със сигурност ще има и други.
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206
|
|
« Отговор #63 -: 06.09.2011 15:20 » |
|
Както винаги, Волви не разочарова и този път! Не само, че имаше условия за състезание (поздравления за всички наши участници ), а следващият ден - понеделник, беше още по-добре! глисираха всички - от 5 квадрата нагоре! За съжаление се наложи да се прибирам, но групата, която остава до неделя (Еди, Орлин, Марино и т.н.) ще може да допълни информацията за условията тази седмица. Предстои мероприятие на 17-18 септември - прекосяване на цялото езеро по ширина (около 6км), за което предполагам Томас или Джими ще пуснат повече инфо скоро.
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #64 -: 07.09.2011 00:07 » |
|
Както Тери писа-Понеделникът не разочарова -навътре беше около 22-23 възела.... Във вторник беше доста по слабо-до около 16.30 се караше добре с 7.8 м/2 ...После влезе фронт от грешната посока ,който се "сби" с термиката+ дъжд и трябваше да прибираме
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #65 -: 07.09.2011 10:14 » |
|
Скоро се върнах от почивка в Гърция Бяхме в градчето Ставрос непосредствено след Аспровалта Езерото Волви беше в непосредствена близост 10-12км За съжаление вятъра беше много слаб 3-4м.сек. и не можах да покарам Чудя се някой дали е ходил във Ставрос и дали е карал защото ми се видя доста открито на И СИ
Р.С. Ходих и до Олимпиада на 15км. от Ставрос показано е в Гугъл като сърф спот но нямаше училище или други признаци за сърф условия
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
TerryBle
Вятърничав
|
|
« Отговор #66 -: 07.09.2011 12:05 » |
|
За съжаление вятъра беше много слаб 3-4м.сек. и не можах да покарам Не съм от най-честите посетители на Волви, но този сезон сме били 3-4 пъти за по 3-4 дни и нямаме случай да не духа, макар понякога да раздухва по-късно (17-17:30). Според Томас, за последните 2 месеца се събират 8-10 дни, в които съвсем не е имало вятър, а явно си уцелил някой от тях! Р.С. Ходих и до Олимпиада на 15км. от Ставрос показано е в Гугъл като сърф спот но нямаше училище или други признаци за сърф условия Аз Гугъл на сърф не съм го засичала . Съдейки по това, че сърфистите от района ходят да карат на Волви, а не на морето, смятам, че нещата са ясни.
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #67 -: 07.09.2011 14:00 » |
|
Аз Гугъл на сърф не съм го засичала Wink Чудно защото вятъра на Волви идва от СИ доколкото съм чел във форума - следователно първо трябва да " мине " откъм морето
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #68 -: 08.09.2011 00:56 » |
|
Аз Гугъл на сърф не съм го засичала Wink Чудно защото вятъра на Волви идва от СИ доколкото съм чел във форума - следователно първо трябва да " мине " откъм морето Така е Валко,но на Волви има нещо като фуния,която явно усилва вятъра. При огледална повърхност на водата,точно оттам се появява "чернилката" и скоро всичко става в "зайци". Иначе сме пробвали на залива на Ставрос с Орлин и нямаше добър резултат Знам че става при определена посока на вятъра,но не е тази,на която се кара на езерото...
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #69 -: 10.09.2011 01:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #70 -: 11.09.2011 00:05 » |
|
Отпуши се,макар и предимно за голям материал!!! Днеска (вече вчера...) имаше 30тина сърфа във водата (Пробвахме и каране на Ставровския залив около обяд .На брега показваше 6м/с постоянен вятър ,стигащ до 9,2м/с на поривите но или вятърът беше "кух" или вълните прекалено големи-с две думи тегаво...После отидохме на Волви )
|
|
|
|
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #71 -: 11.09.2011 09:55 » |
|
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #72 -: 12.09.2011 00:36 » |
|
По последна информация от вчера,състезанието е преместено за началото на Октомври.Томас ще пише за промяната в "Слалом и формула". Причината е,че двама от основните им състезатели ще бъдат на друго състезание.Иначе се очертава да е интересно - сърфове с/у кайтове,катамарани (с участие на олимпийски шампион) и други плавателни съдове. Халсовете са по 6км. в тази част на езерото ,като "теренът" не е от най равните Междудругото днеска (отново вече вчера...) се покара не лошо,даже беше по-силно от Събота Това ми попадна в YouTube -мисля,че е част от "клиниката" на Бен Ван Дер Стийн.Във всеки случай дава някаква представа за разтояниата на спота. http://www.youtube.com/watch?v=Erm0965iSWU
|
|
|
|
|
|
|
Angel
Полъх
Публикации: 38
|
|
« Отговор #73 -: 13.09.2011 12:35 » |
|
Въпреки безветрието миналата седмица след дъждовната сряда на мен първото посещение на този спот ми хареса (от 6 дни 3 имаше добри условия за каране) Май ще се заформи сериозна група за почивните дни (22-25.09) само да няма валежи в прогнозите за тогава Да питам, кой маршрут предпочитате до Волви от София (на гръцка територия има поне 3 възможни маршрута)?
|
|
|
|
www.AXM-AUTO.comFIAT, ALFA ROMEO, LANCIA, IVECO - on-line магазин за авточасти /оригинални и алтернативни/ - форум за техническа консултация от професионалисти
|
|
|
TerryBle
Вятърничав
|
|
« Отговор #74 -: 13.09.2011 13:17 » |
|
Да питам, кой маршрут предпочитате до Волви от София (на гръцка територия има поне 3 възможни маршрута)?
Seres-Nigrita-Rentina - най-кратък, с живописни завои в края.
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
|