22.11.2024 00:58
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Що е то?  (Прочетена 18431 пъти)
haimanov
Духовит
**
Публикации: 123

« Отговор #15 -: 26.02.2008 01:04 »

Книго хубави - много. Ама кой чете в наше време? Я се огледайте - пълни конпютърни клубове със "зомби" дечурлига висящи по цял ден пред екрана. А и какво се издава масово - разходете се по Славейков - колко свестни автора ще намерите?
Наскоро питах едно съседско "детенце" (на възраст, дето би трябвало да разбере такава книга) дали е чел "Малкия принц" - изгледа ме като да съм луд, а бе не ми се говори на тази тема .... натъжавам се Sad

Много малко от сегашните деца знаят  за тази книга ! Много съм чувствителен на тази тема ... защото е моя любима Smile

Извинявам се на всички, че малко се поизгубих и пропуснах и сБирката. Ама ... поне вече съм дипломиран електронен "магьосник", правещ магии за повечко вятър Smile  :О:

Boards: BIC Techno-E 135l,
Sails : NS 6.0
70kg
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #16 -: 26.02.2008 16:16 »

haimanov честито Drinks Айде пускай вятъра и топлото време, че много загоряхме тука от безкаране Cool magic magic magic

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #17 -: 11.03.2008 01:30 »

И аз да се включа със закъснение...какво да се прави...човек се учи от грешките си : x :  Въпросът е страхотен,дори по някакъв свой начин красив:) Всички пишем разни неща за случки,поговорки,книги,но всъщност никой от нас не може да даде точен отговор какво е сърфа в живота му oops Дали всъщност той не е нашия живот?Дали тайно всеки един от нас не се е стремял към този момент цял живот за да забрави нещо...или просто да го преодолее...или пък да опита поредната адреналинска мания? :-O-: Започнах със сърфа съвсем случйно...оказа се,че не съм от най-запалените рибари и гледах всички манияци как препускаха като щурави по Искъра в адския вятър докато лежах по палатките и тогава се замислих какви хора са всъщност тези водни човеци и как може да излизат толкова усмихнати от бурята след като един час са се мъчили да се изправят и накрая идват с колата си да приберат оборудването метнато на първото късче земя до което са се докопали Sad И тогава реших,че това е нещо,което трябва да се опита...просто си казах,че това е моята роза под похлупак,която трябва да отгледам на собствената си планета Good Luck Получих най-невероятния подарък за 16я си рожден ден-стара Алфа тежаща 200 кила и платно от 20те,но бях толкова зареден с ентусиазъм,че дори не усещах мистерията на всичко,което се случва с мен Shocked И до ден днешен не мога да забравя всички падания и нерви...всички мокри случки и неуспешни опити ty И тогава...тогава дойде сутринта,в която просто нещо се промени вътре в мен..направи ме по-различен като човек просто:) Събудих се...за първи път видях изгрева вътре в себе си...почувствах го,поговорихме...майката натовари дъката и хукнахме към любимия гьол...влезнах...говорих с природата,чувах вятъра...виждах гората и конете на отсрещния бряг,всеки облак имаше собствено мнение и форма...аз бях нещо,защото свободата и въздуха нахлуваха в кръвта ми suicide man По-късно усетих как съм се превърнал ден след ден в частица от нещо велико и огромно,в парченце от света,късче от истинската природа и тогава точно спрях да се опитвам да си обясня как се случват нещата,защото те просто се случват :Sunny: Не знам дали ме разбрахте,но това е сърфа за мен,всичко...въздух,вятър,слънце,приятели...друг свят magic Не знам до колко ме разбрахте,но не това ми беше целта Sad Исках просто за миг да се почувствам сред свои хора...да нарисувам боата и някой да ме разбере !! Сърфа е начин на живот казват някой,но аз казвам,че това е просто начин да се научиш да обичаш истински и съкровено Yeee Yeee Yeee Yeee

П.П->>>>Понеже визирах страшно много "Малкият принц"(като любима книга) в поста си искам да кажа,че съм превърнал "Война на светлината" в мой своеобразен наръчник наживота Dance "Учителю,ами ако водата е прекаелно дълбока?Страх ме е"-така и не разбрах и до днес какво е имал в предвид Пабло,когато го е мислил това Sad

ПОздрави на всички!!!  Yeee Yeee

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #18 -: 11.03.2008 10:45 »

extremerider \0// \0// \0//
Мисля си какво ли ни кара да влизаме със сърфа пак и пак след като водата е студена, тече ти кръв от краката, изобщо да не изброявам всичките несгоди....може би се чувстваме живи? Дали не е просто забавление ако животът ни е скучен? Може би се чувстваме по-силни, че сме преодоляли още нещо? Или пък е допира с прекрасната природа и морето? Не знам, аз самата не знам какво е, само знам, че адреналина е като наркотик и понеже при сърфа е в големи количества ми липсва вече много и наистина нямам търпение да се стопли още малко водата и времето,за да отида да карам Yes Yeee Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
extremerider

« Отговор #19 -: 11.03.2008 12:29 »

extremerider \0// \0// \0//
Мисля си какво ли ни кара да влизаме със сърфа пак и пак след като водата е студена, тече ти кръв от краката, изобщо да не изброявам всичките несгоди....може би се чувстваме живи? Дали не е просто забавление ако животът ни е скучен? Може би се чувстваме по-силни, че сме преодоляли още нещо? Или пък е допира с прекрасната природа и морето? Не знам, аз самата не знам какво е, само знам, че адреналина е като наркотик и понеже при сърфа е в големи количества ми липсва вече много и наистина нямам търпение да се стопли още малко водата и времето,за да отида да карам Yes Yeee Drinks

Съни,много хубав пост...определено си мисля,че за теб и хората около теб сърфът е наркотик...дори нещо повече от наркотик  bravoo Затова вдигам наздравица за този воден наркотик,кйто ни сплотява и ни прави като едно голямо зависимо семейство Drinks tequilla Drinks Yeee Yeee Yeee

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #20 -: 23.03.2008 16:00 »

Ей като чета как говорите за сърфа май и аз ще взема да си взема един  Yeee явно е доста хубаво  Drinks

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Venelin
Публикации: 1097

« Отговор #21 -: 23.03.2008 21:01 »

Ей като чета как говорите за сърфа май и аз ще взема да си взема един  Yeee явно е доста хубаво  Drinks
Не си вземай! Хич не е хубаво!!! :D :D :D Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil :О: :О: (:-pp) (:-pp) (:-pp)

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Kamin
Полъх
*
Публикации: 88

Enjoy your life

« Отговор #22 -: 02.04.2008 18:09 »

Изводът за мен е, че почнеш ли веднъж - няма връщане назад  :aaa ne:
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #23 -: 02.04.2008 18:56 »

няма такова нещо , веднъж почнеш ли неси и помисляш за връщане назад
просто немога и да си го представя Confused

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
Snooky
Полъх
*
Публикации: 88

« Отговор #24 -: 14.04.2008 14:39 »

За мен сърфът е начин на мислене и съществуване... Ако го нямаше уйндсърфинга в моя живот, аз не виждам какво би ме карало да се събуждам всяка сутрин. За мен не минава и ден без да се сетя как лятото карам из залива на Слънчев Бряг, напълно свободен и сам сред морето. Стъпя ли на дъската забравям за всичко друго и се наслаждавам на това приключение, понеже карането на уиндсърф за мен е именно това - смесица от щастие, еуфория, свобода, трудности и приятели. Това е спортът в който винаги ще се намери нещо ново, което да те развълнува, изненада и разбира се да се обсъди вечерта с приятели на по бира.  OK

- Tabou Pocket Wave 78
- RRD Freewave 110
- Gaastra Poison 6.2, 4.2
- Gaastra Manic 5.3
- Maui sails Legend 4.7
extremerider

« Отговор #25 -: 14.04.2008 21:01 »

За мен сърфът е начин на мислене и съществуване... Ако го нямаше уйндсърфинга в моя живот, аз не виждам какво би ме карало да се събуждам всяка сутрин. За мен не минава и ден без да се сетя как лятото карам из залива на Слънчев Бряг, напълно свободен и сам сред морето. Стъпя ли на дъската забравям за всичко друго и се наслаждавам на това приключение, понеже карането на уиндсърф за мен е именно това - смесица от щастие, еуфория, свобода, трудности и приятели. Това е спортът в който винаги ще се намери нещо ново, което да те развълнува, изненада и разбира се да се обсъди вечерта с приятели на по бира.  OK
Yes Yes Yes OK \0// Drinks Yeee

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
донт лай
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #26 -: 31.05.2008 17:25 »

"Малкият принц"-винаги съм си мислил,че това не е приказка за деца и тъй като е ясно,че това е любима книга за много хора тук,ще си позволя да препоръчам най-задълбоченото изследване върху творчеството на Екзюпери ,в частност върху "Малкият принц",което ми е попадало.То би хвърлило и повече светлина върху въпроса-какво за вас е уиндсърфингът?-за онези,които са склонни да потърсят отговора по-дълбоко в себе си.Книгата се нарича "Проблемът за PUER AETERNUS" от Мари-Луиз фон Франц.Пожелавам успех на хората,които продължават да си задават въпроси.
Eddie
Модератор

« Отговор #27 -: 01.06.2008 12:24 »

Бих драснал някой ред по темата,но вече ме чакат на спота ,още не сам натоварил оборудването а навънка започва леко да раздухва... Yeee Yeee Yeee

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #28 -: 18.12.2009 20:34 »

Добър въпрос, труден отговор (:-pp) Веднага ми идват на ум няколко поговорки, но те описват само малка частичка от това което сме. Като видиш как някой говори за вятъра със светнали очи и силно ръкомахане - сърфист е (:-pp)

От едното ухо влиза, от другото излиза......на глисаж :D
Къде го чукаш, къде се пука..........оборудването oops
Бяга като дявол от тамян...........когато духне вятър Yeee
Играчка - плачка :Q:
Всички сме луди - кой много, кой малко........ама ние безкрайно :D
Едни плачат, други скачат Yeee
Клин клин избива............за това утре пак на вода ty
Мокър от дъжд не се бои rain
Кръвта вода не става..........но опитите продължават  :О:
Юнак без рана не може :aaa ne:

:1:  \0// без коментар....
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #29 -: 19.12.2009 18:15 »

surfinga e нещо отвратително, гадно и скъпо...
първо за да го караш ти трябва хем вода, хем вятър, то я не духа както трябва, я в грешната посока...абе луда работа
после трябва да товариш колата с всичките боклуци, да ходиш до спота, там да риговаш...
Ако водата е студена, неприятно, ако и вятъра е студен. още по неприятно...
мокриш се, хващаш ревматизъм...
обикновено само с това се занимаваш през уикендите, никъв социален живот. Или само с други сърфисти,а те ограничени хора = говорят само за ветрове, платна дъски и толкоз.
а колко струва да не ти разправям, недай се боже да счупиш някоя мачта...
абе силно препоръчвам на всеки решил да се занимава с този спорт, да си хване гадже, да си намери хоби и да не се занимава с глупости...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: