21.11.2024 23:44
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как се съхранява оборудването?  (Прочетена 23750 пъти)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #30 -: 23.08.2012 10:47 »

Аз си поръчах покривало за платната което е UV resistant което се нахлузва отгоре и така позволява въздушно оптичане/проветрение (важен нюанс за карбоновите детайли по рига) отдолу. Обаче, за момента не ми се е налагало активно да използвам покривалото защото този сезон "вися" ветрилата в стария хангар при Хасан  но тъй като там  сянката не е дебела и слънцето прониква през разкованите дъски задължително след излизане от водата (и предвид колко е солена) мия платното прилежно от двете страни и само тогава го окачам да виси и съхне...
Принципно всеки гледа различно на съхранението след каране което е нормално :D аз допреди две години си разригвах след всяко каране :О: но си е хамалогия признавам, затова пък платната са здрави и изглеждат като нови oops Всъщност, въпрос на приоритети и финансови възможности е въпросната грижа :О:

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #31 -: 23.08.2012 19:47 »

Аз си поръчах покривало за платната което е UV resistant което се нахлузва отгоре и така позволява въздушно оптичане/проветрение (важен нюанс за карбоновите детайли по рига) отдолу. Обаче, за момента не ми се е налагало активно да използвам покривалото защото този сезон "вися" ветрилата в стария хангар при Хасан  но тъй като там  сянката не е дебела и слънцето прониква през разкованите дъски задължително след излизане от водата (и предвид колко е солена) мия платното прилежно от двете страни и само тогава го окачам да виси и съхне...
Принципно всеки гледа различно на съхранението след каране което е нормално :D аз допреди две години си разригвах след всяко каране :О: но си е хамалогия признавам, затова пък платната са здрави и изглеждат като нови oops Всъщност, въпрос на приоритети и финансови възможности е въпросната грижа :О:
Аз излизам и за 3 мин. съм  разригнал навил платното и мушнал под кемпера, редом с мачта гик и удължител.... имам платна и на повече от 6 години.... за мен това е начина.... и не тежи,, опитайте и ще видите. :D Drinks

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #32 -: 23.08.2012 21:02 »

Аз излизам и за 3 мин. съм  разригнал навил платното и мушнал под кемпера, редом с мачта гик и удължител.... имам платна и на повече от 6 години.... за мен това е начина.... и не тежи,, опитайте и ще видите. :D Drinks
Точно това е начина OK

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
v_abozov
Духовит
**
Публикации: 167

« Отговор #33 -: 23.08.2012 22:06 »

Аз днес, питах и lukcheto на ЛС (не ми се пишеше тук, че нямах кирилица, а с вградения кирилизатор нещо не ми се получи) - това постоянно риговане и разриговане не води ли до повечко гънки по платната? Знам, че не са проблем, но откачам като забележа нови гънчици по чисто новия иначе Oxygen! Много внимателно риговам и разриговам и се старая да не го мачкам, но гънките са неизбежни! Може би при монофилма на LOFT просто личат повече, или защото е ново... Ако трябва, след всяко каране ще разриговам, но ме е страх да не заприлича след време на намачкан вестник!

Sails: 
4.5 Loft Concept   
5.3 X.O Sails Skull
5.9 Loft Oxygen
6.8 Loft Oxygen

Boards:
Starboard Carve 111
Starboard Kombat 97
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #34 -: 24.08.2012 00:51 »

И постоянното разригване и оставяне ригнато си имат минуси. Ако го оставиш ригнато, проблемите са повече.
- При ригване/разригване платното се мачка, но за други проблеми не се сещам.
- При оставяне платното ригнато освен, че прегаря се и деформира. Мачтата се изкривява, покритието на гика се втърдява, въженца и лапички прегарят. Да не говорим за ръчкането на платната пълни с пясък едно в друго и времето за обезопасяване... Сутрин обратно.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #35 -: 19.01.2013 12:13 »

Правил съм ги и двете упражнения. Малките платна ги разриговам, но 7.5 трети сезон ми седи опънато в хангара на клуба, защото почти всеки ден го карам. Отпускам го леко отдолу преди да го прибера. Хангарът е закрит и не го пече слънце, но въпреки това мачтата (NP X6) стои под напрежение и да чукна на дърво дори кривина не е хванала. Лошото е само, че алуминиевият удължител се е окислил зверски.

Друго платно, което разриговах всяко каране, счупи мачта (NS Silver) на поляната още първия сезон. Tо после май се оказа, че са кофти серия, защото още три като моята изгърмяха на същото място.   Censored

Иначе зимата мия със сладка вода всичко, вадя пробките на дъските и прибирам.

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
Страници: « 1 2 3   Най-горе
Печат
Отиди в: