01.11.2024 10:33
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сърф оборудване!!! ПОМОЩ!!!!! :-O-:  (Прочетена 5452 пъти)
Genoa_Sun
Повей

Публикации: 3

« -: 13.05.2008 22:06 »

Здравейте,
през лятото на 2007 се понаучих да карам сърф. Учих се на някакъв стар и доста тежък модел (и аз незнам какъв точно). Сега съм заделил някой лев и съм решил да си купя нещо по-ново. Да обаче навсякъде където проверя се натъквам на куп информация която за мое съжаление не ми говори нищо( Wave, Free Stile и т.н.), както и разбрах че има много различни видове дъски, платна, мачти, гикове и т.н. и незнам какво да си купя. 
Ако някой от вас може да ми съдейства със съвет или препоръка ще бъда много благодарен!!!
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #1 -: 13.05.2008 23:45 »

Ела на сбирката в петък. Там ще има много съветници Cool Не хапят, не се карат, но стават малко раздразнителни като няма вятър... Общо взето добри хора. Повечето пият бира. :D Drinks

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
Genoa_Sun
Повей

« Отговор #2 -: 14.05.2008 00:54 »

Здравей  Venelin,
благодаря ти за поканата, но работният ми режим  не ми позволява да се измъкна от работа през следващите няколко седмици. Какво да се прави!?!  :-O-:  Все пак ще бъда благодарен на всеки който може да ми пише нещо по въпроса!
П.С.  А на всички вас, които ще бъдете на сбирката ви желая страхотно изкарване!!!  :Sunny:
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 14.05.2008 08:25 »

Genoa_Sun добре дошъл във форума hi Добре е да кажеш колко килограма тежиш, за да получиш добър съвет OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #4 -: 14.05.2008 09:00 »

Здравейте,
през лятото на 2007 се понаучих да карам сърф. Учих се на някакъв стар и доста тежък модел (и аз незнам какъв точно). Сега съм заделил някой лев и съм решил да си купя нещо по-ново. Да обаче навсякъде където проверя се натъквам на куп информация която за мое съжаление не ми говори нищо( Wave, Free Stile и т.н.), както и разбрах че има много различни видове дъски, платна, мачти, гикове и т.н. и незнам какво да си купя. 
Ако някой от вас може да ми съдейства със съвет или препоръка ще бъда много благодарен!!!
Според мен трябва да си вземеш някоя фриирайд дъска около 140-150л.,съвременна/в смисъл-широка и къса дъска/,около 70-80см. широка,не по- дълга от 2,50м и не по-тежка от 9кг.Желателно е да има възможности за местене на налъмите в различни позиции защото предполагам нямаш опит с каране в налъми.Другата ми препоръка е да прецениш къде Ще караш по-често.Ако ще е в България събота и неделя ще ти трябва голямо платно,около 8,0кв.м. на първо време без камбери.А ако ще ходиш на прогнози ще ти трябва по-малко платно,но ще се научиш много по-бавно.Все пак моята препоръка е голямо оборудване за да можеш да свикнеш на по-слаб вятър. Yeee Drinks

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 14.05.2008 10:49 »

Здравей  Venelin,
благодаря ти за поканата, но работният ми режим  не ми позволява да се измъкна от работа през следващите няколко седмици.
hi Genoa_Sun
Да уточня, че сбирката започва след 19:30 и продължава неопределено време, обикновенно затваряме ресторанта... :О:
По въпроса за оборудването, дай малко повече информация. Освен колко тежиш и къде смяташ да караш, закачаш ли се на трапец, влизаш ли в налъмите... Какато ти е казал Марино, за в България трябва доста голямо оборудване особенно в началото. Препоръчвам ти да минеш през магазина (работи и в събота) и Съни ще ти покаже всеки детайл и ще може да ти препоръча най-подходящото за теб.
Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Genoa_Sun
Повей

« Отговор #6 -: 14.05.2008 15:58 »

Genoa_Sun добре дошъл във форума hi Добре е да кажеш колко килограма тежиш, за да получиш добър съвет OK

Здравейте,
преди всичко искам да ви благодаря за съветите и отзивчивостта. Форума е страхотен!!
Аз тежа около 73кг. и както предположихте не стъпвам в налъмите много, защото не се чувствам стабилен.
При първа възможност ще посетя и магазина ви (само трябва да знам къде се намира той).
И още един въпрос - колко би ми струвало ориентировъчно едно прилично оборудване (не държа да е чисто ново)!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #7 -: 14.05.2008 17:35 »

Ще ти пиша лично съобщение, за да ти дам повече информация OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: