01.11.2024 10:37
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Уиндсърф на Халкидики?  (Прочетена 2600 пъти)
Leda
Полъх
*
Публикации: 6

« -: 04.07.2010 13:44 »

Здравейте!

Освободих си 4 почивни дни другата седмица и се запитах - на нашето море или на гръцкото.

Тъй като само за 4 дни, гледам да е близичко - а и нашето и гръцкото са близо, даже гръцкото май е по-близо до София... Следователно от гръцка страна искам да разбера повечко за възможностите на Халкидики. Ние сме начинаещи, така че където и да отидем е добре да има училище там - и за уроци, и да ни спасяват задниците, ако се наложи, че все още сме доста начинаещи. Досега сме карали (по-скоро падали) само на гръцки остров, където вятърът беше убийствен и нямаше нито една вълничка. Халкидики ми е ясно, че не е така, но все пак морето е без грам вълна, а ветрец си има май...

Дайте съвет - Халкидики опция ли е? Къде там? Някакви училища да препоръчате там? Изобщо споделете опит, моля Smile Благодаря предварително!
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #1 -: 04.07.2010 21:52 »

До колкото знам по халкидики вятър няма, освен когато има някакъв фронт, но и тогава не всичко влиза.
Най - доброто място в северна гърция според мен а и според самите гърци е езерото Волви - http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,1550.0.html
Томас направи там и училище, така, че ще можете да взимате и уроци.Самият Томас преподава, може да има и още някой. Мисля, че и оборудването можете да си го държите там, но не е много удобно защото пак трябва с кола да се прекара, че са 200 метра някъде от спота. 
Ако карате на Волви може да спите някъде по Халкидки, но мисля, най удобно е в Ставрос или Аспровалта, които се намират в горната част в залива който затваря халкидики от изток.

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: