Айде прибрахме се тази сутрин
Уникална прогноза, 2 дни мъжете с 4ки, аз с 3.5
2 дни с по-големи платна. Общо взето имаше вятър за всички
Времето беше учудващо топло, водата също. Оттук тръгнахме 2 коли, на границата станахме 3 и на ферибота 20 и нагоре
Които не бяха на ферибота бяха вече на острова. мисля, че на тази прогноза малко бяха отсъстващите
Първия ден следобяда карахме на гладкото, аз с 4.3, другите не помня, но с по-големи платна може би 5ци.
На следващия ден рано-рано се изнесохме на уейв спота, където сутринта и по-късния следобяд вятърът достигаше стойности от 18м/с. Караха всички, като Чушката, Кокошката, Юли, Дидо и още едно момче, което не знам как се казва въртяха салта - не знам кой какво, но имаше доста успешни. Сашо от Плевен е напреднал толкова много, че направо се изумих като видях какви красиви, високи, абсолютно контролирани скокове прави. Юли прави и предно салто и пуш луп, доста от тях сме заснели. Като цяло бяхме яка група фотографи и има адски много снимки и филмчета, които ще бъдат качени в галерия, надявам се скоро, само да се освестим малко от пътуването, че пристигнахме тази сутрин и сме на работа сега. Ама с едни доволни физиономии, леко загорели
Следобяд карахме на гладкото, аз с 3.5, другите с 4ки. Вятърът достигаше 15-16м/с, може и повече на дифузора. Но като цяло на гладкото бяха малко хора, за разлика от уейва. Там беше доста населено. Както казва Юли, трудно се прави нещо - хем гледаш подходяща вълна, хем да няма някой паднал пред теб, хем да няма някой отзад.....
Вечерите бяха разбира се на терасата на къщата, където всяка вечер се гледаха снимките и се правеше една огромна купа салата и всеки пийваше и мезваше и коментираше кое как е било. Много весели вечери
Бяхме с доста повишено внимание към котките и само веднъж успяха да отмъкнат на Сашо кашкавала
Бобо с големия обектив направо доста снимки и вероятно ще даде някой от тях да качим в галерия на форума. Ние само трябва да ги прехвърлим и ще качим всичко което имаме, а то не е никак малко
Вече твърдо се кара със сухи или полусухи неопрени (боти, бонета и ръкавици все още по желание, но май по-добре с тях
И на отиване и на връщане минахме безпроблемно и бързо през Капитан Андреево, само дето е доста разкопано и се обърквахме откъде да минем. А на връщане ни върнаха да плащаме такса за дезинфекциа (бяха я махнали).
Кони също перкаше здраво на уейва - прибоят се минаваше на скокове един след друг
Искам да поздравя Тони, която беше единствената жена сърфистка във водата в най-силния ден, когато и вятърът и вълните бяха наистина брутални.
Поля също влезе да кара с кайт.
Милен от Плевен направи първите си тегели в налъмите ио усмивката му озаряваше целия дифузор.
Цветелин се видя сниман на камерата и за 1 ден направи най-голямия прогрес който съм виждала някой да прави само за 1 ден:-)