28.02.2009г.
След двукратно отлагане първо поради липса на сняг, след това поради прекомерно много сняг най-после решаваме да посетим района на хижа Ком.
Нямаме големи очаквания към ски пистата, по-скоро целта е да 'разузнаем' ново място където не сме били.
От софия до хижа Ком са 100 км и се взимат за около 2 часа. След като се слезе от Петрохан до Берковица се поема обратно нагоре към х.Ком. Пътят е приличен, изчистен до асфалт, тясно изринат. При по-голям трафик ще е зор.
Постепенно излизаме на по-високата част и се откриват зашеметяващи склонове. Забелязвам огромен склон на който снегът се е нагънал целия на вълни. Или от тежестта си се е посмъкнал или вятърът го е оформил. Не ми трябва да знам защото съм далече.
Пристигаме.
Преди хижата попадаме на типично "Витошко задръстване". Хората вместо да се насладят на смайващите гледки наоколо се ръгат 'до дупка' в единственото свободно платно, нагрубяват се, бутат коли в преспите. За щастие го забелязвам навреме и паркирам далеч преди 'гъча'.
Самата писта не е като да не става изобщо. В горната половина може да се кара, след това става доста равно. На 5-тото пускане малкия обявява пистата за 'бебешка' и приключваме с карането.
Иначе мястото предлага склонове разпалващи въображението, много от тях май е по-добре да си останат само в него.
Това е.