lukcheto
|
|
« Отговор #45 -: 06.04.2009 10:07 » |
|
Серсемиии, сърца нямате ли вие вееее? Всички юруш като невидели... Еми...верно невидели... Ама беше ЯКООООО! Страхотна прогноза гепихме за ушите... Аз МНООООГО доволна Върнахме се снощи а нЕкой останаха и за понеделник. Бяхаме голЕма хайка на Капикуле, стана сборище на хиени с матрЯл, един преди да ни даде великия ЧИП пита дали не се връщаме от нЕк'во състезание На Захо пожелавам скорощно оправяне и прибиране в къщи, едва на ферибота разбрах за сблъсъка
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
filev
Духовит
Публикации: 182
|
|
« Отговор #46 -: 06.04.2009 10:17 » |
|
колко духаше вчера след 12ч.?на паркета ли бяхте или на вълните?
|
|
|
|
JP FSW 78l Custom WTB FSW 108l
Ezzy SE Wave 4.0 Neil Pryde Alfa 4.7 Neil Pryde Search 6.2
|
|
|
extremerider
|
|
« Отговор #47 -: 06.04.2009 11:04 » |
|
ААААААААААА, Лукченце, без тия Не може само толкова сбито да го предадеш на нас, бедните изстрадали Снимки няма ли? Как е водата? Къде спахте? Нещо ново от твоите планувани нововъведения във фрийстайла? А със Захо какво се е случило? Така както е тръгнало и тази година ще си открия сезона на хоумспота , в което няма лошо де...а дано стане чудо и се върне предишния вятър на този гьол
|
|
|
|
~A-H-D Fast Forward 149l.~ ~Starboard Formula 147l.~ ~A-H-D G Ride 90l.~ ~A-H-D Kauli Pro 75l.~ ~Gaastra Nitro 5 11.0~ ~Gaastra Nitro 5 9.3~ ~Arrows Craze 6.0~ ~Arrows Zest 4.7~ ~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #48 -: 06.04.2009 14:28 » |
|
Изключителна прогноза! 5 дни безкомпромисно каране с малки оръжия. Може би имаше около 70-80 човека на двата спота. Слънце,температура около 15с,водата също толкова и вятър всеки ден м/у 12-16м/с. До 1ви Май съм в творческа почивка,че сутринта рентгена показа пукнато ребро...
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #49 -: 06.04.2009 21:24 » |
|
колко духаше вчера след 12ч.?на паркета ли бяхте или на вълните?
Вчера някои караха до обяд на вълните с 4.5 кв, а други на гладкото - аз с 3.5кв, мъжете с около 4.5-5кв., формуладжиите и с малко по-големи. Бепе уникален ден, слънце и вятъра не спря да духа дори когато вече излязохме изтощени от водата Вятър имаше за всички и за гладкото и за вълните. Слънчево, температури на въздуха около 14-18 градуса, на водата може би 13-15 градуса. Много хора караха с бонета и боти, но имаше и такива без. Вечерите разбира се бяха с барбекю и приятна компания За съжаление имаше 2 сблъсъка със сърфове, единия от които доста сериозен и Захо е в болница с 4 счупени ребра. Аз пиша само това, което съм чула от другите, защото не съм свидетел на случилото се. Само знам, че е извадил късмет, че Чочо е бил там и е лекар и е спрял Захо да тръгне към София, защото се оказа, че е имал вътрешен кръвоизлив и е можело да стане най-лошото по пътя. Сега трябва да стои 4-5 дни обездвижен в болница и после ще се прибере, но нямам никаква друга информация. И в тази връзка призовавам всички сърфисти да се оглеждат преди да правят някаква маневра. Това е много важно, защото летния сезон е доста натоварено както на дифузора, така и на уейв спота и трябва да се пазим. Виждате какво може да стане с 5-6 сърфа във водата, а лятото са 50 Аз съм свидетел как пак по невнимание преди няколко години се удариха леко Юли и Наско, а бяха само 2 сърфа в целия огромен залив Припомняйте си правилата, особено това, че подветрения е с предимство и се оглеждайте, особено преди да тръгнете да правите power hals, защото идващия зад вас не може да направи много ,за да избегне удара. Аз също засякох lukcheto с един илзлязъл от правия път джайб, но това беше по неволя и хем се оглдах преди да тръгна да го правя. Както казва Юли, човек трябва по 3 пъти да се оглежда за по-сигурно Къщите още не са приведени във вид да посрещат гости. Чилик работеше, но все още нито едно училище не е отворено. The Bear мерси за винцето, много беше хубаво Солника е пълен с вода и доста кайтисти караха там. Лирата е доста паднала. Мисля, че поне до средата на май ще е за сухи и полусухи неопрени. Гледам от събота пак влиза фронт
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #50 -: 06.04.2009 21:32 » |
|
Изключителна прогноза! 5 дни безкомпромисно каране с малки оръжия. Може би имаше около 70-80 човека на двата спота. Слънце,температура около 15с,водата също толкова и вятър всеки ден м/у 12-16м/с. До 1ви Май съм в творческа почивка,че сутринта рентгена показа пукнато ребро... Емо да не би това дето те болеше и мислеше, че е от кръстния трапец да е спукано ребро???? Хайде бе хора какво става
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
emo
|
|
« Отговор #51 -: 06.04.2009 22:02 » |
|
Емо да не би това дето те болеше и мислеше, че е от кръстния трапец да е спукано ребро???? Хайде бе хора какво става Ами не точно....вероятно при падането върху дъската с куката на трапеца напред,когато всъщност и я пробих,явно съм си прецакал и реброто...
|
|
|
|
|
|
|
Vancho laifa
|
|
« Отговор #52 -: 06.04.2009 22:30 » |
|
Много неприятни новини за пострадалите Захо и Емо (не знам дали има и други). Пожелавам им бързо и безпроблемно възтановяване! Че както знам от собствен опит най-трудно се оправят ребра, крака, ръце и каквото се сетите още, особено когато ЕГНто минава определени стойности . Пишете как станаха инцидентите...
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
lukcheto
|
|
« Отговор #53 -: 07.04.2009 00:21 » |
|
Ами не точно....вероятно при падането върху дъската с куката на трапеца напред,когато всъщност и я пробих,явно съм си прецакал и реброто... Емо, още като каза, че имаш болка при дишането бях сигурна че е пукнато, но нали не съм медик, та се въздържах от мнение. Пази се и ще мине бързо сигурно са те посъветвали и за допълнително калций Дано и Захо скоро се появи на хоризонта с бирения си хумор и ведро настроение.... ПП Съни пропусна да спомене, че имаше и бедстващ който беше изваден с рибарска лодка след намесата на Илкджан. Абсурдното обаче в историята е, че негов приятел беше тръгнал да го вади с плуване,в тази ледена вода Имена няма да споменавам, но като човек изкарал 10 години от живота си по басейните и състезателни лагери, мога да кажа, че за големи хора това е неразумност! С неопрен се плува трудно, защото той води до плаваемост която по-скоро играе лоша шега и прави "напредването" към целта излюзорно. На всяко физическо движение течението противодейства и плаваемостта от неопрена си казва думата, с други думи на едно напред, две са назад... Имаше чоп, имаше пориви,беше адски суров ден, да се плува към бедстващ си беше е абсолютно недомислие С всичко това искам да кажа, че трябва повече мисъл при предприемането на подобни действия!Добре, че рибарите се отзоваха, надявам се да са им се отблагодарили подобава
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
filev
Духовит
Публикации: 182
|
|
« Отговор #54 -: 07.04.2009 09:22 » |
|
Юли, знаеш ли случайно кординатите на спота до Александрополис. Ако духа на острова сигорно и там ще е добре. Исками се да погледна прогнзата там, че до острова няма да успея да се класирам сега, но за сабота и неделя до Александрополис си е OK ей манекен такав!координатите са източно от града Алексанрополи..виж летището точно пред него,южно има плаж 15 км.. събота и неделя бях с едно приятелче и си беше ок събота духаше 9-11 м/с NE ,а неделя отпуши в 10ч. 10-12 м/с NE ,а след 13ч. удари 15,16 м/с..това са средните стойности които отчете ветромера ми за времето гледай прогнозата за Гьока от гурото и вади 2,3 м/с или http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=GR®ION=0005&WMO=16627&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1е по хубаво от острова нема.. единственото предимство пред острова беше красотата на Самотраки,защото от северната страна имаше сняг и това усигури един плавен преход от ските към сърфа
|
|
|
|
JP FSW 78l Custom WTB FSW 108l
Ezzy SE Wave 4.0 Neil Pryde Alfa 4.7 Neil Pryde Search 6.2
|
|
|
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233
we will never walk alone
|
|
« Отговор #55 -: 07.04.2009 09:30 » |
|
|
|
|
|
Now Kite - NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5, 2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
|
|
|
VenciV
|
|
« Отговор #56 -: 07.04.2009 10:57 » |
|
|
|
|
|
Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74 Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117 Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #57 -: 07.04.2009 11:33 » |
|
Вчера говорих със Захо. Звучеше добре, но още е в болница в Турция и каза, че ще лежи там още няколко дни.
Като чета тука и направо изтръпвам... Абе вие като невидели, бре!!!
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #58 -: 07.04.2009 12:25 » |
|
Ами откриване на сезона, силен вятър, непремерени сили, непреценени ситуации, лошото бързо идва. Трябва да се внимава, да не се влиза изморен, когато е силно и човек не е уверен в спосбностите си, по-добре да се държи до брега. Това е екстремен спорт и трябва всеки реално да преценява възможностите си и да пази и себе си и другите. Искам да кажа, че при силен вятър 50 метра до брега се плуват около час, което в студена вода е кошмар. Така, че не подценявайте силата на вятъра и това, че духа от брега. Всеки опит за вдигане с въже или воден старт те отдалечава от брега, а има един момент в койтоглакото вече не е гладко при силен вятър, а става много гаден чоп и условията стават още по-сурови.
|
|
|
|
|
|
|
superfreak5
Духовит
Публикации: 124
|
|
« Отговор #59 -: 07.04.2009 13:09 » |
|
Изводът от откриването на сезона:
Преди да започнете каквато и да е маневра, огледайте се на всички страни - най вече назад.
Задният обикновено идва с голяма скорост и дори да успее да реагира, може рига да ви удари вас.
|
|
|
|
O2 Freerace 8.4 O2 Freeride 7.4 O2 Lip Wave 6.2 Superfreak 5.0 Superfreak 4.2 Starboard Futura 122
|
|
|
|