24.11.2024 13:42
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Гик  (Прочетена 45648 пъти)
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« -: 10.06.2009 20:49 »

Не сме дебатирали темата за настройка на гик!
Като гледам снимките си на вода от по-миналта година се ловнах, че гика ми е бил доста нисък! hmmmm
От миналата година започнах да го слагам по-височко, но пак мисля, че не е достатъчно! oops

Коментари по темата са добре дошли  OK

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #1 -: 10.06.2009 23:00 »

приложи снимките. От къде да знам иначе ниск ли ти е , висок ли ти е?

chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #2 -: 10.06.2009 23:09 »

Както казва колегата Guy Cribb, гика трябва  да е един-два пръста зад опашката, съответно като местиш базата напред вдигаш гика и като местиш базата назад спускаш гика.

http://www.guycribb.com/windsurfing_technique_holiday_DVD_0052v01.htm

И най важното - по-добре мазоли от гика, отколкото от мотика.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
lukcheto
Off Line

« Отговор #3 -: 10.06.2009 23:09 »

приложи снимките. От къде да знам иначе ниск ли ти е , висок ли ти е?

Нисък ми е... :D Или поне съм го слагала ниско Shocked Миналото лято по-височко  беше, ма това лято още по-трябва....

ПП Ти пък щото не си ме виждал... на вода... oops

ПП2 Чил, мерсаж за инфото @->-

* me_handwash.jpg (114.54 KB, 700x477 - видяно 1442 пъти.)

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #4 -: 11.06.2009 12:10 »

аз съм те виждал, но нали трябва да ти дам повод да си пуснеш някоя и друга позьорска снимка Wink

Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #5 -: 11.06.2009 13:16 »

Както казва колегата Guy Cribb, гика трябва  да е един-два пръста зад опашката, съответно като местиш базата напред вдигаш гика и като местиш базата назад спускаш гика.

http://www.guycribb.com/windsurfing_technique_holiday_DVD_0052v01.htm

И най важното - по-добре мазоли от гика, отколкото от мотика.
Мен ако питаш - по-удобно е да закача дъската. Тогава на воден старт може да си го подпреш на тарабата ... Но всичко в края на краищата е индивидуално. Много зависи и от типа на оборудването.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Mladen
Полъх
*
Публикации: 62

« Отговор #6 -: 11.06.2009 13:20 »

Аз като правя воден старт си подпъхвам задната част на сърфа под гика и така си вадя мачтата над водата . Така съм се учил от филмите във форума . Ако си наглася гика така , как ще правя воден старт ? Височината на която се наглася гика в крайна сметка не зависи ли от височината на сърфиста ?

Ако работата ти пречи на удоволствията / сърфа , ...... и ...... / - зарежи я !!!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #7 -: 11.06.2009 14:17 »

Аз като правя воден старт си подпъхвам задната част на сърфа под гика и така си вадя мачтата над водата . Така съм се учил от филмите във форума . Ако си наглася гика така , как ще правя воден старт ? Височината на която се наглася гика в крайна сметка не зависи ли от височината на сърфиста ?
Аз също преди така си качвах гика на задницата на дъската за воден старт. Обаче после постепенно почнах да карам с все по-висок гик и почна да не става този номер. Обаче нагласиш ли рига така, че все едно да се качи на задницата на дъската, само дърпаш мачтата (като си хаванал задницата с едната ръка) и рига излиза от водата. А ръката с която държиш задницата може да ти служи като лост ако задния нок остане във водата. И така се научаваш да си вадиш платното от водата без да си зависим от дъската, защото скоро установяваш, че изобщо не ти трябва да я държиш Yes
Иначе относно ниския гик, моето мнение е, че това е лош навик и някак си хората които карат така карат малко изгърбени  или леко седнали. За мен по-високич гик дава много по-добър контрол върху оборудването.
....ноооо на lukcheto стойката си е като по учебниците OK Drinks

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #8 -: 11.06.2009 14:31 »

Лукас, абе тука разни колеги ми се навъртат около компютъра... Направо стана стълпотворение заради твоята снимка! Всички смятат, че гикът ти... си е супер и се скъсаха да ме питат дали имаш телефон. Ама аз казвам, че нямаш :D :D :D (:-pp)

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #9 -: 11.06.2009 14:42 »

Ама това на снимката Лукас ли е ??? oops oops oops
Вен, ако има толкова желаещи да се запознаят - не издавай, че тя ще присъства на сърфиското парти.... ще стане навалица....
ПП: и благодаря за темата и разясненията по нея - и аз не знаех точно каква да е височината на гика ... и все нещо ме заболява кръста, може би от неправилна стойка..

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #10 -: 11.06.2009 17:22 »

При едно от последните карания нещо не беше "на тамън" с оборудването. Свалих гика с 2 пръста и всичко си дойде на мястото. Та по-високо не винаги е по-добре. Има някаква граница отвъд която нарушаваш баланса на оборудването. Според мен де...Някъде из форума Крис (Bul 131), беше писал по тази тема

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #11 -: 11.06.2009 18:51 »

Аз имам предвид гика да е на височината на раменете, иначе надолу се изкривява стойката.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line

« Отговор #12 -: 11.06.2009 20:02 »

Хахаххахахаа :D
Шмите, благодаря за предоставената възможност @->- Ама тази снимка е на два сезона, лятото на 2007 oops
Вен, ти на работната площадка да не караш? Twisted Evil Кажи на колегите, че това е мираж и са се преработили, че както е съобразил  Дани, да не са ни кункоренция на коктейлчетата :D

Иначе, има мегдан за още по-висок гик при мен, малко още и ще стане тамън. OK

* lukcheto направо падна под масата от смях и се замисля дали да не приеме предложението за инструктор :О:

~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #13 -: 05.08.2009 22:09 »

по темата за гика - много зависи какво и как караш.
Имам предвид че ако си на рейс или слалом оборудване е добре гика да е по нависочко - ще можеш по добре да затваряш платното и да качваш, а и гъза ти няма да е виснал над водата. В случая дали ти е удобно или не няма голямо значение ако търсиш максимума.
За друго - както ти е по удобно - но при условие че караш на вълни или фрийстайл се предполага едно по често откачане и закачане на трапеца /чиято кука има причина да е по нагоре при уейв трапците/ се предполага, че ще ти е по удобно ако е по надолу. По надолу имам предвид на височината на раменете горе долу, може би с една идея по надолу.
Това беше по темата къде ТРЯБВА да е за правилното каране. Вече каде ще го слагаш, за да ти е по удобен водния старт или тем подобни е една съвсем друга тема.

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
freestylepro
Повей

Публикации: 3

« Отговор #14 -: 17.09.2010 17:29 »

SPORED MEN inervalala za viso4inata na gika e ramene-o4i.po visoka za pove4e tqga pri slab vqtar, a nisko za pove4e konrol pri silen hmmmm.az pak se  pitam :-O-: nakoq dupka na zadniq nok ima pove4e dqga. wall na gorna pi6e v knijkite ,dolna mi vikat sofianci hmmmm.ne moga da re6a :-O-:.moje li nqkoi da mi razre6i dilemat :(((.sega karam na gorna za6toto ba6to mi kosta ot burgas(moje i da go znaete)kazva na gorna.i spored men e taka ama 6te uz4akam otgovori.i 6te hodi li nqkoy na ostrova. drugata sed :О: \0// --< OK dance man Yeee Drinks :Sunny:.moje i da e malko Brrrr rain storm a ama vqtar sigurno v izobilie

* gel.jpg (6.34 KB, 223x167 - видяно 974 пъти.)

Mnooo vqtr DA IMA (rock) DANO DAY BOJE
Страници: 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: