|
Юли
|
|
« Отговор #1 -: 08.09.2009 11:08 » |
|
Само не от Метро и Техно. Не взимай Fujitsu-Siemens, не взимай с чипсет Santa Rosa. Ще ти подредя фирмите по приоритет: Toshiba Acer Dell HP Sony .... Lenovo Packard Bell Asus
Ако искаш звънни ми и ще ти обясня какви са ми съображенията за всяка една от тях.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
ivak
Духовит
Публикации: 100
|
|
« Отговор #2 -: 13.09.2009 19:33 » |
|
Само не от Метро и Техно. Не взимай Fujitsu-Siemens, не взимай с чипсет Santa Rosa. Ще ти подредя фирмите по приоритет: Toshiba Acer Dell HP Sony .... Lenovo Packard Bell Asus
Ако искаш звънни ми и ще ти обясня какви са ми съображенията за всяка една от тях.
Юли, сподели къде е слабото място на dell и с какво Acer ги превъзхожда? Предвартелно благодаря!
|
|
|
|
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #3 -: 13.09.2009 20:52 » |
|
тошиба са най добрите... с бюджета който имаш Acer ще ти предостави качество повече от парите които даваш HP i Sony също стават, но Сони държат доста високи цени... ще ти дам и един друг акъл - ако имащ някой познат да се занимава с компютри - ако си вземеш некоя машина с Линукс и той ти я настрои както трябва - цената автоматично ще падне със 100-200 лева и добре настроения линукс работи по добре от уиндоус... Абе всъщност ти казвам некви марки, ама ти какво всъщност мислиш да правиш с този комп, за да те посаветваме за конфигурацията която ти трябва Ако ще е само за интернет, некой друг филм или музика...не ти трябва кой знае какво....
|
|
|
|
|
|
|
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389
Тиквеник :)
|
|
« Отговор #4 -: 13.09.2009 22:28 » |
|
Мерси за помощта Ами трябва ми главно за интернет, филми и някоя игричка евентуално , колкото да запълни времето. Като казвам игра, в никаквъ случай не последната дума на техниката, нещо което да убива време.Затова митрябва.По принзцип като пътувам да убивам време Юли и той даде много добри съвети за което му благодаря
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #5 -: 13.09.2009 23:06 » |
|
Като казвам игра, в никаквъ случай не последната дума на техниката, нещо което да убива време...
За съжаление си доста прав
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #6 -: 13.09.2009 23:16 » |
|
Юли, сподели къде е слабото място на dell и с какво Acer ги превъзхожда? Предвартелно благодаря!
Не, че е слабо място, просто при сходна конфигурация Дел са по-скъпи. А и наистина зависи за какво ти трябват, например Acer имат уникални машинки с 8ч работа на батерия.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #7 -: 14.09.2009 08:14 » |
|
ок ще ти напиша примерни характеристики и пояснения които да си търсиш процесор - 1,5 до 2 гигахерца /не че ще ползваш пълната му мощ, но надали ще намериш по слаб а и по добре малко повече, от колкото не достатъчно/най просто казано това е скоростта с която компютъра смята =>зарежда и изпълнява програми и заповеди РАМ/оперативна памет/ - 2ГБ - колкото е повече, толкова повече програми ще могат да се отварят и работят едновременно Хард диск - сам си прецени колко ти е необходимо - моя съвет е да не е определящ при покупка на лаптоп - важната информация винаги на външен носител. Един външен хард е около 100 кинта Видео карта - и 128 са ти достатъчни, но ако успееш да намериш нещо с 256 или 512 - още по добре...някои игри изискват мощна видео карта /не само новите/ Ами това е само примерно разбира се за нет филми и музика и тъпи игрички и 2 и 3 пъти по слаба машина пак ще работи без проблем, но е добре да имаш винаги малко екстра Отиваш в техно полис или некаде кадето има техника, хващаш някой, казваш му кво ти трябва, къв ти е бюджета и той ще ти помогне... ако пътуваш често за дълго извън страната - питай за международна гаранция - до скоро само тошиба имаха такава.
|
|
|
|
|
|
|
|
|