22.11.2024 19:22
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сноуборд въпрос  (Прочетена 74578 пъти)
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #60 -: 19.03.2010 16:26 »

... А имах предвид за бързо каране и големи завой 
Големите завои (карвинга) не позволяват много бързо каране, просто защото центробежната сила ще те изхвърли от завоя. На практика почти се ляга до снега (по лице или по гръб - зависи от завоя), за да се компенсира центробежната сила.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #61 -: 19.03.2010 17:18 »

Големите завои (карвинга) не позволяват много бързо каране, просто защото центробежната сила ще те изхвърли от завоя. На практика почти се ляга до снега (по лице или по гръб - зависи от завоя), за да се компенсира центробежната сила.
Мерси Захо Аз се чудех защо все падам Smile Значи като карам бързо да не се питвам да правя голями завой а да се придържам към извивката на завоя  да не изляза от пистата Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #62 -: 19.03.2010 17:58 »

Мерси Захо Аз се чудех защо все падам Smile Значи като карам бързо да не се питвам да правя голями завой а да се придържам към извивката на завоя  да не изляза от пистата Smile
Напротив - прави такива завои, карвинга е голямо удоволствие. Просто трябва да се накланя тялото в зависимост от скоростта и радиуса на завоя. Виж снимките по-долу ....
Да не говорим, че при каране Freeride в пудра по склон, малки завойчета е трудно да се правят - там е почти като сърфа на вода

* snowboard._2.jpg (12.25 KB, 300x320 - видяно 464 пъти.)

* Snowboard_1.jpg (17.6 KB, 400x300 - видяно 483 пъти.)

* Snowboard_3.jpg (35.21 KB, 400x267 - видяно 491 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Bamze
Windmaster

« Отговор #63 -: 19.03.2010 19:06 »

Аз нещо не мога да обръщам като завивам на дясно с десен водещ после не мога да обърна на ляво Smile искам да кажа че десния завои ми е на заден кант и от там не могаа да се обърна и да мина на преден и незнам защо, а от преден на заден нямам проблем Smile Но утре ще се кача на наща планина и ще опитам да видиме какво ще се получи Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Bamze
Windmaster

« Отговор #64 -: 19.03.2010 19:07 »

Ще кача и снимки може и клипче Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Bamze
Windmaster

« Отговор #65 -: 07.11.2010 14:06 »

Аз да не отварям нова тема за 1 въпрос http://sunnyx3m.911.bg/a2/offers.asp?p=2901420 Тези протектори на размери или са универсални и да  питам дали якето трябва да ми е по голямо за да се събере под него Smile  SmileSmile  snow snow snow Brrrr Brrrr Brrrr

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #66 -: 08.11.2010 10:52 »

Има 2 размера - по-малкия е за жени, по-големия е за мъже. Регулира се с ластици и не отнема толкова много място, така, че не трябва да ти е много по-голямо якето. Най-добре ела да пробваш с якето, за да видиш как ще се чувстваш OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Bamze
Windmaster

« Отговор #67 -: 08.11.2010 11:53 »

Има 2 размера - по-малкия е за жени, по-големия е за мъже. Регулира се с ластици и не отнема толкова много място, така, че не трябва да ти е много по-голямо якето. Най-добре ела да пробваш с якето, за да видиш как ще се чувстваш OK
Най-вероятно другата седмица ще мина че сега якето е в Кюстендил Smile Мерси Съни Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Bamze
Windmaster

« Отговор #68 -: 22.12.2010 12:33 »

Аз имам един, според мен глупав въпрос  hmmmm  . Днес ме попитаха дали Snowboarda има предница, към коя част на борда да ти е водещия крак,  Аз не можах да отговоря и реших да попитам вас Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #69 -: 22.12.2010 12:55 »

Отговорът на въпросът ти Bamze зависи от типа дъска, която ще се ползва.
Ако е twin tip, то лопатките на задницата и предницата са еднакви, центърът на дъгите на кантовете е точно в средата на дъската и втулките за автоматите също са централно разположени. В този случай реално няма значение към коя лопатка ще е насочен водещият крак, но обикновено графиките подсказват кое е предницата.
Ако е directional, лопатките на предницата и задницата са различни и като височина и като форма, а твърде често и като ширина, така че веднага става ясно, кое е предница. Освен това на тези дъски stance и центърът на дъската са изместени към задницата с между 5-15см, което също трудно позволява да я караш на switch, въпреки че не е невъзможно.  OK
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #70 -: 22.12.2010 14:41 »

Благодарение на extreame от снощи разполагм със сноуборд,за което му благодаря още веднъж tyСамо че сега имаме проблем,трябва да сваля автоматите за да ги настроя,но главите на болтовете са тотално изядени,останаха три болта,с които няма преборване,някакви съвети?
И друго,сега се поразрових и прочетох мнения и съвети за сноуборд.Нямам представа дали и за сърфа пишем по същия начин,но това което прочетох за зимните спортове е толкова стряскащо и плашещо,че направо съм на път да се откажа.

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #71 -: 22.12.2010 15:24 »

към коя част на борда да ти е водещия крак, 

За водещ крак - ако си карал скейтборд, с който там си напред или има един прост тест заставаш разкрачен и някой те бута и се вижда с кой крак тръгваш напред и още един вариянт засилваш се по някой лед и гледаш с кой крак ти е по-удобно напред  Smile
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #72 -: 22.12.2010 15:29 »

Благодарение на extreame от снощи разполагм със сноуборд,за което му благодаря още веднъж tyСамо че сега имаме проблем,трябва да сваля автоматите за да ги настроя,но главите на болтовете са тотално изядени,останаха три болта,с които няма преборване,някакви съвети?
И друго,сега се поразрових и прочетох мнения и съвети за сноуборд.Нямам представа дали и за сърфа пишем по същия начин,но това което прочетох за зимните спортове е толкова стряскащо и плашещо,че направо съм на път да се откажа.

Имаш лично съобщение!
extreame
Полъх
*
Публикации: 45

« Отговор #73 -: 22.12.2010 15:30 »

Аз ти казах боли много ама качиш ли се после няма отказване. Любо като ги свалиш звънни ми да видим дали с другите болтове, които имам ще станат те са оригиналните на автоматите
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #74 -: 22.12.2010 16:53 »

Всеки спорт от нашите е опасен достатъчно, затова ти препоръчвам протектори, има доста предпазни мерки, разгледай и поне за кръста и главата си вземи, както и за китките, защото като падаш инстиктивно поемаш удара с ръце в доста от случаите. Пък тези за кръста и каската ти ги препоръчвам, защото доста пъти като паднеш по средата на пистата някой състезотиил може до се зобши в теб. Иначе няма страшно и крастата е голяма, ще се убедиш, въобще няма да се сетиш за тези неща като подкараш Smile
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Най-горе
Печат
Отиди в: