pehooo
Полъх
Публикации: 11
|
|
« -: 28.01.2010 18:22 » |
|
От 2 години се опитвам да карам сърф, но за сега само се разхождам над вълните.Имам собствена екипировка ,но се оказа че губя повече време в усвояване на теорията от колкото да я прилагам . В България неволята отново е най добрия учител , а според мен не е това начина . Лутам се между английска , руска , холандска , американска терминология . Добре е че за сега марсиянците не са по - активни от нас , че тогава мармалада ще6е да е пълен . Както винаги топлата вода се оказва че е открита . Филмът BEGINNER TO WINNER за мен е най добрия видео самоучител ,който в никакъв случай не омаловажава уроците на плажа. Бих искал да привлека вниманието на знаещите и можещи сърфисти да ударят едно рамо на новите ентусиясти и да се направет грамотни субтитри на този страхотен филм. По мое скромно мнение това ще е революционна крачка в българския уиндсърф , която ще помогне не само на начинаещите ,но и на тези които желаят да се развиват. За пръв път пиша във форума и апела ми е по скоро към екипа на Sunny eXtreme . Благодаря ви предварително нядявам се ,че няма да останете безучастни. Понякога се срамувам че живея в страна в която най - вайни са филми като 'Перла' или ................... с по 1000 серии , а за останалите всеки да се спасява сам. Аз и без субтитри това лято ще в вляза в налъмите но други стотици ще ви бъдат благодарни макар че ще ги възприемат като даденост.
Форума и сайта са ви най - изчерпателни за което благодаря . Толкова сме малко , че е безумно да не си помагаме , а морето не прощава на незнаещите.
|
|
|
|
|
|
|
pehooo
Полъх
|
|
« Отговор #1 -: 28.01.2010 19:29 » |
|
Жалко ще е знаещите и можещи да останат безучастни
|
|
|
|
|
|
|
tsvetelin
Вятърничав
Публикации: 238
|
|
« Отговор #2 -: 28.01.2010 23:13 » |
|
Здравей и добре дошъл във форума. Аз бях на твоето ниво преди 3 години и смятам че не си прав за липсата на взаимо-помощ от по напреднали. Започни да идваш повече на прогнозите в България (Искър, Дъбник, Поморие) както и на Острова и в Турция и ще намериш много хора които с радост ще споделят с теб опита си Тук е за мен момента да благодаря на Съни, Юли, ВенциВ и момчетата от Плевен, както и Бобо (за няколкото снимки), които са ми помогнали много Поздрави на всички
|
|
|
|
72kg. RRD Wave Thruster 231x56x76l, Exocet Cross 239x59x94l, RRD X-Fire 112 235x69 Loft Lip Wave 4.3, Gaastra ManicHD 4.7, Lip Wave 5.2, Arrows T-Force 5.9, Loft O2 6.6, Loft Switch Blade 7.8
|
|
|
marino
|
|
« Отговор #3 -: 29.01.2010 10:09 » |
|
Наистина не си прав.Ние сърфистите сме една общност и почти всички се познаваме.Мисля,че ще има много хора,които с удоволствие ще ти помогнат.С риск да се повторя с наистина трябва да ходиш на местата споменати от tsvetelin.Успех
|
|
|
|
РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
|
|
|
pehooo
Полъх
|
|
« Отговор #4 -: 29.01.2010 10:42 » |
|
Май не съм се изразил правилно става въпрос за помощ от сърфисти които имат опит в субтитрите.А тази помощ ще е насочена основно към тези които правят първи стъпки.По мое наблюдение желаещите да се научат да сърфират са много , но много малко продължават след първото лято , субтитрите на филма биха поногнали да не е точно така. Отностно помощта досега нито един мой въпрос не е останал без отговор на плажа ,което е страхотно. Благодаря за поканата да покараме някой път но живея на 400 км. от Плевен ,но за сметка на това на 50 км. от морето ако имам път задължително ще се отбия
|
|
|
|
|
|
|
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233
we will never walk alone
|
|
« Отговор #5 -: 29.01.2010 12:05 » |
|
|
|
|
|
Now Kite - NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5, 2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
|
|
|
lubo
|
|
« Отговор #6 -: 29.01.2010 12:10 » |
|
моля,моля има и книги на български,аз лично притежавам две(даже в една тема съм им качил кориците)Само не разбрах защо Плевен е отправнато точка,там ли е меката на БГ сърфа (ей някой да не се засегне)
|
|
|
|
bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l. sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #7 -: 29.01.2010 12:55 » |
|
Аз виждам един голям проблем в правенето на субтитри на български. И това е, че нямаме субтитри на английки, които да преведем на български. Аз лично не се наемам да преведа това,което чувам. Трябва да го имам написано. Иначе няма проблем, бих помогнала. Примерно ако имаме субтитрите написани на английски, тогава ще си ги разделим няколко човека във форума и всеки ще преведе по една част и ще стане бързо. Иначе колкото и филмчета да изгледаш, реалността е съвсем различна и се иска много борба и практика. Нищо не става лесно, но пък и в това е очарованието. Ако ставаше лесно, нямаше да има тръпка и адреналин!
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
pehooo
Полъх
|
|
« Отговор #8 -: 29.01.2010 13:03 » |
|
Ако беше лесно нямаше да е интересно Събрал съм доста информация и терминологията вече не ми е чужда.Това лято ми се скъса въжето което стяга гика към мачтата по средата на варненското езеро голяма драма ,а си бях забравил ръководството . Успях да въоръжа рига и не ми се наложи да излизам с плуване с което се гордея. Практоката е най -добрия учител няма спор . Въпроса е съвсем друг : На всички мераклии на които съм препоръчал филма след 2 -3 дни ме питат няма ли субтитри. Е няма . Ако някой може да помогне съм сигурен ,че всеки начинаещ ще му бъде благодарен .
|
|
|
|
|
|
|
Ceco
|
|
« Отговор #9 -: 29.01.2010 13:31 » |
|
е, че то остана ли някой да не знае английски шегувам се - да не се обиди някой от мен субтитрите на Бг, от Юли монтажа надявам се но ще трябва малко време, филмът беше над 3 часа мисля,..... и да не ни погнат за авторски права ей , че сумите са големи
|
|
|
|
Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3 Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
|
|
|
pehooo
Полъх
|
|
« Отговор #10 -: 29.01.2010 13:37 » |
|
Че нали всеки си купува филма
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #11 -: 29.01.2010 14:56 » |
|
е, че то остана ли някой да не знае английски шегувам се - да не се обиди някой от мен субтитрите на Бг, от Юли монтажа надявам се но ще трябва малко време, филмът беше над 3 часа мисля,..... и да не ни погнат за авторски права ей , че сумите са големи В Zamunda има преведени над 80 000 филма и никой не ги търси пък и който направи превода едва ли ще си остави координатите за евентуално търсене освен ако не иска да се случи точно това
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #12 -: 29.01.2010 19:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
pehooo
Полъх
|
|
« Отговор #13 -: 31.01.2010 09:55 » |
|
Проучих най -обстойно проблема със субтитрите и исках да помогна с каквото мога.Оказа се че този въпрос е поставян в повечето неанглоговорящи страни, но никой не е направил първата крачка ,понеже голямата хамалогия не е в самия превод а синхронизацията с картината (звука) и доколкото си го представям е изключително бавен процес. От тази гледна точка предлагам да се изчака и ако на някой му попаднат някакви субтитри да ги прложи към темата. В края на краищата никой не е длъжен ,а който не е внимавал в училище си е за негова сметка . Идеята за субтитри като цяло е добра , но и саможертвата ще е голяма .
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #14 -: 01.02.2010 00:38 » |
|
Благодаря за поканата да покараме някой път но живея на 400 км. от Плевен ,но за сметка на това на 50 км. от морето ако имам път задължително ще се отбия И къде по точно е проблемът?!? Освен Дъбник (Плевен) има и други места за каране.Ходили сме ,карали сме и сме се връщали в рамките на един ден само до морето и различни спотове в Гърция (от София).Въпросът е желание да има
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
|