24.11.2024 07:51
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Въпрос относно автоматите на сноуборда?  (Прочетена 18621 пъти)
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« -: 28.01.2010 18:35 »

Може ли някой по-навътре в материята хахахха, да ми каже значението на градусите по които си монтираш автоматите? Аз съм с водещ ляяв крак, момчето дето ме научи ми ги монтира по следния начин: ляв крак на 15 градуса завъртян, а деснияя на нула. Така се спускам на заден кант без проблеми, но или от неопитност или от това разпологжение изпитвам огромни трудности за предния кант.Тенкю пипъл  \0// Аз днес се разбих цял ден горе, сега се къпя и отивам да  tequilla hip с приятели  Wink
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #1 -: 28.01.2010 19:04 »

Може ли някой по-навътре в материята хахахха, да ми каже значението на градусите по които си монтираш автоматите? Аз съм с водещ ляяв крак, момчето дето ме научи ми ги монтира по следния начин: ляв крак на 15 градуса завъртян, а деснияя на нула. Така се спускам на заден кант без проблеми, но или от неопитност или от това разпологжение изпитвам огромни трудности за предния кант.Тенкю пипъл  \0// Аз днес се разбих цял ден горе, сега се къпя и отивам да  tequilla hip с приятели  Wink

* ANGLES.jpg (375.94 KB, 1136x694 - видяно 1548 пъти.)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #2 -: 29.01.2010 15:32 »

Мерси Wink Бая литература и мнения има по въпроса, най-добре май да се кача и да пробвам докато намеря това, което ще ми ппасне Smile
Bamze
Windmaster
Публикации: 545

« Отговор #3 -: 29.01.2010 23:39 »

Аз прочетох че трябва да има 12 градуса разлика Smile

К2 Turbo Dreamer 167 Wide
Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #4 -: 29.01.2010 23:45 »

Аз прочетох че трябва да има 12 градуса разлика Smile

И аз чета доста различни и противоречиви мнения по въпроса, както и някои ми казаха, че е възможно заради ъгъла да не правя преден кант, други казват, че не е...явно опитът ще си каже думата
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 30.01.2010 01:48 »

Със сигурност ъгъла оказва влияние на стойката, положението на тялото и начина на каране. Като цяло, колкото си по-начинаещ, толкова с по-насочени напред пръсти караш (същото е и при скоростно карана Smile ). Ъгъла между краката ТРЯБВА да е съобразен с анатомията на каращия. Подбира се така, че да можеш да клекнеш до долу, без да се усукваш силно в колената.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #6 -: 30.01.2010 19:05 »

И аз чета доста различни и противоречиви мнения по въпроса, както и някои ми казаха, че е възможно заради ъгърла да не правя преден кант, други казват, че не е...явно опитът ще си каже думата
Според мен факта, че не започна с учител и бързаш да се пускаш по по-трудни писти е причината.... oops

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #7 -: 30.01.2010 19:47 »

Според мен факта, че не започна с учител и бързаш да се пускаш по по-трудни писти е причината.... oops

Приятелчето дето ме учи е бил учител, просто явно ще ми трябват още два урока примерно, а и не на Лалето , а на мечата поляна,по-равничко. Избързах малко, там ми е грешката, ама пуста краста...
Bamze
Windmaster

« Отговор #8 -: 16.03.2010 20:16 »

На мен едно момче ми каза да карам водещ на +15 а заден на -15 Smile и за сега ми е доста добрем Smile но мисля да намаля на +13 водещ и на - 10 заден да видя как ще е Smile

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #9 -: 22.03.2010 13:31 »

На мен едно момче ми каза да карам водещ на +15 а заден на -15 Smile и за сега ми е доста добрем Smile но мисля да намаля на +13 водещ и на - 10 заден да видя как ще е Smile

Ами пробвай предния да го оставиш така (или още малко го увеличи на +16-18), а задния го намали на -6.
Само не знам дали ще можеш да тестваш, че с това затопляне ...  angry

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
Bamze
Windmaster

« Отговор #10 -: 23.03.2010 01:04 »

Ами пробвай предния да го оставиш така (или още малко го увеличи на +16-18), а задния го намали на -6.
Само не знам дали ще можеш да тестваш, че с това затопляне ...  angry
Дано да има време да го пробвам тази Събота ако мога ще се кача да го тествам така Smile Надявам се да нее много рязко това затопляне Smile Brrrr Brrrr Brrrr

Union SL Binding
K2 T1 Boots
Only God Can Judge Me!
Winndy
Полъх
*
Публикации: 35

« Отговор #11 -: 19.09.2010 08:42 »

Това, което аз знам е, че предния трябва да е на + някакви градуси, естествено, а задния на + или на - градуси, като разликата в градусите между двата крака не трябва да превишава 30°. Аз карам със симетрични автомати /switch/ +12° преден, -12° заден, за да мога да обръщам с кой крак да съм напред. Така по-малко ми се натоварват колената. По тази причина съм и монтирал автоматите на еднакво разстояние от средата на дъската по дължина.
ant_dream
Буревестник
Публикации: 764

« Отговор #12 -: 30.09.2010 22:53 »

Колената се натоварват най-малко ако караш с преден около +25 и заден около +10 тогава двата крака са естествено згънати и несе усукват връзките,
напрежението ннетрябва да е на колената ако имаш хубави обувки трябва да се отпускаш на тях а не да се осланяш на колената !!! Контузиите по колена
стават от опити за нещо ново Wink

Weight - 100 kg
Board - Starboard Carve 144l 2005
Sail -    Loft     LipWave 6.2
           Gaastra Matrix    7.5
Boom - Loft Slalom

Climbing the mountain, never coming down,
'Cause you will hate yourself in the end.
Mitko
Отнесен от вихъра

« Отговор #13 -: 14.01.2011 00:17 »

Днес пробвах  L+15 R-15 доста по-добре стават нещата така, само скоростта в първия момент ми дойде в повече. Следващия път ще пробвам да намаля задния малко и да намаля разстоянието м/у краката. А да питам нещо, на автоматите делението на градуусите е 15-30-45, примерно ако искам 20 на ооко ли се слага? защото няма достатъчно малки деления м/у числата?
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #14 -: 14.01.2011 00:47 »

Мите, като на часовник са деленията, някои дори числа нямат :D. За фристайл е добре да са ти симетрично, но мисля, че ъгъла между тях е голям. Трябва да можеш да клякаш свободно до долу.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: