09.03.2026 17:56
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Боровец 2010  (Прочетена 33120 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5498

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #15 -: 01.02.2010 20:33 »

..Сега си мечтая някой да ми засече максималната скорост...
Вземи от някой GPS, ако няма от кой, звънни като минаваш през София и ще ти дам да се тестваш.

Аз съм легенда :D

Windsurf: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 | LoftSails Oxygen 4.6, 6.3
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 92L | KT 2.0, 2.5 3.0, 3.5, 4.0, Reptile 7.0
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #16 -: 01.02.2010 20:43 »

Трасето от горна станция на лифта на Ястребец до финала на моста се ползваше за състезания по Super G - мъже. На времето даже имаше и къщичка на старта (ползваше се и за чайна) и разстоянието до колкото си спомням е 1,960 км. Денивилацията е 600 метра - това е сигурно, може да видите сертификацията на пистата по FIS тук.
Браво за отличното постижение :1: Ама за такова "каранье требват яки краци"  OK

إيفان الحياة
kalata_n
Духовит
**
Публикации: 136

« Отговор #17 -: 01.02.2010 21:59 »

На клипчето се вижда времето Smile
А за номера с GPS-a изобщо не се бях сещал. Още другата седмица ще се ПРЕМЕРЯ Smile
emo
Отнесен от вихъра
Публикации: 382

« Отговор #18 -: 01.02.2010 23:37 »

Пич,направо страхотно! Уникално постижение си е това!
Само да кажа,че от подобни "премервания" на камикадзета,почти нямам желание вече да карам...
Преди около 4 години бях на същата писта,когато двама "премервачи" направиха непоправимото след челен удар един в друг!
Всички ни влече адреналина,но все ми се струва,че има далеч по-здрасловни начини най-вече за околните да си го набавяме.
Единия вариант е да влезеш в гората и да си правиш фрийрайдно каране,друг да се качиш на било и да разцепиш някой улей,а ако чак толкова те влече спийд спускането по добре обработени писти, то поне го прави,когато наистина си убеден,че няма хора...още повече начинаещи или деца!
Аз не съм страшен капацитет по зимните спортове,уменията ми на ските са съвсем скромни,но все ми се струва,че не това е начина.
Не случайно при такъв тип каране на такива общодостъпни писти по Алпийските курорти,Ски-патрулите на момента ти секват ентусиазма,най-малкото с отнемане на картата....
В крайна сметка всеки си прценява и последното нещо ,което ми се иска е да раздавам морал.Отговорността си е твоя!
Успех и умната!
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #19 -: 02.02.2010 10:38 »

Много си бърз,но в това аз не виждам нищо,което да ме впечатли.Не искам да се заяждам,но всеки с малко мозък и здрави крака ще може да се пусне по подобен начин.Следващия път покажи няколко завоя.Тогава може да говориме.И внимавай с хората около теб.Успех.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
kalata_n
Духовит
**

« Отговор #20 -: 02.02.2010 11:14 »

Приятели, не ме разбирайте погрешно, но между бързото каране и опасното каране има огромна разлика. Основното ми правило е да пазя околните и никога не правя компромиси с тяхната сигурност. Но признавам, че обичам скоростта. Виждал съм редица примери, за скиори и бордисти, които едва след няколко сезона вече се възприемат като недостижими майстори и точно тогава стават сакътлъците. Именно за тези "карачи" етикета камикадзе приляга по-таман. Въпреки скоростта, която ви показах (а тя на камерата изглежда малко по-височка от действителното) трябва да си се похваля (умря ми циганката), че съм изключително предпазлив Smile Дано и всички са предпазливи.
Междо другото има и нещо, което е много важно за хората, които се учат тепърва - много от тях отиват на писти, за които не им стигат уменията и всъщност създават изключително опасни ситуации. Както се казва всяко нещо с времето си, за да може и удоволствоето да е максимално.
Има и някои правила, които съм учил когато започвах, и които сега никак не се спазват: Златното е - Спираш ли да почиваш, винаго го прави в страни при борчетата и никога, ама никога не спирай под гърбица на стръмен склон, защото този който идва отгоре не те вижда. Това правило вече не се спазва от никого. Свидетел съм на масови седянки в средата на стръмни и твърди писти.

Много исках на клипчетата, които правих да се види и спускане с широки завои. Направих едно, на което карам от край до край на пистата, обаче не излезе добре. Вероятно ако някой кара зад мен и то без да прави завои, и с поглед право напред, тогава ще се вижда страхотно. Когато камерата е на моята глава си личат само късите ритмични завои.

Е все пак това са ми първите опити с камера Smile до сега съм си снимал в движение с едно фотоапаратче, без ръкавици - няма да ви казвам какво става с пръстите Smile
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #21 -: 02.02.2010 12:39 »

с риск да съм пристрастна, ще кажа, че kalata е един от най-внимателните скиори, които познавам!  \0//
на всички, които смятат, че в клиповете има опасно каране - ако забелязвате, преди да наближи хора или било, зад което няма видимост, операторът намалява скоростта (виж 60-70тата секунда от Т')! това не е случайно! добрата техника и над 25 годишния опит си казват думата!
emo, и в Австрия е карал така, да не кажа и по-бързо. там не сме виждали ски патрул, камо ли някой да го преследва и заплашва с отнемане на паса!
за 8те години, в които караме заедно, съм свидетел на един единствен случай, в който скиор е паднал заради него - моя милост се опита да го настигне и се изметка като последен левак на равното! Wink  oops

бих искала всички по пистите така добре да владеят ските/борда, но...
respect и ...до скоро

Тери

Вятър работа...
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #22 -: 02.02.2010 12:49 »

Хора ... оставете човека да се кефи  hip, според мене той кара много добре и  най-важното  кара Умната Drinks Drinks

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #23 -: 02.02.2010 17:18 »

Бе, тук в няколко поста всеки му препоръчва 'Умната' - аз принципно съм съгласен, ама нека след това и .... 'Русата' ....  Wink

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
kalata_n
Духовит
**

« Отговор #24 -: 02.02.2010 17:46 »

Eeee!  Drinks  Drinks  Drinks
VenciV
Windmaster
Публикации: 578

« Отговор #25 -: 02.02.2010 19:34 »

Зора е да се почне , почне ли се кара се наред да няма сърдити :D :D :D

Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra
Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74
Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117
Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
BBI
Полъх
*
Публикации: 67

« Отговор #26 -: 03.02.2010 03:02 »

kalata_n, интересно ми е с каква камера снимаш и на какво записваш? Аз имам Oregon ATK2K (http://www2.oregonscientific.com/shop/product.asp?cid=20&scid=77&pid=709), но е все едно камерка от телефон и качеството не е много добро. Единственото предимство е че е автономна и записва на SD и няма проблем под вода. Като си я сложа на каската се клати от тежестта си и записа е лош.

PS: за безразсъдното каране, аз също не мога да карам бавно, но винаги пазя тези пред мен и ако трябва спирам. Ако всички пазят тези пред тях независимо от скоростта си всичко ще е наред.
kalata_n
Духовит
**

« Отговор #27 -: 03.02.2010 10:38 »

antoby, камерата е GoPro, но не ми е пред очите, да ти кажа кой модел. Записва на SD карта. Стои в бокс, който е ударо и водоустойчив. Прави и снимки (може да прави снимки през 2 или през 10 секунди, а може и единични). Клипчетата са по около 35 Мб за 1 минута, потдържа карти до 4 гб (моя модел). Видеото, което качих тук е намалено нарочно след като добавих музичката. Тази камерак е наистина много готина, но и при нея качеството на клипа силно зависи от светлината.

Междо другото линкът нещо не става.
kalata_n
Духовит
**

« Отговор #28 -: 03.02.2010 10:47 »

http://www.goprocamera.com/index.php?area=2&productid=2#

Resolution: 5 megapixel (2592x1944) photo, 512x384 video
Sensor: CMOS
Video Format: MJPEG, 30 fps, saved as .AVI file
Optics: glass lens, f/2.8 aperture, with ultra-wide 170º angle of view
Modes: video, standard photo, photo every 2 or 5 secs, 3x photo burst sequence, self timer, upside down photo/video flip
Exposure Control: auto
White Balance: auto
Self Timer: 10 seconds
Microphone: built-in with adjustable recording/input level
Audio Format: 8kHz, mono
Memory: 16 MB internal, expandable to 2GB with SD card (not included), expandable to 4GB with SDHC card (not included) via free firmware upgrade
Capacity: 56 minutes video (incl. audio) or 1,945 photos with optional 2GB SD card. 1hr 52min video (incl. audio) with optional 4GB SDHC card
Power: 2x AAA batteries (not included), lithium batteries highly recommended. 3hrs. video recording with lithium, 2hrs. with NiMH
TV Out (with RCA cable): NTSC or PAL
PC Connection: USB + RCA combo cable
PC Compatibility: Windows ME, 2000, XP, and Vista; Mac OS X 10.2 and later
Waterproof: rated to 100 feet/30 meters
Dimensions: 1.75" x 2.30" x 1.25"/4.45cm x 5.84cm x 3.18cm (H x W x D)
Weight: 4.9 oz/139 g

TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206

« Отговор #29 -: 03.02.2010 12:45 »

Бе, тук в няколко поста всеки му препоръчва 'Умната' - аз принципно съм съгласен, ама нека след това и .... 'Русата' ....  Wink
ааа, не така! никакви руси!  Twisted Evil
само такива с големи ц*ц*!  oops
antoby, камерата, която kalata ползва, я има при Съни! за повече въпроси - търси нея!
неговият вариант е нормален, не HD и е за мотоспортове - в него имаше по-подходящи приставки за този сезон.
фирмата предлага различни сетове от джвъчки, които се продават и отделно от камерата, така че комплекта лесно се допълва с необходимите неща.

Вятър работа...
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: