21.11.2024 23:49
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Българските сърф училища и инструктори  (Прочетена 49137 пъти)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #45 -: 22.07.2010 22:36 »

Аз също много препоръчвам Ники OK

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #46 -: 22.07.2010 23:15 »

Благодаря за информацията - ще я предам на нуждаещия се Smile

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
vitorio
Повей

Публикации: 1

« Отговор #47 -: 14.08.2010 16:40 »

Здравейте и от мен.
Преди седмица изкарах няколко урока при Люси на Градина и много се запалих по уиндсърфа.Аз от дълги години карам сноуборд,но с уиндсърфа все нещо се разминавахме,сега съжалявам,защото усетих кефа    \0// Убеден съм,че трябва да се изкара пълен курс с повечко време при различни условия и видях мнения за доста добри места по нашето море  и Турция,но сега поприключих с отпуската и поне до края на септември  ми се налага да съм в София.Та въпросът ми към вас е:-Има ли добро място и инструктор в близост до София за курс-петък,събота и неделите?Примерно на язовир Искър?И въобще края на август и септември подходящо време ли са за такова упражнение?(имам неопрен)Също и водоемите около София?Идеята ми е да се науча добре и ако продължавам толкова да се кефя да се оборудвам за следващия сезон.
Благодаря предварително
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #48 -: 14.08.2010 21:24 »

Идеята ми е да се науча добре и ако продължавам толкова да се кефя да се оборудвам за следващия сезон.
Благодаря предварително
Здравей, ако се кефиш преди да си се научил... направо се ориентирай към оборудването  :D (няма начин кефа да намали, само да се увеличи)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #49 -: 14.08.2010 23:45 »

Добре дошъл във форума и в спорта vitorio hi
В момента няма инструктори нито на Искър, нито на Огняново, но почти всеки уикенд се събират сърфисти с които можеш да споделиш опит. Оборудване под наем можеш да вземеш и от магазина, но за уроци не остава време....

Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265

Concerned with boundaries? Imagine no limits!

« Отговор #50 -: 16.08.2010 10:22 »

Ако някой се нуждае от уроци на плажа в Бургас, мога да препоръчам Мариана! За повече информация можете да я потърсите в сърф клуба (морската градина зад бившата механа "Воденицата"). Оборудването е съвременно и както виждам, учениците и напредват много бързо, което за мен е показателно, че е добър инструктор.

Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l.
Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
NexusStar
Духовит
**
Публикации: 124

Ab hinc

« Отговор #51 -: 08.09.2010 01:38 »

малко по горе  в темата е споменато но искам и аз горещо да препоръЧам Виктор Жеков на Арапия отдавна не бях виждал Човек с толкова желание и умение да  споделя знание и опит  \0//

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #52 -: 08.09.2010 11:08 »

малко по горе  в темата е споменато но искам и аз горещо да препоръЧам Виктор Жеков на Арапия отдавна не бях виждал Човек с толкова желание и умение да  споделя знание и опит  \0//
Присъединявам се безусловно към горното мнение - имах възможност лично да го наблюдавам 3 дена как работи - евала на такива учители!  \0//

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #53 -: 17.09.2010 01:27 »

добре де аз имам въпрос-като вземеш 6,8,10 часа уроци или там колкото са ти необходими и подкараш сърфа някак си не започваш ли сам да усещаш нещата?после за някои тънкости пак учител ли?ми то за теория като гледам в тоя саит маи училището е безмислено. сигурно от тук ще науча повече от колкото на сърф училище.не че имам против това.хубаво е от всичко да се изкарват пари ама е добре и да се дава в замяна.добре че имам приятели сърфисти че поне от това да спестя за оборудване :D
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #54 -: 17.09.2010 10:36 »

Добре дошъл във форума stefanvo hi
До някъде си прав не, че само с теория и гледане няма да станат работите, но ще ти коства много повече време. Виждам как за около седмица хора, които не са виждали сърф се държат стабилно в курса, правят повороти и закачат трапец. Преди хххх години, когато всичко си учехме сами, за всяка стъпка отиваше година...

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #55 -: 17.09.2010 23:01 »

добре заварил юли.мисля че щом съм тук с добрата насока на petarb ще хвана правилния курс. естествено и с безценните съвети на всички вас OK
Heineken
Полъх
*
Публикации: 21

« Отговор #56 -: 10.07.2011 17:42 »

Здравейте,преди време взех няколко урока от Къци на язовир Искър и съм много доволен.Бих желал да взема още няколко урока,но си загубих gsm-a, а му нямам другаде записан телефона.Може ли някой който го има да ми го прати на лично hmmmm hmmmm
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #57 -: 10.07.2011 22:26 »

Как стои въпроса със сертифицирането на българските сърф инструктори? Спазва ли се някакъв стандарт в България? Как се взема разрешително за отваряне на сърф център? Питам, защото ми се струва, че всеки който може да кара сърф или кайт добре и има пари, може да реши да отвори училище. Тези спортове са трудни, и далеч не са безопасни...и се искат малко повече неща, освен да можеш да караш.

България няма институция, която да сертифицира инструктори. Спортната академия в София има профил за инструктори(по-скоро е за треньори, но мисля, че се брои). Лично познавам Ники от София (забравил презимето) преди години водеше училището в Слънчев бряг. Изгубил съм му дирите...той е с академията...има и други, но незнам кой къде...сещам се за друго Ники (лозенец) но пак преди години...в днешни дни, не мога да кажа.
Има разни организации които сертифицират инструктори. Най-популярната е www.vdws.de - Люси син (Градина) е със сертификат за това. Предполагам има и други младежи и девойки в БГ, не мога да знам всички.

За кайт мисля че най-висок стандарт имат IKO а доста държави си имат собствени организации.

Иначе си много прав. Може да си много добър в спорта, но да си инструктор е нещо съвсем различно. Важно е не да правиш добра маневра (не че е маловажно, защото все пак трябва да я покажеш) но и да можеш да я обясниш, да я разделиш на части и да влезеш в детайлите. И когато обясняваш не е нужно да обясняваш 10 минути празни приказки, а с 3 думи да кажеш най-важното. И когато наблюдаваш учениците си, да им поправяш правилно грешките.

Но има много добри учители в БГ, дори и да не са сертифицирани, знаят какво вършат.

И да...всеки може да отвори сърф училище, ако има ресурсите...

За Варна също с 2 ръце за Ники Драганов - Аспарухов плаж. Занимава се с това през целия си живот и определено знае какво прави. И освен всичко е готин пич  OK

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
haydukata
Полъх
*
Публикации: 48

В интернет вятъра не спира

« Отговор #58 -: 26.09.2011 00:01 »

Здравейте! И аз да си кажа мнението за сърф инструктор. Прочетох за всички от залива Златна рибка - Червенка, но никъде не прочетох името на Ники Глосов. Главен сърф инструктор при Вальо габровеца, но това не е най - важно. Всички изброени инструктори, като Кони , Люси, Емо, Хани, Сашо, Сами и т.н. са много добри и аз не бих си сложил такава тежест на сърце да ги сравнявам, НО Ники не е само инструктор. Той е роден с дарбата да преподава, а за това никой от по - горе изброените не може да го мине. Не става въпрос за предпочитания, тъй като отдавна съм минал нивото на обясненията и при мене всичко е въпрос на практика, но ако търсите човек, който да Ви обясни смислено нещата и да Ви  пусне на вода без проблеми Ники е най- точниюя човек за менл

Tabou speedster 100l, RRD ltd V10 98l, Gaastra hybrid 6.7, Gaastra 6,2 Poison, Neilpryde speedster 5.7
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #59 -: 06.08.2013 21:52 »

Здравейте вятърничеви колеги. Утре пътувам с децата към Черноморец, Градина. Някой има ли информация как е там. По-точно ме интересува гараж за 1 или 2 дъски и два рига. Също и да вземем малко уроци. И добро отношение, към новобранци. Прерових всякаква информация и никой не отговаря на телефони или меили. Единствено от Сироко ми отговориха " В Гърция сме...' Та ако някой има полезна информация, ще се радвам да сподели. Поздрави на всички. Весело лято, хубаво изкарване, много слънце и още повече вятър.javascript:void(0);

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Страници: « 1 2 3 4 5 »   Най-горе
Печат
Отиди в: