Sunny
|
|
« Отговор #45 -: 22.07.2010 22:36 » |
|
Аз също много препоръчвам Ники
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
drv
Вятърничав
Публикации: 264
|
|
« Отговор #46 -: 22.07.2010 23:15 » |
|
Благодаря за информацията - ще я предам на нуждаещия се
|
|
|
|
Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см. Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing 7,7; RS:Racing 6,7 Weight: 110 kg
|
|
|
vitorio
Повей
Публикации: 1
|
|
« Отговор #47 -: 14.08.2010 16:40 » |
|
Здравейте и от мен. Преди седмица изкарах няколко урока при Люси на Градина и много се запалих по уиндсърфа.Аз от дълги години карам сноуборд,но с уиндсърфа все нещо се разминавахме,сега съжалявам,защото усетих кефа Убеден съм,че трябва да се изкара пълен курс с повечко време при различни условия и видях мнения за доста добри места по нашето море и Турция,но сега поприключих с отпуската и поне до края на септември ми се налага да съм в София.Та въпросът ми към вас е:-Има ли добро място и инструктор в близост до София за курс-петък,събота и неделите?Примерно на язовир Искър?И въобще края на август и септември подходящо време ли са за такова упражнение?(имам неопрен)Също и водоемите около София?Идеята ми е да се науча добре и ако продължавам толкова да се кефя да се оборудвам за следващия сезон. Благодаря предварително
|
|
|
|
|
|
|
Abit
|
|
« Отговор #48 -: 14.08.2010 21:24 » |
|
Идеята ми е да се науча добре и ако продължавам толкова да се кефя да се оборудвам за следващия сезон. Благодаря предварително
Здравей, ако се кефиш преди да си се научил... направо се ориентирай към оборудването (няма начин кефа да намали, само да се увеличи)
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #49 -: 14.08.2010 23:45 » |
|
Добре дошъл във форума и в спорта vitorio В момента няма инструктори нито на Искър, нито на Огняново, но почти всеки уикенд се събират сърфисти с които можеш да споделиш опит. Оборудване под наем можеш да вземеш и от магазина, но за уроци не остава време.... Успех!
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265
Concerned with boundaries? Imagine no limits!
|
|
« Отговор #50 -: 16.08.2010 10:22 » |
|
Ако някой се нуждае от уроци на плажа в Бургас, мога да препоръчам Мариана! За повече информация можете да я потърсите в сърф клуба (морската градина зад бившата механа "Воденицата"). Оборудването е съвременно и както виждам, учениците и напредват много бързо, което за мен е показателно, че е добър инструктор.
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
NexusStar
Духовит
Публикации: 124
Ab hinc
|
|
« Отговор #51 -: 08.09.2010 01:38 » |
|
малко по горе в темата е споменато но искам и аз горещо да препоръЧам Виктор Жеков на Арапия отдавна не бях виждал Човек с толкова желание и умение да споделя знание и опит
|
|
|
|
`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.¸.·´¯`·.¸¸.
|
|
|
Mod_One
|
|
« Отговор #52 -: 08.09.2010 11:08 » |
|
малко по горе в темата е споменато но искам и аз горещо да препоръЧам Виктор Жеков на Арапия отдавна не бях виждал Човек с толкова желание и умение да споделя знание и опит Присъединявам се безусловно към горното мнение - имах възможност лично да го наблюдавам 3 дена как работи - евала на такива учители!
|
|
|
|
\\\ | /// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230
|
|
« Отговор #53 -: 17.09.2010 01:27 » |
|
добре де аз имам въпрос-като вземеш 6,8,10 часа уроци или там колкото са ти необходими и подкараш сърфа някак си не започваш ли сам да усещаш нещата?после за някои тънкости пак учител ли?ми то за теория като гледам в тоя саит маи училището е безмислено. сигурно от тук ще науча повече от колкото на сърф училище.не че имам против това.хубаво е от всичко да се изкарват пари ама е добре и да се дава в замяна.добре че имам приятели сърфисти че поне от това да спестя за оборудване
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #54 -: 17.09.2010 10:36 » |
|
Добре дошъл във форума stefanvo До някъде си прав не, че само с теория и гледане няма да станат работите, но ще ти коства много повече време. Виждам как за около седмица хора, които не са виждали сърф се държат стабилно в курса, правят повороти и закачат трапец. Преди хххх години, когато всичко си учехме сами, за всяка стъпка отиваше година...
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230
|
|
« Отговор #55 -: 17.09.2010 23:01 » |
|
добре заварил юли.мисля че щом съм тук с добрата насока на petarb ще хвана правилния курс. естествено и с безценните съвети на всички вас
|
|
|
|
|
|
|
Heineken
Полъх
Публикации: 21
|
|
« Отговор #56 -: 10.07.2011 17:42 » |
|
Здравейте,преди време взех няколко урока от Къци на язовир Искър и съм много доволен.Бих желал да взема още няколко урока,но си загубих gsm-a, а му нямам другаде записан телефона.Може ли някой който го има да ми го прати на лично
|
|
|
|
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #57 -: 10.07.2011 22:26 » |
|
Как стои въпроса със сертифицирането на българските сърф инструктори? Спазва ли се някакъв стандарт в България? Как се взема разрешително за отваряне на сърф център? Питам, защото ми се струва, че всеки който може да кара сърф или кайт добре и има пари, може да реши да отвори училище. Тези спортове са трудни, и далеч не са безопасни...и се искат малко повече неща, освен да можеш да караш.
България няма институция, която да сертифицира инструктори. Спортната академия в София има профил за инструктори(по-скоро е за треньори, но мисля, че се брои). Лично познавам Ники от София (забравил презимето) преди години водеше училището в Слънчев бряг. Изгубил съм му дирите...той е с академията...има и други, но незнам кой къде...сещам се за друго Ники (лозенец) но пак преди години...в днешни дни, не мога да кажа. Има разни организации които сертифицират инструктори. Най-популярната е www.vdws.de - Люси син (Градина) е със сертификат за това. Предполагам има и други младежи и девойки в БГ, не мога да знам всички. За кайт мисля че най-висок стандарт имат IKO а доста държави си имат собствени организации. Иначе си много прав. Може да си много добър в спорта, но да си инструктор е нещо съвсем различно. Важно е не да правиш добра маневра (не че е маловажно, защото все пак трябва да я покажеш) но и да можеш да я обясниш, да я разделиш на части и да влезеш в детайлите. И когато обясняваш не е нужно да обясняваш 10 минути празни приказки, а с 3 думи да кажеш най-важното. И когато наблюдаваш учениците си, да им поправяш правилно грешките. Но има много добри учители в БГ, дори и да не са сертифицирани, знаят какво вършат. И да...всеки може да отвори сърф училище, ако има ресурсите... За Варна също с 2 ръце за Ники Драганов - Аспарухов плаж. Занимава се с това през целия си живот и определено знае какво прави. И освен всичко е готин пич
|
|
|
|
|
|
|
haydukata
Полъх
Публикации: 48
В интернет вятъра не спира
|
|
« Отговор #58 -: 26.09.2011 00:01 » |
|
Здравейте! И аз да си кажа мнението за сърф инструктор. Прочетох за всички от залива Златна рибка - Червенка, но никъде не прочетох името на Ники Глосов. Главен сърф инструктор при Вальо габровеца, но това не е най - важно. Всички изброени инструктори, като Кони , Люси, Емо, Хани, Сашо, Сами и т.н. са много добри и аз не бих си сложил такава тежест на сърце да ги сравнявам, НО Ники не е само инструктор. Той е роден с дарбата да преподава, а за това никой от по - горе изброените не може да го мине. Не става въпрос за предпочитания, тъй като отдавна съм минал нивото на обясненията и при мене всичко е въпрос на практика, но ако търсите човек, който да Ви обясни смислено нещата и да Ви пусне на вода без проблеми Ники е най- точниюя човек за менл
|
|
|
|
Tabou speedster 100l, RRD ltd V10 98l, Gaastra hybrid 6.7, Gaastra 6,2 Poison, Neilpryde speedster 5.7
|
|
|
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247
|
|
« Отговор #59 -: 06.08.2013 21:52 » |
|
Здравейте вятърничеви колеги. Утре пътувам с децата към Черноморец, Градина. Някой има ли информация как е там. По-точно ме интересува гараж за 1 или 2 дъски и два рига. Също и да вземем малко уроци. И добро отношение, към новобранци. Прерових всякаква информация и никой не отговаря на телефони или меили. Единствено от Сироко ми отговориха " В Гърция сме...' Та ако някой има полезна информация, ще се радвам да сподели. Поздрави на всички. Весело лято, хубаво изкарване, много слънце и още повече вятър.javascript:void(0);
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
|