Abit
|
|
« Отговор #75 -: 12.06.2010 16:42 » |
|
Front loop - двоен като за начало То си иска оборудване за тези работи Не че няма да пробвам и с това което разполагам Но имах в предвид от задължителните
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #76 -: 12.06.2010 17:36 » |
|
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #77 -: 14.06.2010 01:30 » |
|
глисиране в налъмите и в трите посоки
А кои са трите посоки? На мене и в една ми е проблем. Абе, аз да не бъркам посоките, я протата да разяснят малко
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
Публикации: 102
|
|
« Отговор #78 -: 14.06.2010 14:31 » |
|
Венелин- ама казвайта ги тези неща по-рано- да точно този вятър беше . Духна в 15h. и спря в 18h. по часовник . Ама така спря че не вятъра ами и времето спря, а аз бях на 400м. навътре- има няма с 600 поворота и с няколко полъха от 10 см. в сек. успях да изляза точно откъдето влязох, за което може да ме поздравите, чак рибарите се възхитиха и си отдъхнаха, дори на бира ме поканиха . Флагчето което гледах да се вее преди падна като парцал все едно някой го простреля. И никoй нищо не каза за циганите- бяха на тумби и буквално ми налазиха бивака. Толкова цигани на едно място не съм виждал незнам от кога- шум, чалга, бардак и наглост без край . Не ги очаквах и направо ми скапаха преживяването от първото каране. И не искам да ви плаша, но от 3 опита за плаzен старт- 3 успешни; от 5 опита за влизане в налъмите при вятър- стрела от 250см/sec.- 5 успешни (мерната единица малко я попромених за по убедително ). Като цяло съм доволен, спота е супер като условия- пясък, тревичка, красоти наоколо- много се израдвах да видя снега на Рила от средата на язовира. Ако духаше малко повече и ако ги нямаше циганите всичко щеше да е идеално. Дадох и втори шанс на Искъра в неделя, но тогава имаше други които не се изкандилкаха дори на 20м. навътре, а и циганите бяха дори повече, така че до ригване не се стигна.
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #79 -: 14.06.2010 15:27 » |
|
От 3 до 6, че това си е половин работен ден . Добре, че не си видял тези тумби къде си къпят конете....
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #80 -: 14.06.2010 15:29 » |
|
За нещастие,това е положението на Искъра от средата на Юни до края на Август Цигани,рибари....Откъм Ихтиман в Неделя,късния следобед даже и за формули не ставаше-въобще не сме ги сваляли от колите...Free,щях да пиша къде сме,но така или иначе до около 14.30 не бяхме решили да тръгваме или не... П.С. Откъм Ихтиман имаше само минимална,около 6-7 парчета ,къпеща се ромска формация (без прилежащ добитък и коне... )
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #81 -: 14.06.2010 15:49 » |
|
В 11h. в неделя гледах WindGuru, защото незнам къде да гледам, а и неуспявам много да рабзера от другите за какво иде реч- и там показваше да духне С,СИ 3м/сек. към 15h.- не само че нямаше и 30см/сек. ами духаше точно от другата страна и предполагам затова сте били на Ихтиман- защото знаете къде да гледате. Eddie, ако може дай link откъде черпите информация за вятъра. До мен имаше 5-6 сърфа, също формули, но с малки платна- до 6кв. Като видях какво правят и моите неща си останаха на колата. Юли, дано никога неразбирам къде си къпят конете, че тотално ще отпиша Искъра. И описанието ти на спотовете е супер точно, благодаря за което- намерих мястото веднага. Рибарите казаха, че откъм Ихтиман има по-малко хора, така че когато пак има в WindGuru С,СИ отивам там
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #82 -: 14.06.2010 16:11 » |
|
В 11h. в неделя гледах WindGuru, защото незнам къде да гледам, а и неуспявам много да рабзера от другите за какво иде реч- и там показваше да духне С,СИ 3м/сек. към 15h.- не само че нямаше и 30см/сек. ами духаше точно от другата страна и предполагам затова сте били на Ихтиман- защото знаете къде да гледате. Eddie, ако може дай link откъде черпите информация за вятъра. До мен имаше 5-6 сърфа, също формули, но с малки платна- до 6кв. Като видях какво правят и моите неща си останаха на колата. Аз гледам Гуруто (първата секция -GFS) Беше точно С,СИ и трите метра си бяха там...само че на поривите . Това и за формули не стига,каквито междувпрочем (без да се засягаш) не е имало този ден на спота,на който си бил
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #83 -: 14.06.2010 18:08 » |
|
Юли, дано никога неразбирам къде си къпят конете, че тотално ще отпиша Искъра. И описанието ти на спотовете е супер точно, благодаря за което- намерих мястото веднага...
Радвам се, че съм ти бил от полза, относно конете (има и стадо кончета откъм резервата, но те нямат нищо общо с изтърбушените кранти откъм Мечката), при силен вятър и лошо време ги няма.
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #84 -: 15.06.2010 13:39 » |
|
Eddie може и да си прав и да не са формули- имаха широка кърма и поне едната беше 155л. със сигурност, затова реших че са формули, не бяха wave . Юли ти си ми полезен постоянно откакто се регистрах във форум. Но и такъв послушен съфорумник като мен едва ли сте имали. Дори сега искам да те питам нещо. Не ригнах май платното както трябва докато карах- дали мачтата не е прекалено къса за това платно- сложих удължителя на предпоследното деление и опънах до долу, гика го натегнах също здраво до 1см. Но най-дългата лата и понякога тази над нея не ми се обръщаше като направех поворот и се налагаше да ги бутам. Вярно, че и вятъра беше слаб, но все си мисля че би трябвало да се обръщат като тръснеш и натегнеш хубаво. Не ми се излизаше да слагам на последно деление удължителя и пак да натягам, че ми се караше. дай съвет или кажи какво не правя както трябва. Възможно е и от гика да е- задния нок го вързах само от едната страна, а той има 2 x 2 ролки. Незнам защо но все си мисля че и с теб така го ригнахме/ заден нок само 2 намотки с кръстоска, и то от едната страна, където е и стягата за въжето
|
|
|
|
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #85 -: 15.06.2010 14:06 » |
|
Няма значение въжето дали минава през една или две ролки при задния нок. Така като го бях прекарал е най-стабилно, но може и по друг начин. Мачтата е препоръчителната за това платно, другаде трябва да е проблема. Може да се наложи да натегнеш още малко откъм задния нок, не помня отдолу как беше, но май предпоследното деление беше добре. С удоволствие пак ще погледна, но нещо с времето хич не мога да се оправя. Дано поне за тук някоя читава прогноза да излезе, че да се видим на вода
|
|
|
|
|
|
|
free
Духовит
|
|
« Отговор #86 -: 15.06.2010 14:59 » |
|
Ееех дано, наистина на вода да е , гледа ми се, учи ми се, а няма вятър- като няма вятър няма и от кого нещо да види човек . Дори падане като хората за 3h. и половина във водата не можах да направя- облегнат с брада и лакти върху гика унесен в дрямка - явно съм бил обречен От гика ще да е, аз го бях оставил на делението на което го ригнахме, но сте го преместя още по сироко и сте натегна повече. От нямане на вятър и от дъската не можах да разбера малка ли ми е, голяма ли ми е. На този полъх ми беше нормално и стабилно. А в налъмите успях да вляза точно както казахте със Sunny- с натиск на пръстите на предния крак и с натиск на мачтата напред. Едвам се движех и в малко неестествена позиция, заради слабия вятър, но пък налъмите ми се виждат по-достъпни отвсякога. И май съм станал за трапец, незнам защо си мислех че ми е рано. така че скоро пак ще ви навестя Няма значение въжето дали минава през една или две ролки при задния нок. Така като го бях прекарал е най-стабилно, но може и по друг начин. Мачтата е препоръчителната за това платно, другаде трябва да е проблема. Може да се наложи да натегнеш още малко откъм задния нок, не помня отдолу как беше, но май предпоследното деление беше добре. С удоволствие пак ще погледна, но нещо с времето хич не мога да се оправя. Дано поне за тук някоя читава прогноза да излезе, че да се видим на вода
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #87 -: 15.06.2010 17:50 » |
|
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
VenciV
|
|
« Отговор #88 -: 15.06.2010 18:53 » |
|
|
|
|
|
Sails:4,2 North Sail Vudoo 4.5 Simmer 4.7 North Sail Duke5.3 North Sail Ego 6.5 Gaastra Boards: Tabou DaCurve 73l. Tabou DaCurve 79l.RRD WavePro-Twin 74 Naish SuperCross 85l . Mistral Flow 105l Mistral 117 Favorite sail 4.7.board 79 Wind 13-18m/s sides
|
|
|
BBI
Полъх
Публикации: 67
|
|
« Отговор #89 -: 15.06.2010 18:58 » |
|
На 23 май така ми спря вятъра на средата на язовира и 15-20 минути се чудих с какво да се занимавам free, ако не те притеснява 5h път (360км) и цените в гърция ти препоръчвам Волви. Този уикенд бях и имаше вятър независимо от прогноза. Виж темата за Волви. Иначе за Искър, аз гледам WRF9 за вятър и WRF27 за дъжд. Малко след 11h проверявам и ако е от 06h UTC (платеното не е с толкова голямо закъснение) е сравнително близка до реалността. Спота за Искър го избирам в зависимост от посоката на вятъра да не ми е offshore, че като излизам изморен да не се мъча. Надявам се да се засечем някой път, че да не се уча сам. BTW, забелязах че на Венелин оборудването е същите квадратури и литри като моето, но различни марки. Ние се комбинираме и го ползваме двамата с приятелката ми.
|
|
|
|
|
|
|
|