01.11.2024 14:33
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: BIC Veloce 328 - Първа дъска  (Прочетена 2833 пъти)
JimBo
Полъх
*
Публикации: 6

« -: 25.05.2011 09:47 »

Здравейте на всички,
не послушах съвета на някой от вас да не започваш, че после няма отказване, така че и аз съм в клуба. Миналата година пробвах на албена 2 часа с инструктор и беше само падане (поне се научих да вдигам платното). Тази година през уикенда бях на Елените и там покарах 2 дни общо 5 часа, като единия ден имаше мн силен вятър. Дъската на която карах беше много широка (около метър може би ) и адски стабилана и нямах никакъв проблем с баланса и я подкарах веднага. Правих и доста тигели на халфвинд. И съм адски запален.

Вчера един приятел ми докара от Англия, въпросната дъска в заглавието  "BIC Veloce 328". Дъската е с шверт и платно 6,2 м2. Въпроса ми е дали е добре за първа дъска и за начинаещ. От пръв поглед ми се стори много по тясна от тази, която бях карал преди няколко дни на Елените, и си личи, че е стар модел. Но все пак си е моята дъска и супер много и се кефя.
Моля за вашето мнение за дъската BIC Veloce 328 или препоръка.

Друго което ми направи впечатление е че дъската не е гумирана отгоре и дори не е грапава, следователно ще се хлъзгам отгоре. Имали някакви вакси за такива дъски?

Аз съм от Пловдив  и смятам да я сефтосам този уикенд на Пясъчник или Батак. Ако има колеги от Пловдив да карат няблизо, ще се радвам да карам с вас някой път и да се запознаем.

Поздрави,
Жоро

ico_burgas
Полъх
*
Публикации: 31

« Отговор #1 -: 25.05.2011 10:46 »

Здрасти!Поздравления за запалването по спорта -вече няма измъкване.Дъската ти е добре за начинаещ,но ако си лек (<90-100кг) бързо ще имаш нужда от по -малка.За предпочитане е било да вземеш 120-150л ,но и тази ще ти върши работа.Това ,че е по-стар модел означава ,че изисква повечко умение и малко по-бавно ще прогресираш,но имаш ли мерак и водочасове,ще постигнеш каквото искаш.
Отностно другия ти въпрос-в магазина на съни има антиглис лак, с който можеж да намажеж повърхноста на дъската и тя ще стане грапава- http://www.sunnyx3m.com/eshop/accessories/473-antiglis-lak.html .
Успех и ти пожелавам много вятър и каране!

Jp X-cite ride 110l ; 5m2 Gaastra Pilot 09, 7.5m2 Gaastra GTX , 100%ентусиаст :D
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #2 -: 25.05.2011 10:59 »

Добре дошъл в клуба и форума  JimBo  hi
Виж тези теми:
http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,3042.0.html
http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,2972.0.html

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Venelin
Pro :)
Публикации: 1097

« Отговор #3 -: 25.05.2011 17:27 »

Здрасти JimBo, hi

След като си взел дъската, няма какво да разпитваш за мнения. Твоя си е и тръгвай да я караш. Първата ми дъска беше BiC Techno. Много ритници е изяла и много "благословии". Някои съфорумци са я виждали да лети и извън водата, с дадена от мен прилична начална скорост. Много здрава се оказа Wink Въпреки зора, който видях с нея, беше си моя и си я обичах.

По въпроса с покритието - бих те посъветвал да не си играеш с антиглис-лак, а да си купиш обувки или боти. Гледай да са за специално за уиндсърф, а не просто за водни спортове, защото последните са по-дебели. При Съни има и са супер. Ако някой тръгне да казва, че ще ти е трудно да влезеш в налъмите с обути крака, не им вярвай. Освен че няма кой знае какво отношение при ученето на налъми, обувката/ботата пази крака от най-различни работи, включително и от самия налъм. 

Успех!

"Do or do not. There is no try."

Board: Fanatic Shark 145 l.
Sails:   8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free
Skills:  Freeride
Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
JimBo
Полъх
*
Публикации: 6

« Отговор #4 -: 26.05.2011 10:20 »

Благодаря на всички за отговорите и за доброто посрещане  :D

Надявам се още този уикенд да я пробвам.

Поздрави и много вятър.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: