Добре си се завърнал!
Как ти беше първото островно приключение?
Благодаря ти dee !!!
Наистина се оказа едно страхотно приключение...., което започна още с това, че като пълен и тотално неориентиран новобранец смених 3 ферибота, докато стигна до Острова.... Как го направих този номер ще попиташ -
, но така попита и всеки на когото се "похвалих"... Ми как: чел - недочел, чул - недочул зададох на навигацията да ме закара до Чанаккале..
(описвам приключенията, с ясното съзнание, че макар и да се поизложа малко да предпазя някой да не повтори моите митарства). Първият ферибот хванах от европейската - Тълиполи за азиатската част и слязох на Лъпсеки.. Оттам продължих към Чанаккале и хванах ферибота за Галиполския полуостров.... (оттам си взех билет направо за Гьокчеада), след това слязох на полуострова, прекосих го напряко и стигнах до мястото, където вече се хваща "истинското" фери за Гьока...
Оказа се, че въпреки 20 лири дадени в повече за фериботи, не съм изтървал нищо, защото прогнозата започваше от другия ден....
Спах в колата на самоя спот - до училището при Оги...
По време на престоя си се разпъвах до двете крайности: от "от мен сърфист не става" до "Ееееее.... няма такова удоволствие"...
Доста неща ми се случиха за първи път:
- от 133 литрова дъска се качих се на "новата" дъска, която си взех iSonic 122L - и мога да кажа, че взехме да се опознаваме вече и наистина е много бърза...
- за първи път карах платно по-малко от 7 кв. - стигнах до 4,7 и то със
- за пъри път карах и малката си дъска 93 литра - Exocet SCross 93L - Sunny - дъската наистина е страхотна
- тренирах си водния старт
- и за първи път изпих толкова солена вода
- освен това за за първи път изгорях толкова много в областта на главата, че си смених кожата на темето, носа, ушите и врата, а усните ми се "разцепиха" като презряла диня... - преди да отида определено бях направил поне 20 "бани", но явно там слънцето, вятъра и водата са различни
На тези, които ще ходят препоръчвам освен това да си проверят на каква тарифа ги таксува "любимия" ми оператор МТел, защото въпреки многобройните ми посещения до Турция, този път незнайно как се озовах с тарифа 6 лв./мин. и докато се усетя понатрупах малко сметка....
Да има хора на Островът, но не е толкова фатално - място има за всички...
Доколкото разбрах и къщи се намираха....
И на отиване и на връщане не съм чакал друго фери....
Три дена крах по 7-8 часа на ден и се прибрах тотално отпочинал и със заредени батерии....
Искам да БЛАГОДАРЯ на Оги за помощтта, която ми оказа ( въпреки внимателните приготовления се оказа, че съм забравил това - онва), както и на всички, с които се запознах за съветите, които ми даваха и не се сърдеха заобикаляйки ме посредата на "паркета"
\