Мисля че тук се подхожда много неправилно!
Искам само да кажа нещо, което всеки знае и незнайно защо необръща внимание
Платното е едно от 3-те неща. За мен лично мачтата и гика тежът повече от платното
ако се водят някакви спорове то много моля да се стъкмят две платна със еднаква мачта и гик да се
карат на еднакви условия и тогава да се каже нещо !
Искам също така да кажа че само от различна твърдост и вид на една мачта може самата "производителност"
на платното рязко да се промени, също така и от неправилно ригване. Едно платно "тежи" при грешка в дизайна
(под дизайн нямам впредвит красота!!!) или в неправилното им ригване!!!. При всичките ми сблъсаци със Лофт платна(освен един)
които съм си ригвал сам (тоест правилно) и съм използвал хубави мачти и гикове платната са перфектни не тежът на
задната ръка(което е признак на неправилен дизайн или ригване) .
При правилна екипировка и ригване платната който съм карал (Lip Wave , O2 Freeride, 360 free) са изпълнили задачата си
перфектно балансирано платно като LipWave е доста мощно и с голям диапазон .
Пиша всичко това защото Да и на мен ми е тежал Лофт и то О2 фрирайд , причината беше мачта 15 % карбон и стар гик
Тежест от сорта дърпане на платното в противоположната страна на вас означава че може и да ви трябва друго платно за условията
(при все че сте с хубав гик и мачта! ) Платната "тежат" при сгрешен дизайн или по-точно при невъзможността на вятъра да излезне
правилно от платното през комина който се образува при топа (затова като натягате там се иска платното да се опусне , за да може
правилно да "туистира" ) При все че лофт са с ункалната систена с гъвкава топова лата, незнам колко си върши работата, но
за мен Лофт си остават една от водещите марки в този бизнес и съответно неси позволяват да си шият платната както им падне за разлика
от други марки които няма да споменавам
Искам също така да обърна внимание да по каталог може да неса най-леките платна, но се замислете!
Това означава че материалите които се използват може и да са по-здрави , следователно по-дълго време да си имате платно !
Поздрави!