22.11.2024 17:03
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Сноукайт на Витошкото плато  (Прочетена 43426 пъти)
viktor
Полъх
*
Публикации: 21

и платна и хварчила...

« -: 17.12.2010 01:33 »

Здравейте,
снегът падна и мисля, че дойде времето да отворя една тема за сноукайт в този форум, тъй като тук преобладават каращите от София.
Търся ентусиасти и желаещи за каране на сноукайт на платото на Витоша тази зима, като предлагам като първи подходящ уикенд идният 18-19.12, като според моите наблюдения на прогнозата ще бъде сравнително подходяща, въпреки че в събота може би ще е силно за каране, но пък неделята изглежда ок ( ако не греша дават запад, това добре ли е?)
Тъй като нямам особен опит с Витоша и ще ми е първо ходене ще се радвам ако намеря компания.
Ако имате интерес пишете тук в темата, а телефонът ми е 0888780074 - Виктор. Силно се надявам да се съберем, дори и да не стане този уикенд, зимата е пред нас!
С пожелания за сняг и вятър за всички!
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389

Тиквеник :)

« Отговор #1 -: 17.12.2010 01:54 »

Викторе здрасти, ако не се лъжа ти ме учи кайт в Бургас Smile Иначе съм за идеята, този уикенд не съм в Сф, но като се върна ако има условия съм за  Wink
viktor
Полъх
*

и платна и хварчила...

« Отговор #2 -: 17.12.2010 02:28 »

Да, да аз ти давах уроци, и Къри! Ами идеално, като се върнеш пиши!
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #3 -: 17.12.2010 10:41 »

Перфектна тема Викторе  OK
Аз съм решил да се тествам този сезон за първи път, така че брой ме мен със сигурност! Все пак смятам , че снегът е твърде малко в момента за платото, така че ще се въздържа, докато не падне сериозен сняг върху нормална основа!  snow
Нека споделят и каращите с опит на Витоша, при какви условия е добре на платото и с какви размери и типове кайтове карат там.  :Sunny:
viktor
Полъх
*

и платна и хварчила...

« Отговор #4 -: 17.12.2010 12:41 »

Все пак смятам , че снегът е твърде малко в момента за платото, така че ще се въздържа, докато не падне сериозен сняг върху нормална основа!

Снощи си говорих с няколко запалени сноубордисти от София, които ме разубедиха и споменаха, че снегът няма как да е достатъчно този уикенд! Но всички се надяваме сняг да падне повече и да се съберем! Радвам се, че ще се включиш windprayer, колкото повече, толкова по-весело!
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #5 -: 21.12.2010 17:27 »

Привет,
По принцип карам уиндсърф, но за по-лесно преглъщане на зимата най-доброто според мен е сноу-кайта.
За това се записах на уроци при един мой стар познат - Ясен, страхотен ентусиаст и много печен човек.
Хоум-спота му е полето между Надежда и околовръстното  :D
Занимава се и с каякинг и байкинг, ако някой се интересува телефонът му е 0887771300.
Поздрави от мен и се надявам скоро да се присъединя.

viktor
Полъх
*

и платна и хварчила...

« Отговор #6 -: 23.12.2010 00:02 »

На този сайт има пресни снимки от платото от неделя и описание на обстановката горе. Явно не е наваляло достатъчно, както предполагахме...
http://www.bgkite.com/
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #7 -: 24.12.2010 12:53 »

Привет,
Ще съм багодарен за съвет от къде мога да взема сносно хвърчило на сносни цени.
Поздрави

Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #8 -: 26.12.2010 01:50 »

В момента можем да ти предложим само този:

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
viktor
Полъх
*

и платна и хварчила...

« Отговор #9 -: 26.12.2010 17:32 »

Ще съм багодарен за съвет от къде мога да взема сносно хвърчило на сносни цени.

За да знаем какво да ти предложим, трябва да имаме повече информация. Изборът на "правилно" хвърчило зависи от много фактори. Ето няколко неща, които ако уточниш ще бъде много по лесно да ти дадем отговор на въпроса ти:

1.Какво е нивото ти/уменията ти в боравенето с кайта?
2.Къде и как смяташ да използваш кайта (на морето, в планината, на поляната или навсякъде)
3.С какъв бюджет разполагаш? Ново или на старо?
4.Колко тежиш?

Най-важни за избор на кайт са точка 1 и 2. Обикновено основна роля в крайна сметка изиграва точка 3...
Сносни хвърчила на сносни цени има колкото искаш, просто не зная кое е подходящо за теб...

А ако не ти се обяснява много много, направо казвай колко ти се дават и веднага ще ти предложа оферта! 

Весели празници и пожелания за ветровита 2012!
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #10 -: 26.12.2010 19:46 »

[quote autho hmmmmviktor link=topic=3357.msg41109#msg41109 date=1293373969]
Весели празници и пожелания за ветровита 2012!
[/quote]
Що,за 2011 други планове ли имаш???

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
viktor
Полъх
*

и платна и хварчила...

« Отговор #11 -: 27.12.2010 23:00 »

Що,за 2011 други планове ли имаш???

Ха ха, да..2011 разбира се Smile

Как ви се струва прогнозата за утре и вдругиден и мислите ли, че обстановката горе на платото ще е подходяща? Имате повече опит с разчитането на прогнозите в района и затова искам съвет, ако някой желае да сподели. Според мен времето се очертава да е подходящо - слънчево, западен вятър (поне така разчитам прогнозите). Колко сняг обаче има на платото не е ясно...

Освен това ако някой планува да ходи нагоре тези дни да пише!

ivorpetkov
Вятърничав
Публикации: 294

« Отговор #12 -: 27.12.2010 23:59 »

Не мисля, че има достатъчно сняг в момента.
Така изглеждаше Витоша (на около 1700 метра) вчера, днес да е паднало 15 см.

Sails:     5.3 Loft O2
            6.0 Gaastra Matrix
            4.2 Loft Lip Wave
Board:   Tabou Rocket 115 l
Weight: 73 kg
extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #13 -: 28.12.2010 00:01 »

Ха ха, да..2011 разбира се Smile

Как ви се струва прогнозата за утре и вдругиден и мислите ли, че обстановката горе на платото ще е подходяща? Имате повече опит с разчитането на прогнозите в района и затова искам съвет, ако някой желае да сподели. Според мен времето се очертава да е подходящо - слънчево, западен вятър (поне така разчитам прогнозите). Колко сняг обаче има на платото не е ясно...

Освен това ако някой планува да ходи нагоре тези дни да пише!

мисля че след днес въпроса за снега отпада, а прогнозата изглежда добре(без вятъра), но според едни други прогнози този "вятър" ми го пращат със снеговалеж та не знам до колко ще е приятно карането,.... във всички случаи си струва да се опита  clover snow --<

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
bgkite
Полъх
*
Публикации: 5

« Отговор #14 -: 01.01.2011 21:08 »

Много се радвам, че сайтът ми ви помага да следите за актуална информация за сноу кайт условията на Витоша.
На http://www.bgkite.com/ можете да видити снимки от 28 декември. От тогава не е валяло, и едва ли се е стопило при тоя студ.
Всяка седмица съм горе и ще пища като е по-добре положението.
Поздрави и дано по-скоро да навали повече сняг.

Страници: 1 2 3 4 5 6 »   Най-горе
Печат
Отиди в: