01.11.2024 08:36
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Exocet SCross - Review  (Прочетена 3136 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« -: 20.07.2012 21:52 »

Дъската се произвежда в два варианта, PVC & Duratech и Wood & Bamboo. Разликата между тях е само в използваните материали. Тъй като дъската е от високият клас, дори стандартния модел тежи колкото повечето карбонови дъски в същите литри.
Дъската е направена за постигане на максимална скорост, без да се налага закупуването на по-скъпото слаломно оборудване. Въпреки, че е предвидена да се кара на гладка и чопеста вода, не е проблем да се радвате на малки вълни, както и да скачате контролирано с нея.
И тук както и при Cross, под падовете има вграден Double Density Shock Absorber (патентована от Exocet "амортисьорна" система) за супер удобно каране и леко преодоляване на чоп-а. Оборудвана е с 4 налъма, като има възможност за конфигуриране за лесно фрирайд каране и скоростно слаломно с изнесени навън позиции. Финката е PowerBox Freeride и позволява висока маневреност на гладка вода и висока скорост.
От тази година Exocet скъсиха още разстоянието от бокса до финката, което много ми допадна. Първото ми впечатление беше леко измененият ъгъл на предните налъми. В началото ми беше малко странно, но след няколко минути вече порех вълните с "мръсна газ". Дали заради особенното V-образно дъно или различният ъгъл на налъмите, но дъската се държеше уникално добре на чопеста вода. Никаква тежест в краката, пълен контрол, лесно изглисирване, няма spinout дори и при максимален натиск със задния крак. С нейна помощ успях да изравня личния си скоростен рекорд, при това в доста трудни условия. С фрирайд финка и уейв платно постигнах около 40гр качване с впечатляващо висока скорост. Никакви проблеми при завоите, единственото което се нагаше да правя е да закантвам малко повече в дъгата.

Стил: Freeride

Произвежда се в следните размери:
106L - 239x65cm 4.2 – 7.5m2
116L - 242x68cm 4.5 – 8.0m2
126L - 245x73cm 5.0 – 8.5m2
138L - 250x78cm 5.7 – 9.0m2

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
mohsinj677
Повей

Публикации: 3

« Отговор #1 -: 03.08.2013 09:19 »

Drinks This post is so great and nice   bravoo

От тази година Exocet скъсиха още разстоянието от бокса до финката, което много ми допадна. Първото ми впечатление беше леко измененият ъгъл на предните налъми. В началото ми беше малко странно, но след няколко минути вече порех вълните с "мръсна газ". Дали заради особенното V-образно дъно или различният ъгъл на налъмите, но дъската се държеше уникално добре на чопеста вода. Никаква тежест в краката, пълен контрол, лесно изглисирване, няма spinout дори и при максимален натиск със задния крак. С нейна помощ успях да изравня личния си скоростен рекорд, при това в доста трудни условия. С фрирайд финка и уейв платно постигнах около 40гр качване с впечатляващо висока скорост. Никакви проблеми при завоите, единственото което се нагаше да правя е да закантвам малко повече в дъгата.
   taz
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: