21.11.2024 22:16
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: БЕДСТВАЩ......  (Прочетена 11710 пъти)
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #15 -: 25.01.2011 13:31 »

Напълно съгласен - медиите са много зле по принцип, а що се отнася до всякакви алтернативни спортове, трагедията и невежеството са пълни.
Сигурен съм че сърфистът е бил добре подготвен и си е правил кефчето напълно закономерно  bravoo , след което е попаднал в мрежите на някакви скапани бракониери  !!
Естествено, че ще караме сърф, кат липсва сняг, а и не само тогава  man 
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #16 -: 25.01.2011 14:07 »

Доколкото ми е известно за Казака като се кара сърф се пресича фарватера на корабите, което също е незаконно.Не че и аз не съм карал там де, аз също ще продължа да карам и ще си нося последствията от това.

mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #17 -: 25.01.2011 14:22 »

Доколкото ми е известно за Казака като се кара сърф се пресича фарватера на корабите, което също е незаконно.Не че и аз не съм карал там де, аз също ще продължа да карам и ще си нося последствията от това.

Само една поправка ! Пресичането не е забранено, а самото карането по него :D и то от малки моторни/ветроходни съдове. Ако газенето не ти позволява да караш извън означенията, то тогава не би трябвало да имаш проблем.
Както и да е, мисълта ми беше че може да се минава по фарватера, но трябва да става по най-кратък път, тоест да не правиш диагонали, а ми под 90 градуса да се взема, но това кой ти го спазва..  :aaa ne: едно време е имало кули за наблюдение, но вече са напълно безлюдни и принципно няма кой да ти направи забележка, освен ако не минават от там служители на ИАМА по него време  hmmmm
La4o
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #18 -: 25.01.2011 14:50 »

Само една поправка ! Пресичането не е забранено, а самото карането по него :D и то от малки моторни/ветроходни съдове. Ако газенето не ти позволява да караш извън означенията, то тогава не би трябвало да имаш проблем.
Както и да е, мисълта ми беше че може да се минава по фарватера, но трябва да става по най-кратък път, тоест да не правиш диагонали, а ми под 90 градуса да се взема, но това кой ти го спазва..  :aaa ne: едно време е имало кули за наблюдение, но вече са напълно безлюдни и принципно няма кой да ти направи забележка, освен ако не минават от там служители на ИАМА по него време  hmmmm

Доста точно си го формулирал  OK.Аз като карах един път там варналии казваха че с нещо сме в нарушение като се пресичаме фарватера, ама какво точно.

lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #19 -: 25.01.2011 14:56 »

Е щом преминават кораби ептен не виждам как са там законово тези мрежи?

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
mitev
Духовит
**
Публикации: 177

Chasing the wind o_O

« Отговор #20 -: 25.01.2011 15:02 »

Е щом преминават кораби ептен не виждам как са там законово тези мрежи?

Мрежите са извън фарватера, но нямам идея къде точно се намират.
И мен ме съмнява да не са законно сложени, ама...  :-O-:
drv
Вятърничав
Публикации: 264

« Отговор #21 -: 25.01.2011 15:05 »

Според мен пък точно там е проблемът,за да се поставят мрежи предполагам има куп изисквания и не малка част от тях ще са свързани с обозначаването им.Ако това е било сторено трябва наистина да си луд за да се вреш там,но съдейки от това, какви хора карат по това време на годината,се съмнявам човекът да не е гледал къде кара.Мисълта ми  е,че трябва да се наблегне на това,че мрежите не отговарят на изискаванията,а не че човекът е луд.В противен случай ще се стигне до там да кажат абе я стига са се давили тия по язовирите,дайте да им забраним да влизат там!!!
Печатна грешка - исках да кажа именно това - че пробелма Е в мрежата а НЕ е в карането на сърф  OK

На дъбника съм имал доста неприятна случка с необозначени (и вероятно бракониерски) мрежи  :#@:

Boards - Starboard Futura 154/90см., Starboard Futura 124/76см., Starboard iSonic 111/68 см.
Sails - Neilpryde RS:Slalom 9,5, H2 Racing 8,7; H2 Racing  7,7; RS:Racing 6,7
Weight: 110 kg
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #22 -: 25.01.2011 18:10 »

мрежи да искате - и в езерото и в морето...то4но 50-100 метра изто4но от спота на Казака има некви рибарски мрежи...незнам дали за тях се говори...но не мисля 4е са те виновни - имало е мрежи и рибари преди сърфистите да се появят, ще има и занапред...в морето има място за вси4ки (все още)

преди години некви тикви се бяха убили на мрежите на буната...минават с лодка (скутер)...и се нахакват то4но в даляна...е верно 4е не е озна4ен светлинно, но то и нито една буна няма светлина...и пълен профан да си - всеки знае 4е на тия буни има рибарски мрежи
друг е въпроса 4е ония са били пили и се нахакват през ноща...
е кой е виновен - рибаря дето си вади риба в тия мрежи през последните 30 години поне (в 4астност буните от както ги има) или тоя дето се е нахакал в тях...
не бих обвинил нито рибарите (бракониери както някой ги наре4е  Yes ) нито сърфиста...

сакатлъци стават и това е...просто да се пазим един друг е важното

за фарватера...може да се преси4а, да...ама на казака не се преси4а еднократно а се правят тигели то4но на фарватера...  Hmm

така 4е законовата 4аст в тая тема...е доста ненужна...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #23 -: 25.01.2011 19:02 »

(бракониери както някой ги наре4е  Yes ).
Аз употребих този термин и то напълно съзнателно!Далеч съм от мисълта,че трябва да се изгонят рибарите,имам предвид случаите на бракониерство,в които мрежите се слагат тайно и поради същата причина се крият,не се обозначават,е те точно в тези случаи са смъртоносни за сърфисти,плувци и сякаква щъкаща твар из водата OK

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
vandal
Windmaster

« Отговор #24 -: 25.01.2011 19:07 »

Smile
ами да ти кажа и даляните не са разрешени, но ги има и се виждат от няколко мили...

Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #25 -: 25.01.2011 19:08 »

...имам предвид случаите на бракониерство,в които мрежите се слагат тайно и поради същата причина се крият,не се обозначават,е те точно в тези случаи са смъртоносни за сърфисти,плувци и сякаква щъкаща твар из водата OK
Правил съм зверска човка по средата на Искъра от точно такава мрежа  angry

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
dragula
Полъх
*
Публикации: 56

« Отговор #26 -: 25.01.2011 20:04 »

Мой колега, след като се срещна отблизо с бракониерска необозначена мрежа, като излиза да кара си носи нож в екипировката.
vandal
Windmaster

« Отговор #27 -: 25.01.2011 21:18 »

Мой колега, след като се срещна отблизо с бракониерска необозначена мрежа, като излиза да кара си носи нож в екипировката.
Yes    хахаха
 Hmm

"...и ловец съм и рибар съм..."

lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #28 -: 26.01.2011 17:21 »

Като гледам и снимката е неадекватна на текста :D На нея кайтиста е по шорти и ликра, което да ме прощават, ама е далеч от "костюм"-а за който се споманава в редовете. Нищо чудно наистина да става дума за сърфист, но да са разполагали със снимка на кайтист, за онагледяване на текста,'щото и това го има Shocked Shocked Shocked

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #29 -: 27.01.2011 00:13 »

Като гледам и снимката е неадекватна на текста :D На нея кайтиста е по шорти и ликра, което да ме прощават, ама е далеч от "костюм"-а за който се споманава в редовете. Нищо чудно наистина да става дума за сърфист, но да са разполагали със снимка на кайтист, за онагледяване на текста,'щото и това го има Shocked Shocked Shocked
Ами аз, като нямам прашки,не ходя на плаж,щото ще ми лъсне гъза-пардон

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Страници: « 1 2 3 »   Най-горе
Печат
Отиди в: