21.11.2024 18:39
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Ремонт на калъф за платна и мачти  (Прочетена 2853 пъти)
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« -: 11.04.2011 18:21 »

Привет,
Някой да може да препоръча къде да ремонтирам скъсан калъф за платна? Обикновен шивач ще го направи с конец за гащи сигурно... а искам да сложа и качествен компресионен цип и допълнителни ленти (т.е. би било хубаво да разполагат с качествени материали).
Тенкс

leech
Полъх
*
Публикации: 87

« Отговор #1 -: 11.04.2011 18:35 »

здравей Sergobo, благодарение на форума наскоро се сдобих с калъф Aerotech за платна и мачти, един пич ми го подари, поради това, че беше много скъсан в единия край около ципа. Така го взех въпросния калъф и го дадох на баба ми, която е шиела на времето и има машина. Купих си плат (бризентов), нов цип (трудно, но се намира, най-често с поръчка) и 1 ролка много фин и в същото време здрав конец (който да става за машината естествено). Така й връчих калъфа и след 2 часа ми се обади да си го взема. Наистина резултата беше страхотен. На Черковна (ако си от СФ), точно след светофара на Мадрид, в дясно има магазин за шивашки пособия и материали, аз от там си купих всичко нужно. За цип 2.4м, 1к.м. плат и една ролка конец ми взема 10-на лева. Успех, надявам се да съм помогнал.
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #2 -: 11.04.2011 20:00 »

leech ,давай координати на баба ти  :Dче и аз имам един цип за смяна,да прави един ценоразпис и почвате бизнеса!

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
leech
Полъх
*
Публикации: 87

« Отговор #3 -: 11.04.2011 20:47 »

хаха, Lubo, баба ми да беше с 20-на години по-млада... Сериозно, ако ви трябва шивач, мога да поразпитам и до няколко дни да ви пиша.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 11.04.2011 21:04 »

Привет,
Някой да може да препоръча къде да ремонтирам скъсан калъф за платна? Обикновен шивач ще го направи с конец за гащи сигурно... а искам да сложа и качествен компресионен цип и допълнителни ленти (т.е. би било хубаво да разполагат с качествени материали).
Тенкс

Питай Марино. OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #5 -: 11.04.2011 21:05 »

Марино

Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: