21.11.2024 18:29
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Няколко думи за кайта...  (Прочетена 6993 пъти)
seeker
Полъх
*
Публикации: 20

« -: 03.09.2011 00:57 »

Значи нов съм. Карам уиндсърф от няколко години, но съм решил да пробвам кайтсърфинга. Та ако може някой компетентен да ми обясни каква е разликата между дъските в кайта и уейка. Виждам че при уейка няма финки. Но дали е възможно с една дъска да караш и двете. Другото което е - ако някой знае или има нещо за продаване втора ръка. Да ми измрънка и да го отърва от нещо колкото да започна. Също така бих искал да знам колко голям кайт ще ми трябва за 175см 65 килограмово момче.

Чиърс hip
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 03.09.2011 09:09 »

Добре дошъл във форума seeker !!! hi
Сигурен съм,че ще намериш отговор на въпросите които имаш.Когато си наясно,какво точно търсиш,най добре пусни обява тип "търся" в раздел "Борса".Така повече хора ще я видят  OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #2 -: 03.09.2011 21:45 »

65кг е много добре, но къде караш също е доста важен фактор за да може да ти се препоръча нещо.

seeker
Полъх
*

« Отговор #3 -: 04.09.2011 00:08 »

Мии няма да е на 100 процента по морето на готините ветрове. Ще нещо 50 на 50 по морето и на язовир Искър (разбрах че и там ставало горе-долу въпреки че рядко съм виждал)
SHMIT
Буревестник

« Отговор #4 -: 04.09.2011 21:50 »

Трябва ти кайт 16м2 и дъска 140+см. Поне аз това бих си взел ако ще карам на такива екзотични места  Wink
Разбира се, ако ще хващаш и 3те яки прогнози по тези спотове, една 12ка ще влезне в действие.

shmirgela
Полъх
*
Публикации: 27

« Отговор #5 -: 04.09.2011 23:28 »

Ако трябва да имам само един кайт, той ще е 10 или 12м2, delta или bow дизайн( потърси из форума и нета за различните кайт дизайни).
С него обхващаш средностатистическата добра прогноза на острова и малко отгоре и малко отдолу, ако е с възможност за по-голям дипауър.
Относно дъската колегата е прав за размера.
Не е прекалено малка, та да те захлупват вълните, но не е и прекалено голяма.

Виж моята обява за кайт 14ка в раздел борса.
Голям и бавно подвижен е. Повярвай ми, за учене не искаш нищо бързо, което също толкова бързо те прави на нищо Smile))
Също така покрива по-слабия вятър по нашето море.

Мога да ти предложа и евтини дъска и трапец.
seeker
Полъх
*

« Отговор #6 -: 06.09.2011 01:43 »

Пиш ми в скайп: seeker.woy или направо "гив ми ъ кол" 0885958347 (:
IPB
Полъх
*
Публикации: 7

« Отговор #7 -: 10.09.2011 18:27 »

Един съвет! Преди да купуваш каквото и да било, изкарай един курс с подходящ инструктор. Ще ти се изяснят много неща, подходяща квадратура, размер на борда, места за каране. Иначе е сигурно че ще загубиш пари, време, а и бедсването ти е в кърпа вързано.
SHMIT
Буревестник

« Отговор #8 -: 12.09.2011 01:44 »

Ако трябва да имам само един кайт, той ще е 10 или 12м2, delta или bow дизайн( потърси из форума и нета за различните кайт дизайни).
С него обхващаш средностатистическата добра прогноза на острова и малко отгоре и малко отдолу, ако е с възможност за по-голям дипауър.
Относно дъската колегата е прав за размера.
Не е прекалено малка, та да те захлупват вълните, но не е и прекалено голяма.

Виж моята обява за кайт 14ка в раздел борса.
Голям и бавно подвижен е. Повярвай ми, за учене не искаш нищо бързо, което също толкова бързо те прави на нищо Smile))
Също така покрива по-слабия вятър по нашето море.

Мога да ти предложа и евтини дъска и трапец.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Той няма да кара по разни острови. Ще кара по язовири и по БГ черноморието. За чий тогава му е 10, 12 или 14?

shmirgela
Полъх
*
Публикации: 27

« Отговор #9 -: 12.09.2011 07:17 »

Шмит, на Искъра съм карал 7м2 С, т.е. спокойно е можело с 5м2 боу или делта.
На Приморско всеки ден имаше вятър за 14ката, а аз съм 95 кила все пак.
Над 12м2 кайтовете стават като разчленен Икарус като поддържане на форма и удоволствие от карането.
Не бих се пуснал на Искър с такъв огромен чаршаф.
Представи си какво ще стане ако започнеш да бедстваш с него, което е неизменна част от ученето.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: