03.12.2024 20:10
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Въведение + запитване :)  (Прочетена 6931 пъти)
Shantaram
Полъх
*
Публикации: 7

« -: 19.09.2011 21:43 »

Здрасти на всички,

Аз съм Калоян и тепърва навлизам в "материята", но вече ми е твърде късно да се откажа, хахаха Smile Сериозно се замислям да се оборудвам за следващото лято, но съм много слабо запознат с особеностите на дъските - според познавачите ще сбъркам ли, ако си купя една дъска, която мога да взема на сметка - Fanatic Mega Shark 125 l, w 59 cм?Дъскате е слаломна, а аз нямам и 10 часа в морето въпреки целия си ентусиазъм.. Предварително мерси на всички!
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #1 -: 19.09.2011 22:01 »

Здрасти Калояне в никакъв случай не бързай да купуваш каквото и да било поне преди да изчетеш този форум  :D
тук всеки ще ти даде ценни съвети  и най-вероятно ще си промениш погледа върху уиндсърфа Yeee,както стана с мен Yes
ако си от софия просто иди в магазина на съни и юли дори да не купуваш доста ще видиш и научиш :Sunny: Yeee

успех         Yeee  Yeee  Yeee :Sunny:  :Sunny:  :Sunny:

Drinks
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #2 -: 19.09.2011 22:08 »

Shantaram  hi

Добре дошъл и успех в четенето.... не се колебай да питаш, всички минаваме през това oops
Shantaram
Полъх
*

« Отговор #3 -: 19.09.2011 22:10 »

Smile Благодаря за отзивчивостта - зимата ще е дълга, а дотогава приятелите ми ще ме вземат за напълно откачен, защото колкото повече се интересувам, толкова повече се паля.. Smile
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #4 -: 19.09.2011 22:23 »

Здравей Калояне, преди да купуваш каквото и да е ако ще се съветваш с хората от форума дай повече данни за себе си. Килограми, височина, умения, приблизителен брой на дни в които смяташ да караш и къде и т.н. Освен това  w 59 какво ще рече, ако е широчината на дъската, то тази дъска не е за теб.

Да, сега проверих това е дъска стара концепция от 1998 г. дължина 291см, широчина 59см, 9,8кг. Не е невъзможно да се научиш но ще е съпроводено с много мъки и отчайващи мигове, има много по съвременни и френдли дъски за учене.
Shantaram
Полъх
*

« Отговор #5 -: 19.09.2011 22:33 »

Здрасти, Glum!

Започвам с това, че живея в Бургас и през лятото почти всеки петък отскачам до Арапя, така че от мен зависи колко често ще карам, стига да има какво.

Уменията ми все още са никакви, така че мога да уточня само другите данни - 180 см и 70 кг Smile Правилно си разбрал, че 59 е широчината на дъската - щом няма да е за мен, тогава няма да я вземам! Smile Мисля си, че за мен ще е по-добре да си купя такъмите, отколкото да си наемам за час..там най-неудобното е, че ако има курсисти, не можеш да вземеш под наем докато не се освободи "нещо" ..
ibajlo
Духовит
**
Публикации: 172

« Отговор #6 -: 19.09.2011 22:42 »

Добре дошъл,
в клуба на лудите  :D. Явно и за тебе е късно да се откажеш. Това което мога да те посъветвам е всеки ден ако не се бъркам след 16:00 може да видиш група сърфисти пред клуба на морската градина. Мисля, че те с удоволствие ще ти дадат съвети. особено ако бирата е от теб.

brrrrrrrrrrrrr
Shantaram
Полъх
*

« Отговор #7 -: 19.09.2011 22:47 »

Smile Ако началното обучение се приема за "качване", то тогава съм се качвал, да Smile) Дъските бяха учебни и разбира се - швертови. Знаете как се започва - движение в група, повороти и т.н. Инфото за сбирките пред клуба в морската е много високо оценено, мерси!
glum
Полъх
*
Публикации: 91

« Отговор #8 -: 19.09.2011 22:51 »

Да, прав си за това че е по добре да си със собствен матерял. Чудесно е че си ентусиазиран, събери повече информация и мнения и във форума и в магазини за сърф оборудване, и разбира се говори с местните сърфисти. Ако има възможност тествай различни дъски и ще стигнеш до своята.
stefanvo
Вятърничав
Публикации: 230

« Отговор #9 -: 19.09.2011 22:56 »

Shantaram щом си от Бургас работата е ясна ние да му мислим дето се чудим на кой язовир да идем :D
приятелите ти не знам какво ще си мислят ама да знаеш,че си избрал най-якият спорт - Yeee
Shantaram
Полъх
*

« Отговор #10 -: 19.09.2011 23:03 »

Бирата ще е от мен, разбира се - все от някъде трябва да се започне Smile
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #11 -: 20.09.2011 01:02 »

Здравей Shantaram hi
За да не се повтарят вече дискутирани теми, прегледай тази тема: http://www.windsurf.bg/forum/index.php/topic,3042.0.html има и други с писания по въпроса.
Ако след това имаш някакви въпроси (ще имаш  :D ), с удоволствие ще ти помогнем в избора. Като начало опитай се да не купуваш стар модел дъска, независимо от цената тези пари са хвърлени на вятъра, както и времето "загубено" докато я подкараш.
С твоите килограми ще можеш да караш по-малка дъска, но като понапреднеш. По-голямата дъска ще те изкара по-рано от учебния период и ще можеш да си вземеш подходяща за условията дъска.
Успех!

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Shantaram
Полъх
*

« Отговор #12 -: 20.09.2011 17:05 »

Здрасти на всички!

Четох темите, мислих, пак четох и сега ми е доста по-ясно, но има повече от много, което няма как да разбера без да питам, така че се надявам да не ставам досаден:) Това лято на Арапя Калин ме ориентира да си търся дъска задължително от новата концепция, която да е около 155-160 литра около 75 см, която да ползвам на първо време. Бях се захласнал по една Futura с подобни параметри, въпреки че са твърде скъпи, но в магазина за сърф в Бургас ме предупредиха, че нямам шанс дори да я подкарам Smile  Означава ли това, че трябва да бягам от free style, wave, etc. дори и ако са с такива показатели?
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #13 -: 20.09.2011 21:50 »

Здрасти на всички!

Четох темите, мислих, пак четох и сега ми е доста по-ясно, но има повече от много, което няма как да разбера без да питам, така че се надявам да не ставам досаден:) Това лято на Арапя Калин ме ориентира да си търся дъска задължително от новата концепция, която да е около 155-160 литра около 75 см, която да ползвам на първо време. Бях се захласнал по една Futura с подобни параметри, въпреки че са твърде скъпи, но в магазина за сърф в Бургас ме предупредиха, че нямам шанс дори да я подкарам Smile  Означава ли това, че трябва да бягам от free style, wave, etc. дори и ако са с такива показатели?
Здравей Shantaram  hi
 free style и  wave дъските са  с малки литражи ,така че няма възможност да вземеш по погрешка такава  Wink
Futura не съм карал,но съм чувал,че е много близка до слаломните бордове като поведение,което означава и трудна за начални стъпки:
http://www.star-board.com/2012/products/boards/index.php?id=futura

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #14 -: 21.09.2011 15:13 »

Здравей Shantaram и добре дошъл във форума hi
В магазина можеш да си вземеш сърф под наем дори за целия сезон и ако примерно ти стане голяма дъската след месец или малко платното, може да се смени за каквото трябва. Също в момента има много изгодни дъски в литрите които те е посъветвал Калин. Общо взето в момента за около 900-1000лв можем да ти направим комплект с доста нови като година неща. за дъски има няколко които са подходящи:
http://www.sunnyx3m.com/eshop/windsurf/1215-staboard-go155.html
http://www.sunnyx3m.com/eshop/windsurf/1431-staboard-go155.html
както и Starboard Futura 155L

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: