03.12.2024 19:56
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Кражба на оборудване от острова!  (Прочетена 57870 пъти)
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #15 -: 25.10.2011 21:07 »

честно да ти кажа никога не си бях застраховал оборудване. Докато в началото на годината не ми се наложи...оказа се че има много варианти...

за причините...знам ли...всеки според мерата си...който няма, краде...

дано от някъде излезе нещо...много материал е...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
emos
Полъх
*
Публикации: 66

« Отговор #16 -: 26.10.2011 00:06 »

една шепа хора сме (сърфисти и кайтисти), ако се крадем помежду си нещата наистина са зле :+(
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #17 -: 26.10.2011 00:25 »

Имало ли е и други кражби, та тази да е поредната?

Като се сетя как си оставях колата отключена, че ми беше неудобно да щракам само напред назад централното... Първия път, когато отидох на острова го правех, ама ми казаха че там не се краде, та после все ми беше неудобно да си заключвам колата, още повече че съм от Дивия Северозапад и хората ще си рекат, "глей го па тоя"...

Ако са българи, и са решили да си карат потайно, чуденката ми е къде ще си карат потайно, като имаме агенти из цяла българия и спотовете се знаят, и вятър няма до немай си къде, та и да се скрие някой някъде да кара 4 и 5 квадрата...?!?!

Много неприятна случка. Като се поставя в положението на потърпевшите, имам чувството че ще се побъркам...

За съжаление могат да се дават само предположения, турци ли са, българи ли са, какви са...

Много неприятно. Е, толкова ли пък хора има сега, та да не ви е направило впечатление кой си тръгва, кой остава, кой кара, кой идва и т.н. Предполагам сега е пусто там, или бъркам?

Една вечер ми се наложи по тъмно да си събирам материала от уейв спота на челник. Някои от бара ме гледаха малко странно, ама аз не се притеснявах, щото си носех моя материал. Само че, както си носех моя материал, можех да си взема и каквото ми хареса друго. И все пак, ако се поставим на мястото на българин - ще си вземеш едно-две неща, и то такива които трудно могат да се разпознаят, например мачти. Ама да награбиш толкова платна, гикове, дъска... Абе в какво ще ги натовари всичките тези неща??? Със сигурност крадеца не е бил с лека кола. Сведете заподозрените до хората с бусове.

Ще ме извинявате ако нещо не ми е наред в мислите и писането, но си пробвах виното тази вечер, и...  hip

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #18 -: 26.10.2011 01:14 »

Потресен съм.

plux67
Полъх
*
Публикации: 45

Trust me I'm Bulgarian

« Отговор #19 -: 26.10.2011 01:16 »

Proud to be bulgarian ...

180cm 88kg now   RRD X-Fire V3 122 + NP RS/RACING EVO IV 8.6
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #20 -: 26.10.2011 07:38 »

Преди година две май пак имаше голяма кражба на острова. Щом се  случва за втори път - не може да е инцидент - явно и на това местенце вече се краде... Не вярвам да са българи, не защото сме по-готини от турци или румънци, а защото да откраднеш от свои трябва да си мега социопат и адреналинов боклук!  taz. Съжалявам за крайните думи. Съжалявам за цялата тая история!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« Отговор #21 -: 26.10.2011 08:06 »

Мисля си, че който е взел нещата не ги е взел да ги ползва. За какво са му 4-5 тапеца?!? И двама да са, пак са им много.

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #22 -: 26.10.2011 08:41 »

Чета и си мисля - ами ако е някой тотален Идиот и ги е хвърлил в морето
при вятър от сушата ще ги отнесе навътре и край с матряла
Ако някай има маска и плавници да се гмурне поне финките може да са потънали на плитко

P.S. В тоя ред на мисли може и да са заровени някъде в пясъка и като отшуми проблема да ги извадят
      Пък и острова не е малък места за криене бол 

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #23 -: 26.10.2011 09:25 »

една шепа хора сме (сърфисти и кайтисти), ако се крадем помежду си нещата наистина са зле :+(
Да,една шепа бяхме преди няколко години.Сега положението е различно.Навсякъде по спотовете виждам непознати лица.Дори се появиха обяви в нета за екскурзии на острова с включен курс по уиндсърф.През септември като ходих до острова половината от българските коли на опашката на ферибота не бяхо със сърфове.Дори някои от тях бяха много изненадани,колко български коли има на опашката и как така всички се познаваме?Така ,че аз изобщо не изключвам възможността някой нашенец да е решил да се оборудва без пари и дори да изкара някой лев.Лошото в случая е,че дори и някой да види някъде споменатото оборудване,много трудно ще се докаже,че това е откраднатото.Едва ли се знаят серийните номера,но дори и да се знаят се съмнявам някой да се заглежда в тях по спотовете.Освен това нашите джамбази заличават какви ли не номера та камо на някакво си сърф оборудване.Според мен извода е следния:сърф обществото не е това,което беше,за това си прибирайте оборудването в колите.Такъв съвет ни даде на софиянци Пепа Мавродиева преди няколко години на едно състезание в Поморие. Hmm

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #24 -: 26.10.2011 10:01 »

......че дори и някой да види някъде споменатото оборудване,много трудно ще се докаже,че това е откраднатото.....
Според мен това е най-лесната част,нека до там да се стигне.При условие,че Съни и Юли са единствени вносители на 90% от откраднатото(май и основни потърпевши)Как човек би обяснил от къде си е купил дадено платно,да не каже,че ги е взел от пазара в Димитровград?

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« Отговор #25 -: 26.10.2011 10:08 »

Юли:Много съжалявам за случилото се но то се оказва логичното продължение на всичко което се случва на острова последните години...

Прадядо ми е казал: Що акъл имам, все с пари съм си го купил...

Предложение към крадците ако все пак четът този форум:

Пичове НЕ Е ГОТИНО това което сте направили и ви предлагам да намерете начин да върнете обурудванет (оставите някъде и сигнализирате на собственика да го прибере) и да кажете едно ИЗВИНЯВАЙ!
Предложението е защото то или ще изгние в някое мъзе или ще се намери и познае ако се кара. Ако мислите, че ще го продадете без да ви хванат ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!
Макар и направили грешка върнете го по някакъв начин и така ще сте направили едно ДОБРО!
Дори предлагам нека да има парична награда за да толерираме тези които са го откраднали да върнат обурудването

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #26 -: 26.10.2011 10:18 »

Тръпки ме побиват,като се сетя как Септември оставяхме отключено ремарке с материал на 3ма души ... taz

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424

SeaWolf

« Отговор #27 -: 26.10.2011 11:37 »

Споделям информация и не обвинявам никой..
От познат разминал ги на пътя към / от ГКПП Малко Търново на 24 срещу 25 са минали две коли (движели са се заедно) натоварени със сърфове (с по 1-2-3 дъски на покрива в смисъл, натоварени е разтегливо понятие пък и в тъмното), едната от които е била сребристо Пежо от типа на 307 с регистрация "ТХ" - т.е. Добрич...

Адреналинът е най-добрия наркотик.... Smile)
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #28 -: 26.10.2011 14:16 »

Преди 5 години и на мен така от едно  мазе в София ми изчезна Фанатик Фалкон 118 литрова дъска 98 година модел с калъф и платно Гън 6.0 , а на братовчет ми на шефа му изчезна Мистрал Вижан 2001 и платно 7.4 мачта , гик  стъпкова система също изчезна и един мотопед от същото мазе, така и до днес не се появи във форумите нищо от нещата. Викнахме полиция взеха отпечатъци и казаха ,че  ако открият нещо ще ни потърсят по телефоните ни но от тогава до днес никой не ни се е обадил. Спомням си че ходихме из магазините за сърфове някой да не е заложил нещата за продан но нищо. Надявах се, че ще си открия сърфа но от тогава никаква следа от него. Жалко е че между сърфистите има такива хора който има доставя удоволствие да крадат и да карат чужда екипировка но всичко на този свят се връща и рано или късно ще си получат заслуженото наказание.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #29 -: 26.10.2011 14:37 »

Леле... чета и ми се иска да не е истина!
А за колко материял става въпрос.... Хора това не е за каране - някой си мисли, че ще изкара пари от цялата работа.
Според мен със сигорнст ако са Българи ще се пробват да го продадат на близки съседи - Румъния.....

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-горе
Печат
Отиди в: