21.11.2024 22:05
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: windsurfing @ Melbourne & around and @ The Great Ocean Road ;)  (Прочетена 7162 пъти)
metro
Вятърничав
Публикации: 212

Ветроход :)

« -: 07.01.2012 05:53 »

Много се чудя къде да ходя да карам в края на тази седмица и началот на другата...
Единия вариант е Sandy Point където най-вероятно ще отида...
Другия вариант е Inverloch където ще има много приятен ивент http://www.seabreeze.com.au/forums/Windsurfing/Victoria/JPNeilpryde-Demo-this-weekend-at-Inverloch/ и някакси ми се ще да пробвам новите играчки на NP i JP Smile
Третия вариант е дали да не се пусна надолу по Great Ocean Road - за съжаление на спотовете по него няма да е така силно като на Sandy и Inverloch но за сметка на това ще има смазващи 4.5м вълни поне според прогнозата... всъщност на Point Danger сигурно вятъра ще е най-силен а и вълни ще има по 4 и нещо метра...

Вие какво ще ме посъветвате?
Някой карал ли е в Мелбърн? или нейде по Great Ocean Road?
Аз намерих един прекрасен спот наречен Elwood на който работи всеки ден слетобедния бриз като е слънчево и няма облаци духа по 10м/с и вълни по 1.5 което е супер макар и да съм в Melbourne bay където вълни почти няма.
Ходих вече и на Woolamai на Phillip Island на една прекрасна прогноза с 4.5м вълни и 15м/с и такъв бой изядох на 3 пъти като се опитах да влезна в океана, че направо се чудя как ми оцеля обурудването и аз самия...то не бяха само тея големи 4.5м вълни..то беше и някъв чоп по 2м. който идваше от ляво и дясно...дургото е че имаше и малки вълнички между големите...някво много странно време..аз се чудех защо няма нито един уйндсърфист а само сърфисти а те явно знаели, че няма да е подредена вълната там и така и не разбрах къде са карали...
Ходих и да карам на Waratah bay което е до Sandy Point...ами то беше приказка! Слънчев топъл ден с 12-14м/с вятър с 85л. и 4.7кв. карах цял ден..сутринта вълните бяха около 1м а прилива като дойде се подредиха на сетове от по 3 вълни като дойде прилива пораснаха до 2.5м нейде! Уникално време и вятър и вълни! Ще постна и снимки тези дни.
Тука е рай за каране на сърф! не знам какво друго да кажа...
А да Шмите, и на теб майната ти нали така се казваше?  :D
Насо, ако четеш да знаеш, че Гордън се справя за са и няма да резили българските уйндсърфисти пред местните пишлемета Wink

Поздрави на ВСИЧКИ ВИ Smile

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Gaastra - Echo 5.2, Manic 4.7, Manic 4.0
Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #1 -: 07.01.2012 10:30 »

Да ти имам проблемите

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
metro
Вятърничав

« Отговор #2 -: 08.01.2012 11:53 »

Само глейте кво става мамоооо....

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=208667

кво ще кажете а? 4.3м вълна през 13 сек и 12м/с   Hmm Hmm Hmm Hmm
голям побой ще е  Hmm Hmm Hmm Hmm и после ей така  :Q: :Q: :Q:
лили мали Smile ай стягам се хапвам и утре съм на спота и ще разказвам!

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав

« Отговор #3 -: 09.01.2012 17:06 »

Жив съм след днес!

Sandy Point - Waratah bay - вълни към 3.5-4м и вятър към 12-15м/с, 85л. уейварка и 4.7кв., облачно със слънце от време на време. Много адреналин преди влизането! Само ще отбележа, че днес е 10:3 за Океана т.е от 10-тина опита да влезна само 3 успях да мина през вълните! Мога много да говоря за това какво се случва като не уцелиш тайминга между вълните и се окаже, че си се изправил срещу 3.5-4м вълна която ще се счупи точно в теб...борбата е много голяма а когато вълната те смаже оставаш между вълните сам и гледаш как брега е на 300м...силно течение и вълни които са огрмни и едновременно с това са единствения ти шанс да излезнеш като ги използваш да те изкарат на брега. След като излезеш с изплезен език и изтерзано тяло, разгледаш обурудването и видиш, че е здраво и ти също правиш пауза от 10 минути съзерцаване във вълните и изучаването им за да постигнеш по-точен тайминг между сетовете от вълни и да не се сблъскаш със същата процедура по излизане след обурудването описана по-горе. Вълните между другото бяха доста тежки и силни защото пристигнах точно когато прилива беше във върха си и почваше отлив който прави вълните още по-тежки и смазващи. Та така...почиваш 10 минути съзерцавайки и после пак опит за влизане след голямо дебнене и преценяване...обаче или ще има порив на вятъра който ще те разбалансира или ще има ветрова дупка и ще потъне дъската или нещо друго и пак не уцелвам тайминга..някъде към 4-ти опит пробвах да скоча окло 4м вълна която щеше иначе да ме смаже и излетях сигурно поне на 2м от вълната и отдолу гледам водата далече....мамооо колко далече...колкото никога преди! ебаси спомних си за онзи виц дет един ловджия обяснявал на друг как да се спаси в гората от мечка - като я срещне да се намаже с лайна и тя няма да го докосне...а другия попитал ама от къде да взема лайната? а първия му казал: спокойно, ще има :D ...та и аз така си мислех, че ще има... и след като висчкото това ми мина през главата и още много други неща, се приземих след скока и паднах...бях минал сета от вълни и просто се метнах на воден и влезнах навътре...на излизане голям кеф но изгубих контрол в опитите да направя най-красивото даун дъ лайн(ото) и земи тоя побой...та така... бях с двамата племенници на 8 и 11 години..те с голямо съжаление ме гледаха всеки път като излизам от водата след сърфа и едновременно с голямо облекчение, че ме виждат пак и най-вече с надежда, че не е за последно... накрая на деня след гореописания побой от около 10 пъти излизане след обурудването и яденето на голям побой от вълните се наложи да им кажа нещо което се чувствах длъжен предвид това което наблюдаваха цял ден а именно " Деца, вуйчо ви не е мазохист наистина! Всичко това е защото вуйчо ви иска да се научи да кара на такива вълни..." дано да са ме разбрали! (дай боже)
И така. ами, кво да ви разкажа още...а ми да Smile изводите:
1. Тряаа да уцелиш много правилно тайминга между сетовете на вълните иначе ще ядеш голям мариз!
2. Ако видиш голяма вълна срещу теб която не можеш да скочиш защото ще се счупи и разбие точно в теб обръщай и пробвай поне да я хванеш, така или отлагаш големия мариз или имаш шанс да го избегнеш!
3. Като вълната те смели пробвайки се да пробиеш през сета от вълни не се опитвай да хванеш следващата с тяло за да догониш обурудването си а просто направи като всички културни не мазохистични хора и се гмурни за да не те помели...е аз се опитах да я хвана и следващите 10 секунди все едно някой ме бе пуснал в пералня ако щете ми вярвайте! Това е по-зле отлколкото да те ритат 10 мутри....
4. Не се страхувай ако видиш голяма вълна пред теб да я скочиш ако не можеш да я минеш защото по-малко боли неправилно приземяване от високо отколкото да те смели вълната!
5. Ако около тебе има добри уйндсърфисти наблюдавай ги известно време и като вдиш, че няколко пъти минават сетовете вълни успешно тогава ги изчакай и тръгни да влизаш когато те влизат, така имаш шанс да не ядеш мариз ...най-много няколко яки скока да направиш с тях на влизане докато пробиваш навътре Wink
6. По добре излез малко след края на прилива и при началото на отлива защото малко след това вълните стават мноооого по-тежки и масивни и боли многооо....
7. Опитай се да огледаш спота и да намериш място което е с по-малки вълни и е по-лесно влизането...
....сигурно има и други но тези са есенцията от днес!
Само бих добавил 2-3 снимки от днес...мене нямаше кой да ме снима но все пак за да добиете представа за кво ви говоря през цялото време Wink

* Waves_2.jpg (98.49 KB, 1135x1024 - видяно 540 пъти.)

* Waves_3.jpg (64.01 KB, 1280x850 - видяно 571 пъти.)

* Waves_4.jpg (142.88 KB, 1280x992 - видяно 527 пъти.)

* Waves_5.jpg (66.75 KB, 755x1024 - видяно 526 пъти.)

* Waves_6.jpg (131.73 KB, 1280x850 - видяно 526 пъти.)

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Abit
Буревестник
Публикации: 855

тук-там

« Отговор #4 -: 09.01.2012 18:03 »

хахахаххахахаахах  :1:  OK   \0//

Мерси за разказа... аз  почувствах адреналина докато четях... Yes   Аз си мислех че е само при мен преди да влезна на wave-спота и адреналина се качва до край( мислех си че ме е страх, то не че не ме е страх де)  Shocked
metro
Вятърничав

« Отговор #5 -: 10.01.2012 02:26 »

Хе хе Smile мерси! Smile
Ами аз уж съм карал на вълни из спотовете около и в БГ но океанските вълни нямат нищо общо с тях - дори с тези които съм виждал в Мароко..
Много се чудя как да дефинирам усещането за океан и неговата масивност и мащабност, силата му и цялата му стихийност с която изпълва сърцето и цялото тяло ми със страхопочитание и адреналин, не само докато влизам да карам ами и просто като стоя отвън и го наблюдавам... не мога да сравня това усещане с никво предишно каране и определено е омагьосващо те!
Чудя се дали ще е свободна колата за да ходя да карам на Point Leo ей сега... там днес трябва да е по-спокойно и с достра по-лесно влизане
глейте кво става утре пак на Пойнт Лео - http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=208667 уау Smile
Мислех да ходя да карам тази сериозна прогноза на онези световни спотове тук по Great Ocean Road като Bells Beach, Point Impossible, Point Danger и тнт..но мисля да пропусна защото там ще е още по-драматично и смазващо от вчерашното ми "каране" http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=208648

Ето малко снимки от онова готино предишно каране на Sandy Point - Waratrah bay на което условията бяха 2.5м вълни, вятър 12-14м/с. доста лесно влизане и излизане и много хванати вълни Smile))

* IMG_0281.JPG (19.42 KB, 1280x960 - видяно 513 пъти.)

* IMG_0280.JPG (197.71 KB, 1280x960 - видяно 541 пъти.)

* IMG_0300.JPG (126.09 KB, 1280x960 - видяно 554 пъти.)

* IMG_0304.JPG (148.32 KB, 1280x960 - видяно 482 пъти.)

* IMG_0306.JPG (143.09 KB, 1280x960 - видяно 507 пъти.)

* IMG_0308.JPG (148.28 KB, 1280x960 - видяно 462 пъти.)

* IMG_0312.JPG (190.48 KB, 1280x960 - видяно 489 пъти.)

* IMG_0334.JPG (19.42 KB, 1280x960 - видяно 464 пъти.)

* IMG_0335.JPG (137.13 KB, 1280x960 - видяно 491 пъти.)

* IMG_0336.JPG (159.25 KB, 1280x960 - видяно 515 пъти.)

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
metro
Вятърничав

« Отговор #6 -: 10.01.2012 14:43 »

С леко подвита опашка, поразбито самочувствие и известна доза страх малко преди да си легна, утре ще се опътя към ей това място http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=208667
Можеби това е един от малкото (двата) пъти в живота в които се притеснявам, че вятъра ще е прекалено силен а и едновременно с това вълните прекалено големи...

След много разсъждения над онзи деншното "карането" на вълни стигнах до заключението, че тоя така наречен уейв спот дет вълните са все от едната посока хич не ни калява да може да пробиваме и на двата хауса през прибой...имам предвид, че на уейв спота се влиза на ляв хаус и се скача на ляв хаус и пробиваш през "прибоя" с ляв крак а онзи ден всичко беше на обратно...и това е една от причините да се чувствах толкова дискомфортно като пробвах да влизам...хммм! wall
Трябва повече да се кара на разнообразни места с различни условия, че много се зацикля като човек кара на едно и също място..просто като отиде другаде му е много търсене...
Уиш ми лък Smile

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #7 -: 10.01.2012 16:49 »

Гут лък и нека "хаус"или "халс "ляв или десен да не са ти проблем , че като ги гледам тия лилави неща и тия вълнища силата трябва да е постоянно с теб Люк  Wink

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #8 -: 10.01.2012 19:09 »

ееееее...........завиждам вече...
пази се на 4 метровите чудовища...и не се отказвай. Без бой няма слава

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
metro
Вятърничав

« Отговор #9 -: 11.01.2012 00:26 »

Valko, Vandal мерси за подкрепата! Smile
Аз не съм люк а шибидах скайуокър Wink
Ще се боря много ясно...то и без болка няма напредък - No Pain No Gain! Ма ще е голям марзи днес...
Сега го гледам кво е навън а е още само сутринта...тука ще счупи дърветата в градината а сме уж на завет и все пак сме в квартал дет доста по-слабо се усеща(влиза) вятъра.
Аре стягам се и тръгвам, жалкото е, че на вълни ме е страх да монтирам GoPro-то щото са му слаби джаджите за прикрепяне и ще се счупят и ще го загубят..иначе сигурно ще е много зрелищно ако може да се запише всичко Wink
Буф Wink

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #10 -: 11.01.2012 00:41 »

То не пречи да снимаш с всичко каквото може, телефони, фотоапарати, камери. Ще бъде интересно Shocked.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
polkovnika
Вятърничав
Публикации: 233

we will never walk alone

« Отговор #11 -: 16.01.2012 11:51 »

mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid mermaid
Супер си. Прочетох с голям интерес информацията за спотовете и натрупания опит. Все пак не подценявай мерките за сигурност.Океана е съвсем друга "бира". Желая успех и  по малко "мариз".
 Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck Good Luck

Now Kite -  NORTH Evo -12, NORTH Evo 9, LIQUID FORCE Wow 7, Wow 5,  2side board -Undergraund, Directional board RRD COTAN 5.6,
metro
Вятърничав

« Отговор #12 -: 06.07.2012 07:44 »

Лека полека ще продължа да добавям видео и снимков материал към темата за да мога да ви обогатя усещането за Австралия, карането на уйндсърф там и като цялао едно много хубаво преживяване което пожелавам на всеки Smile

Това видео е от едно каране на Waratah Bay близо до Sandy Point което съм описал в пост по-назад и обогатява усещането надявам се за това какво точно сега се е случило.
Направено е в края на деня когато бях прибрал и натоварил всичко и просот се върнах да погледам океана....
Страхотно е усещането Smile Приятно гледане Wink

http://www.youtube.com/watch?v=oML4YL6_O5s&feature=context-cha

Сашо

Tabou Twister 100l
Tabou Da Curve 73l

Tabou Manta 100l
Gaastra - Savage 6.7
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: