21.11.2024 19:07
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Кайт и ролери  (Прочетена 9206 пъти)
RAMZE
Полъх
*
Публикации: 31

« -: 06.12.2011 14:58 »

Здравейте! Купих си малък фоил сайт 4кв да не скучаят децата и го тествах на плаца на битака (от София съм). Оказа се много лесно.На следващият ден пак духаше и реших да пробвам как е с кънки.Получи се идеално,карах 1,30ч. Дълги години къмпирах на Корал - до Лозенец и се наслушах на всичката начална теория за кайтовете,но при завой с кънките изпреварвам кайта и не мога да схвана в какво положение трябва да съм,че да не се получава това.
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #1 -: 06.12.2011 17:00 »

Трябва да тръгнеш downwind и едновременно с това да да прехвърлиш кайта на другата страна. После пробваш с по-малко downwind и по-бързо "прехвърляне".

RAMZE
Полъх
*

« Отговор #2 -: 06.12.2011 17:28 »

На теория става,но напрактика като пусна по вятъра , завия и започна да качвам скороста след завоя се увеличава доста и съответно и инерцията  hmmmm
geleto
Полъх
*
Публикации: 34

« Отговор #3 -: 06.12.2011 18:04 »

На теория става,но напрактика като пусна по вятъра , завия и започна да качвам скороста след завоя се увеличава доста и съответно и инерцията  hmmmm

Не знам как е на ролери точно, но предполагам е така:
1. Пускаш downwind и едновременно с това (или малко преди това) почваш да изнасяш кайта на другата страна. Не над главата а леко към power зоната!
2. Вървейки downwind, продължаваш без прекъсване да изнасяш кайта на другата страна.
3. Когато кайта вече е "изнесен" на другата страна - довършваш завоя.

Предполагам че избързваш със завоя преди да си изнесъл кайта. Някой инструктор може би по-добре ще го обясни.

RAMZE
Полъх
*

« Отговор #4 -: 08.12.2011 08:53 »

Днес го дават - ветровито - ако е сух асфалта ще пробвам  hip
Sasho Belia
Полъх
*
Публикации: 91

Tel.: +359 887 337 339 Skype: artkom-alek

« Отговор #5 -: 23.12.2011 14:38 »

Ако кайта е на две линии (повечето учебни са такива), може и да не се получава, защото не можеш да регулираш тягата, която ти е необходима. С четири линии няма да имаш никакви проблеми.
Двулинийните кайтове се използват вече само за съвсем начално предобучение или игра (на зората на кайтовете се караше с тях, но и разбиванията бяха ежедневие).
Това е накратко. Може да се сдъвче и къде-къде по-подробно, но най-важното е, че в завоя, тъй като тръгваш по вятъра, ти трябва много по-малко теглителна сила. Кънките вървят много добре по инерция и изпреварват кайта (особено ако е поривисто).
Все пак е вариант, ако преди завоя качиш максимално, за да убиеш скоростта почти до нула и с вкарване на кайта в другия прозорец, да направиш завой почти на място. Постепенно би могъл да започнеш да варираш.
Още нещо ми хрумва. Тъй като кънките имат много малко съпротивление, би трябвало да става с най-малките учебни кайтове - примерно 2 квадрата. Имам такъв, мога да ти го заема, да пробваш.
Това е зарибяващо, ако можем да караме там. С ролери или с кънки би трябвало да става (само трябват наколенки и налакътници хубави).
Надявам се да съм полезен. Весели празници.

Много крила, Nord Wam 5'10, Naish Global 5'8 и разни други Smile
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #6 -: 17.03.2012 12:01 »

След доста карания на кайта със ските вече с кънките е по-лесно.Това е от вчера на почти никакъв вятър.
http://www.youtube.com/watch?v=-BhKF-lbzRw&feature=youtu.be
savas
Вятърничав
Публикации: 207

« Отговор #7 -: 11.04.2012 13:16 »

ramze

Имаш лично

RAMZE
Полъх
*

« Отговор #8 -: 03.05.2012 20:56 »

След няколко часа сърф и  Drinks, Drinks, Drinks, Drinks, Drinks, Drinks, - много,на човек му идват гениални  идеи да си убива времето,които в последствие се оказват глупави,но  wall.След 20мин. каране кънките изведнъж спряха в нещо и аз се озовах на земята след предно салто и приземяване на дясното рамо - не знаех че го мога  taz.Болката е поносима ако си мазохист,но ....... , та не го правете без предпазни средства  oops
http://www.youtube.com/watch?v=Pn6-EVzfPro
Vinsent
Повей

Публикации: 1

« Отговор #9 -: 06.05.2012 21:27 »

Яко!  bravoo
leech
Полъх
*
Публикации: 87

« Отговор #10 -: 07.05.2012 21:08 »

брат, разцепваш вече  Drinks айде взимай един mountainboard най-накрая, че с това безветрие тия дни, май и ние с Милен ще се ориентираме към тая дисциплина  :О:
savas
Вятърничав

« Отговор #11 -: 29.05.2012 09:06 »

http://www.youtube.com/watch?v=TIUDg-BSS68

Ето едно клипче на моя Flysurfer, 10m2, перфектен за вода, земя с МТБ и сняг.

Продава се. 450 лева.
Sergobo
Духовит
**
Публикации: 191

www.alooppa.com

« Отговор #12 -: 29.05.2012 18:48 »

От где маунтинборд?

savas
Вятърничав

« Отговор #13 -: 29.05.2012 21:16 »