21.11.2024 13:51
Новини: Посетете нашият Online магазин, където можете да видите продуктите които продаваме, както и да си ги поръчате през Интернет.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Дъска 240л  (Прочетена 4060 пъти)
gosup
Повей

Публикации: 3

« -: 20.06.2012 22:19 »

Здравейте .Нов съм в Уиндсърфа и форума. От няколко дни чета и доста неща понаучих . Както и открих грешки които съм правил . Имам няколко часа на уиндсърф и повечко опит със СУП . "Стажът" ми не е на черноморието . Казвам това защото не знам какви дъски за подходящи за нашето море при нормален за целта вятър и 85-90 кг човек.
Въпроса ми е дъска Старборд Старт ( около 240л) има ли смисъл да я вземам за морето ?
Благодря предварително
Rincewind
Вятърничав
Публикации: 232

« Отговор #1 -: 22.06.2012 23:20 »

Здравей gosup и  hi.
Не мога да разбера имаш дъска 240 л. и се чудиш дали да я взимаш като ходиш до морето или смяташ тепърва да я купуваш?
Ако мислиш да купуваш ми се струва множко 240 л., макар че сигурно си правиш сметка и за СУП да я ползваш. Щом си се качвал на сърф, спокойно можеш да потърсиш учебен материал около 160 л., че дори и по-малко. Тези дъски и големи платна могат да носят, което е ключът към карането на българското черноморие, на един по-късен етап.

Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект
gosup
Повей

« Отговор #2 -: 24.06.2012 12:49 »

Здрасти Rincewind , Купих дъската за СУП и ми я дадоха с всичко за уиндсърф (3 платна , 2 мачти и мн др. работи ) и реших да опитам на платна . И взе че ми хареса .  .Може би защото е много стабилна и нямаше много падане .
Питах защото бях чел някаде че литрите на дъската трябвало да са  поне 2 пъти теглото( за начинаещ ) . Пък и Черномотието при вятър е с къси и високи вълни .Май .
Това е . Иначе благодаря за отговора .
Rincewind
Вятърничав
Публикации: 232

« Отговор #3 -: 24.06.2012 14:45 »

Щом я имаш дъската няма какво да се чудиш. Първото правило при уиндсърфа гласи:
Отиваш ли на вода задължително взимаш всичкия наличен материал, независимо от прогнози, предположения и т.н.
Нарушиш ли го, винаги съжаляваш! Yes Yes

Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #4 -: 25.06.2012 22:55 »

Здравейте .Нов съм в Уиндсърфа и форума. От няколко дни чета и доста неща понаучих . Както и открих грешки които съм правил . Имам няколко часа на уиндсърф и повечко опит със СУП . "Стажът" ми не е на черноморието . Казвам това защото не знам какви дъски за подходящи за нашето море при нормален за целта вятър и 85-90 кг човек.
Въпроса ми е дъска Старборд Старт ( около 240л) има ли смисъл да я вземам за морето ?
Благодря предварително
Здравей gosup и добре дошъл в нашите редици hi С тази дъска ще се забавлявате и ти и приятелите ти, така, че я взимай и have fun Yeee

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
gosup
Повей

« Отговор #5 -: 26.06.2012 20:58 »

Аз като гледам вие тук какви дъски карате ( от по 100-тина литра ) , моята е наистина за няколко приятели....едновременно... Smile
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: