21.11.2024 22:46
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Regatta, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Не оставяйте сърфовете на въжето с финките нагоре.  (Прочетена 11869 пъти)
Gaitan
Полъх
*
Публикации: 69

« -: 22.07.2012 17:44 »

Според мен тук е мястото на тази тема.
Няма такава селяния! И ако това не спре, може да стане някой голям сакатлък.
На коридора при Шен на острова всички си оставят сърфовете с финките нагоре. Някъде в нета някой даже обясняваше на новодошлите колко било удобно.

Понеже повечето четат този форум, ви казвам, ХОРА, СПРЕТЕ!
Вчера един мой приятел, учейки се, не успя да си разпори главата, а надена само платното.

Още преди това, културно започнах да обяснявам на всички, един по един, дни наред, да си оставят финките надолу. Да не говорим, че начинаещите не могат да се изтеглят по въжето заради повече от десетте-петнайсет сърфа по него.

Сърфистите, които помолих, си ги обръщаха. На следващия ден пак сърфовете са с финките нагоре. Собствениците започнаха нещо да се заяждат.

Знайте, важно е. В момента мои приятели, децата ни и много народ се учат да  карат точно до тия финки, които така и не се обръщат въпреки продължаващите опити за културни молби.

Обърнете си шибаните финки, защото не бива това да се превръща в конфликт.

Ясно е, че това трябва да стане по един или друг начин:
1. Молби- без всякакъв ефект.
2. Конфликт - с неясен изход. Дори един хубав кютек ще е временно решение и е само за мое лично удоволствие.
3. Отвинтване на финките - много труд и предпоставка за голям кютек.
4. Премахване на въжето - Опасно за плуващите.
5. Въвеждане на глоби от жандармата - твърде крайна мярка, но официалният път е единствения верен.
6. Закарване на въжето със сърфовете с лодка 500 метра навътре - който иска - да плува да си вземе сърфа.

Чакам още идеи, абсурдни или ефективни.

Айде да си решим нещата сами и ако някой с вдигната финка чете това, ако обича да си я обърне или да си занесе сърфа на плажа.
А ако си мислите, че платната не горят така, жестоко се лъжете.

Споделяме удоволствието от един и същи прекрасен спорт и нека това остане така.

Поздрави.
Петър.

Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
Maran4ito
Духовит
**
Публикации: 161

« Отговор #1 -: 22.07.2012 21:41 »

Много правилно!!!Безопасността трябва да е на 1-во място! \0//
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #2 -: 22.07.2012 21:53 »

Платната даже така горят още повече ,като са успоредни на повърхността на водата. Аз никога не си оставям така сърфа първо сърфовете се удрят един в друг  от вълничките или дъска в дъска или платната се опират и може да се скъса монофилма карам до като имам сили 3-4 часа и прибирам всичко в колата да не го пече слънцето. Мисля си ,че острова не е най подходящото  място за начинаещи! По добре начинаещите да покарат първо на нашето море или по язовирите и тогава да карат на острова. Дали ще падне някой и ще се надене на финката ако е нагоре или ще падне и ще счупи някоя дъска с финката обърната към водата е проблем на този който е счупил нали знаете поговорката чупи купи. Според мен е по- добре начинаещите да влизат когато вятъра е слаб а тогава  по тези въжета няма сърфове.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Gaitan
Полъх
*

« Отговор #3 -: 23.07.2012 12:18 »

Вальо, не си съвсем прав. Понякога се учат водни стартове и ти трябва по-силен вятър. И на острова хората научават за една седмица толкова, колкото за години не могат в БГ.
И за чупи-купи не е вярно. Ще си оставя китайкия сервиз от династията Мин на паркинга, пък после да ми го плащат.

Но вече проблемът изглежда решен. Сега почти няма сърфове, а малкото оставени са с финките надолу. Благодарности на всички отзовали се. Явно и тук всички райдъри след каране цъкотят по форума. Поздрави, пичове. Мерси.

Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #4 -: 23.07.2012 12:58 »

И на острова хората научават за една седмица толкова, колкото за години не могат в БГ.
Мисля че е малко относително.Все пак,наученото на острова е в доста стерилни условия.(Визирам паркета). После много хора на Дъбник ,Искъра, морето и пр. ,се чудят защо нещата не се получават по същия начин... :-O-:
Иначе,браво за инициативата с финките и още по-браво,че е дала резултат  OK

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
RAMZE
Полъх
*
Публикации: 31

« Отговор #5 -: 30.08.2012 17:51 »

Кое му е селянията??????? Винаги съм си оставял сърфа така и никога не е имало проблем.Коко има непрекъснато ученици, но никога сърфовете не са пречили.Отгоре на всичко пуснаха втори коридор за скапаната лодка на гмуркачите и сърфовете седят на външният коридор.Така че ако на някой му пречат - залива е много голям - място много - пред Тина,Челик,Оги ........Аз няма да мъкна всичко навън за да пия една бира и пак вътре - съжалявам може да е селяния но ........  :aaa ne:
lubo
Буревестник
Публикации: 894

« Отговор #6 -: 31.08.2012 00:05 »

Ramze,защо не прочетеш поне името на темата(дори и без постовете)преди да изпраскаш подобна глупост???
За да не те затормозявам "с финките нагоре"

bords:Naish 75l, RRD 85l,Lorch 105l,AHD 130l.
sails: Lip Wave 4,2m2,NeilPride Alpha 4,7m2,Loft O2 5,3m2,,Loft Lip Wave 6,2m2,Loft O2 7,4m2
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #7 -: 31.08.2012 18:20 »

Няма такава селяния! И ако това не спре, може да стане някой голям сакатлък.
На коридора при Шен на острова всички си оставят сърфовете с финките нагоре. Някъде в нета някой даже обясняваше на новодошлите колко било удобно.

Откакто има коридори винаги съм си държал сърфа с финката на горе и ще продължа да го държа така  OK - и на мен така ми е удобно .
А относно селянията изкарай известно време в София и ще разбереш истинското значение на думата.
didkodidko
Полъх
*
Публикации: 67

« Отговор #8 -: 31.08.2012 20:59 »

Виждал съм ги кък летят идеално тия сърфове! С 50см финка тва си е месомелачка. Същото може да стане ако залитнеш и се нахулиш върху същата стационирана дъска с финката нагоре. Важи за носещи сърф, важи за вляящи хора в басейна, но най вече важи за начинаещи и СПЕК фактора който им вкарва като са близо до меча!
Просто си ги оставякте с финките надолу. Може да им скочите 15-20 пъти отгоре да се забият добре че да няма мърдане.
Smile

Gaastra Poison 5.0, Neilpryde Saber 6.2, Gaastra GTX 7.0, Neilpryde Fusion HD 7.2
A-H-D FreeDiamond 87, Fanatic Skate 110/2011
Gaitan
Полъх
*

« Отговор #9 -: 04.09.2012 17:21 »

Рамзе, селянията не е да си оставиш сърфа както ти е удобно.
Селяния е да кажеш "Е па я че си го оставим нарочно с финката нагоре, нЕма вие да ми кажете кво да праим. МенЕ така ми е удобно."

Тази тема беше създадена заради конкретен разговор там. С добра дума и най-вече с тази дискусия тук нещата се оправиха. И май е само временно, защото пак някой ще каже: "Е па я че си оставим финката нагоре".

Ами добре, както искаш. Но докато моето дете се учи да кара там, няма да има нито една финка нагоре. И ще го постигна с ВСЯКАКВИ средства. Разбира се, първо с добър тон.

bobo
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #10 -: 04.09.2012 18:57 »

Аз първо  започнах да връзвам сърфовете  с финката  надолу (много е удобно даже )..  после спрях въобще да ги връзвам там.  Но поглеждам как е положението. Повечето
са  надолу , но днес гледах  един си седеше  цял  ден с финката нагоре...    Ама не беше на Рамзе - него  го няма.....    Може да  е на някой дето не е чел
темата  - де да знаеш....   А може и да е някой друг "рамзе"...... :D    Наздраве Рамзе   Drinks
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #11 -: 10.09.2012 17:43 »

Drinks  Наздраве Бобо
RAMZE
Полъх
*

« Отговор #12 -: 10.09.2012 17:49 »

Ами добре, както искаш. Но докато моето дете се учи да кара там, няма да има нито една финка нагоре. И ще го постигна с ВСЯКАКВИ средства. Разбира се, първо с добър тон.
Другото лято  и моите деца ще се учат там и ще се радвам да се запознаем  bravoo
Gaitan
Полъх
*

« Отговор #13 -: 10.09.2012 18:34 »

Да са ти здрави и щастливи дечицата. И аз ще се радвам да се запознаем. А за финките има и друго решение- ще ги пръскаме с бром-спрей, за да омекват. Наздраве. Drinks

bobo
Духовит
**
Публикации: 124

« Отговор #14 -: 27.09.2012 13:05 »

Малко закъснял отговор ама тя  темата си е  -   и явно ще бъде актуална. По време на  Септемврииските празници  през цялото време си имаше едни и същи сърфове с финките нагоре и то на едни
и същи хора. Не е да не са наясно за какво става дума.  С който и да говорих на тази тема - всеки е категоричен , че  е пълно безумие това стърчане на финки .... Мони особено си гони своите хора  за дъските и на пясъка - да не са обърнати....  Коко специално е  предупреждавал хората  от този край на плажа - че непрекъснато в тази зона има учащи се , които не могат да  контролират себе си и оборудването.  И тои там работи  всеки ден...  Знаете , че вече има много училища , много учебни зони , много  учащи се  ...и все по-малко  място .   Освен учащите се  - аз  лично многократно съм виждал
и по-добри , които  влизат в тази дупка на скорост - стигат до въпросните вързани сърфове  и просто изпускат платното напред....   А е възможно  и някой да се метне и той отгоре....  Що трябва да се чака и това да се случи?
За илюстрация прилагам няколко снимки  - вижда се близостта на финките  с учащите се ,колко са безпомощни и  какво би могло да се случи   при  рязко падане , клякане  и т.н. 

Наздраве Рамзе   Drinks

П.С. 

Сещам се и за други теми ,в които се говори за "сърф-общество" ...   Много ми е смешно.... Предполага се ,не - приема  се като даденост - че само пичове и .... добри момичета   карат сърф....  Що така се приема - не знам. Това значи  , че всеки който се научи да кара сърф - и хоп става "пич"....  смешна работа.  Същия човек си е  - само дето може да кара сърф....  Не прекалявайте с очакванията ... Drinks

* DSC09481.jpg (397.14 KB, 1200x800 - видяно 697 пъти.)

* DSC09494.jpg (505.71 KB, 1200x800 - видяно 822 пъти.)

* DSC09495.jpg (540.34 KB, 1200x800 - видяно 749 пъти.)
Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: