01.11.2024 08:42
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: РЕМОНТ на финка  (Прочетена 2981 пъти)
malenki
Полъх
*
Публикации: 82

« -: 28.10.2012 20:55 »

Не съм сигурен за кой раздел е темата, но я поствам тук.
Някой да има опит с поставяне на нов дълбок бокс на карбонова финка? Или поне да ме насочите кой би могъл да ми свърши работа... Счупих една финка малко под бокса и идеята ми е да се отреже от там, да се сложи в нов бокс и да се ползва в такъв скъсен вариант Smile Очаквам мнения и предложения!
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #1 -: 29.10.2012 00:01 »

Като казваш "малко под бокса", за какво разстояние става въпрос? Ако е повече от 3см, можеш да изпилиш двете парчета и да ги бандажираш с карбон или стъклен плат, до оригиналната дебелина.
По-сложният и здрав вариант е да се издълбае място с фреза в старата глава. Вкарваш в нея острието, заливаш пролуките със смола и накрая занитваш с алуминиеви нитове по широчина на финката.
По-"лесният" е да излееш нова глава от смола, около острието и пак да ползваш нитове.

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
malenki
Полъх
*

« Отговор #2 -: 29.10.2012 20:29 »

благодаря за идеите! Качвам една снимка на проблемното място. От тази страна е по-зле положението, от другата пак има пукнатина,но не толкова голяма. Разстоянието от бокса е наистина около 3-4см. Варианта с бандажиране, фрезоване или просто изрязване и запълване с ново парче карбон ме съмнява да стане достатъчно здраво. Мисля си за варианта направо да се отреже цялата отчупена част и по някакъв начин на здравата част да се отлее нов бокс. Малко ме съмнява че ще успея да го направя, но финката е малко скъпичка и ми се иска да я спася по някакъв начин, макар и в скъсен вариант...ако остане 38-39см от сегашните 48 пак е добре.
malenki
Полъх
*

« Отговор #3 -: 29.10.2012 20:30 »

забравих снимката Smile

* DSC_0518.JPG (101.43 KB, 1280x960 - видяно 417 пъти.)
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #4 -: 29.10.2012 22:00 »

Иво Чеширов преди време продаваше едни финки на които им монтираше какъвто искаш бокс.Аз съм купувал от него такава.Ако са му останали можеш да ползваш само бокса.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
malenki
Полъх
*

« Отговор #5 -: 31.10.2012 14:18 »

дообре, благодаря за съветите. Избрах си решение на проблема , темата може да се закрива!  OK ty
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: