22.11.2024 00:28
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на уиндсърф и уинг оборудване на фирмите: LoftSails, Exocet, F2 Windsurfing, Lorch, GUL, Ascan, Unifiber, Zeeko, HB, Reptile, MFC, Goya и Quatro. Продуктите може да видите в нашият Online магазин.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Оставяне на каравана на Гьокчеада?  (Прочетена 5850 пъти)
Jul
Полъх
*
Публикации: 14

« -: 15.02.2013 17:47 »

Здравейте,

дали е разрешено да си оставиш караваната на острова? Ще ме пуснат ли да излезна от Турция ако си оставя караваната на острова? Идеята е да я закарам в началото на сезона и да си я прибера в края за да не я тегля всеки път от София. Предполагам, че трябва да се оформи като временен внос, но нямам представа как става това.

77 kg., RRD X-Fire 115 l, Naish SP128, Loft Advance 4.5, Gaastra Pilot 5.5, Gaastra Swift 6.5, Gaastra Vapor 8.2
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #1 -: 15.02.2013 17:54 »

Не можеш да оставиш каравана в Турция.На границата ти я записват в паспорта и не можеш да си тръгнеш без нея. hmmmm

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #2 -: 15.02.2013 19:00 »

По същия начин се питам аз, ако отида с моята кола до Истанбул и от там искам да летя за извън Турция с двупосочен билет - дали ще ми позволят?  :-O-:
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« Отговор #3 -: 15.02.2013 19:44 »

Мисля че дали е кола или каравана - няма да стане. Щом в паспорта ти е записан номера на файла от граничната митница с какво си влязъл, със същото МПС или каравана трябва да излезеш независимо от която и да е митница. В противен случай митничарите по подразбиране те таксуват че си продал в Турция колата или караваната с която си влязъл. Трябва да представиш документ за продажба и платено мито (в момента мисля че митото е 200%) така че никой турчин не желае да си купува кола от чужбина.

إيفان الحياة
windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #4 -: 15.02.2013 20:13 »

Ами и аз имах такива подозрения, в следствие на които си купих билет за рейса - да ми е чиста работата Smile
Мерси за включването все пак Smile
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 15.02.2013 20:37 »

А какво ще стане, ако се закара с платформа? Не е превозно средство и едва ли ще го запишат някъде hmmmm

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
marino
Буревестник
Публикации: 805

« Отговор #6 -: 15.02.2013 22:08 »

Е как да не е превозно средство.Независимо дали влиза на ход или на платформа или теглейки го,то си е превозно средсво та даже е произведено върху платформа.

РЕМОНТ НА УИНДСЪРФ И КАЙТ ОБОРУДВАНЕ. адрес:София,Кокаляне,ул.Александър Генков №8 , тел:0888200617
spear
Полъх
*
Публикации: 8

« Отговор #7 -: 18.02.2013 00:15 »

По същия начин се питам аз, ако отида с моята кола до Истанбул и от там искам да летя за извън Турция с двупосочен билет - дали ще ми позволят?  :-O-:

Няма проблем позволено е. Много българи летят от Истанбул към Азия и си оставят колите на паркинга на летището.
За караваната обаче не знам как стои въпроса, но си мисля че ак кажеш, че е в сервиз няма да има проблем. Питай в кемпер форума най-добре: http://wzemi.com/kemper-club/forum
windprayer
Вятърничав

www.vpsnowboards.com

« Отговор #8 -: 18.02.2013 11:14 »

И на мен ми се струваше нелогично да не може това да се случи, но тъй като нямах 100%ова информация, а и в крайна сметка ще ми излезне по-скъпо, като съм сам, реших да пътувам с рейса. Следващия път ще пробвам с колата  Drinks
Shaman
Полъх
*
Публикации: 10

« Отговор #9 -: 26.04.2013 18:17 »

Може да се остави колата но на специален митнически паркинг, който се намира някъде си. Проблема е с работното му време и събота и неделя. От там трябва да ти издадат документ, който да покажеш на митничарите на летището. Те пък може да се заядат и да направят проблем, ако не си им симпатичен. Така че, си остави достатъчно време за ходене насам натам. Поне така беше преди няколко години.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: