Такаааааа, не успях да прочета всичко за багажниците, но мисля, че мога да споделя и аз малко шопинг опит (търсих за 307SW, но все тая):
THULLE: ясно е, 200 - 320 лв. Долната граница е за железни греди с правоъгълно сечение (черни на цвят) и съвместими с почти всички системи приставки за ски, бордове, велосипеди, кутии. Горната ценова граница е за алуминиеви греди с елипсовидно сечение и специални канали за THULLE приставки (сещате се оттам нататък за какви разходи иде реч).
И при двата вида стягите захващащи се за надлъжните греди са едни и същи и много добре измислени ...THULLE, все пак
IMPASS56: няколко марки/модела. Цени ~100 - 250 лв. Има и от двата вида греди (черни и алуминиеви).
Още нещо за алуминиевите - малко са големи (дебели) за повечето подложки.
NEUMANN: Май бяха чешки. Железни с пластмасово черно покритие и алуминиеви (пак елипсовидни) греди.
Цени: 120 - 150 лв. Захвата при моделите за надлъжни греди (комби) е малко 'измислен', но явно върши работа.
Имам такъв - за два сезона пусна ръждица тук-там. Не е болка за умиране. Моят е за нормален покрив (Тойота Корола, модел след 2003). Продавам го! Става и за други коли (без надлъжни греди), като му се сменят 'стъпките' за ~20 лв. комплекта.
Магазинът е близо до Плиска. 0888936132, Валери.
И последно (втора употреба): Отивате на Горубляне (с поне час свободно време). Обикаляте целия пазар. Да, целия
Първо питате (във всяка от автокъщите) дали имат такъв багажник. Ако нямат, разглеждате колите, от които още не са свалени багажниците и го удряте на пазарлък!
Колкото и да ви е чудно, аз май няма да си купя багажник този сезон. Оказа се, дъската (297см) с всичко останало влиза в 307SW като 5 пари в кесия. Е, остава само едно място освен шофьорското.... но, 'какво му трябва на човек'
Успех!