Пускам темата постфактум, тъй като обещах да драсна сводка от тази колеблива уикенд прогноза.
А и много хора звъняха на valeri в събота да питат: "ще става ли в неделя?"
Краткия отговор е: не ставаше.
Събота - 19/07. Цъфнахме на спота около 11ч. Вятъра беше около 4-5 м/с. Освен нас (аз и жената), имаше още 3-ма момчета от София (не разбрах добре имената) и няколко коли/скутерчета с плажуващи гърци.
Вятъра остана така до към 14ч., когато почти спря и обърна от юг-югозапад със същата или дори по-малка сила. Към 15ч. дойде и Вальо (valeri), a към 16ч. заваля за кратко. Към 17:30 югът спря и почна да духа от правилната посока (СИ), за съжаление слабо (отново около 5 м/с). По това време влязохме с Вальо с някаква притихнала надежда и големи платна, но аз само се повозих, Вальо каза, че е направил един тигел
.
Неделя - 20/07. Отидохме на спота малко преди 11ч. Вальо и другите момчета вече бяха там, някои ригваха, други бяха във водата, но предимно се возеха. Въпреки изгледите за нещо по-сериозно, вятъра отново не надвиши 5-6 м/с за целия ден, като сутринта (до 11 ч.) явно е било най-силно (ако 6-7 м/с е въобще силно...). Аз записах един тигел (7.4м2, 160L, 83kg), Вальо караше по-навътре и каза, че е записал 3-4 черти. Като цяло обаче - слаба работа.
По обяд се случи и случка... - въпреки уж "невинния" вятър, едно от момчетата (начинаещ) го отвя навътре без възможност да се прибере на собствен ход. За щастие всичко завърши благополучно с намесата на гръцката брегова охрана.
Следобед картинката с юга (без дъжда) и последващия късен СИ се повтори, но отново твърде слабо.
Позивитното в случая е, че си починахме добре
, водата е супер приятна (аз бях само с шорти и ликра), а плажната ивица, въпреки високия сезон остава сравнително празна.