22.11.2024 17:58
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как се карат ски в България?  (Прочетена 5581 пъти)
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« -: 30.03.2016 15:53 »

От много време се чудя как да го направя това. Откакто съм скьор (8-9 години) имам около 50 опита да карам у нас и около 80+% от тях са неуспешни. Как го правите вие?
Имам предвид, например - отивам на Витоша през деня в работен ден, няма детска ваканция, човекопотока е що годе добър и в 10:00 сутринта лалето вече не става за нищо, ама тотална щета, което ми струва 80 лв за 3 спускания общо за мен и жената. Вече съм се отказал от Боровец заради дъъъългите опашки на ястребец, а онзи ден като бях на Банско, първо имаше ужасна мъгла, после заваля дъжд, накрая задуха зловещ вятър и останахме долу на най-долния лифт да ни прибират бусовете. Всичко това си струва пари и лично време. Сигурно има някакво ноу-хау, например избираш нечетен ден от нечетен месец, да е новолуние, да си видял бяла ляствица или нещо подобно. Как успявате вие, признайте си?

Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #1 -: 30.03.2016 17:09 »

От утре 31март до 15 Април няма да има много хора нито на Боровец нито на Витоша, защото вече става само за водни ски и проблема след един ден каране е ,че ските ще са за сервиз (тотална щета) при тези температури и мешаната кал с камъни по- пистите. През сезона: януари, февруари и март на Боровец сутрин в 8.30 до 10.30 часа няма опашки на лифт Ястребец експрес, а и да се заформи опашка върви бързо за 5 минути си на лифта. Днес гледах на камерите на Ястребец на 2050м беше 7 градуса утре ще е още по- жега. Аз карах последно събота 26.03.2016г. и беше добре даже работеше и Маркуджик 3 но тогава горе беше на 2550 метра минус 4 градуса а днес е +5 утре 10 ще стане на над 2000м. Днес пред хотел Рила в 15 часа показваше 16 градуса. Който иска да слезе вечерта само по емблемите на ските нека кара.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
mihailt
Вятърничав
Публикации: 247

« Отговор #2 -: 30.03.2016 22:43 »

Zmeio, не се отчайвай. Като при тото е "Не губи кураж, че идва нов тираж/сезон/" OK
Този сезон е най-куция  :Q:, от няколко години насам.   wall.
Банско и Пампорово, съм ги отписал отдавна. Гледай за догодина как ще е на Чепеларе. Там, ако съобразиш времето и условията за ски, ще се откарате. Има два по-големи хотела и много семейни такива. Жалко, че от тази година не предлагат вече пакет настаняване с включена лифт карта, а беше много изгодно. Но, си заслужава да се замислиш за догодина.
На Боровец ходя, ако съм се качил на виличката ни от южната стана на Витоша и ми е близо. Трябва да си рано сутрин там, за да паркираш до Ястребец, иначе търсиш паркинг, платен, и подземен, под някой хотел ......И чакаш на кабинката. Ако е наваляло много, всичко е Ок. Ако не е, към Маркуджиците става, но надолу към горна станция на Ястребците си е изпитание за нервите и ските. Много пъти съм ги носил на рамо.
Витоша си я предпочитам, като домашна. Съобразявам се с условията и тогава отивам. Най-често ходим с децата в почивните дни. И то за каране от 12 часа. Опашки почти никакви. Осем десет пускания стигат. Да, пистата е по-мека, с купчини сняг, бабуни и по-тежка, ама на нас така ни харесва.
Всички места за каране имат сайтове, камери.....Гледай и преценявай. И питай, кой и къде е покарал.
Поздрави!

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Zmeio
Полъх
*
Публикации: 97

« Отговор #3 -: 31.03.2016 19:46 »

Гледам бе, човек, прекарвам по 3 дни на камерите преди да тръгна на ски и пак жесток фейл. Всяка година е ставало за каране на банско даже през април, тая обаче май няма да е така, особено ако аз реша да ида :/
Айде със здраве, пък ще ходиме по алпите за по седмица на зима и това е.

windprayer
Вятърничав
Публикации: 271

www.vpsnowboards.com

« Отговор #4 -: 31.03.2016 20:13 »

Ха така, пич, две неща - кофти тайминг и кофти късмет, но най-вече първото.
Сезонът си е съвсем ОК, особено на високото и не виждам какво са се заоплаквали всички, особено в Пирин има предостатъчно сняг, колкото и в други сезони.
На Лале ситуацията е винаги такава, каквато я описваш, така че няма какво да и се чудим - а от 1 седмица работи и горното Лале, така че си е супер или поне, както винаги досега.
На Боро, опашката си е голяма, за това отиваш в 8:00, правиш няколко по-спокойни Ястребеца и се изнасяш към Маркуджиците.
На Банско, колкото и пъти да отида, не съм чакал нито на един лифт, освен на гондолата, където отивам около 30 минути, преди да я отворят и няма никакъв проблем, а горе вече няма опашки.
За времето няма какво да се говори, ако не гледаш прогнози, можеш да очакваш всичко.
Всичко това го споделям като човек, който кара всяка седмица!
А ако не искаш да се занимаваш с всичко това, има и freeride и ако си мераклия, можеш да си изкачиш всяка своя линия, без да ползваш съоръжения, без опашки и тълпи, без напрежение - въпрос на известни услия, умения и въображение Smile
Peace out  snowboard
filev
Духовит
**
Публикации: 182

« Отговор #5 -: 31.03.2016 20:35 »

Ха така, пич, две неща - кофти тайминг и кофти късмет, но най-вече първото.
Сезонът си е съвсем ОК, особено на високото и не виждам какво са се заоплаквали всички, особено в Пирин има предостатъчно сняг, колкото и в други сезони.
На Лале ситуацията е винаги такава, каквато я описваш, така че няма какво да и се чудим - а от 1 седмица работи и горното Лале, така че си е супер или поне, както винаги досега.
На Боро, опашката си е голяма, за това отиваш в 8:00, правиш няколко по-спокойни Ястребеца и се изнасяш към Маркуджиците.
На Банско, колкото и пъти да отида, не съм чакал нито на един лифт, освен на гондолата, където отивам около 30 минути, преди да я отворят и няма никакъв проблем, а горе вече няма опашки.
За времето няма какво да се говори, ако не гледаш прогнози, можеш да очакваш всичко.
Всичко това го споделям като човек, който кара всяка седмица!
А ако не искаш да се занимаваш с всичко това, има и freeride и ако си мераклия, можеш да си изкачиш всяка своя линия, без да ползваш съоръжения, без опашки и тълпи, без напрежение - въпрос на известни услия, умения и въображение Smile
Peace out  snowboard

абсолютно вярно OK
да може би е малко по-топло като цяло вече от други години,но има ли мерак кара се..
Разбира се като се ходи в планина човек мож малко по-подробно да се информира какви са прогнозите за 2000м..планина е..а и имаше ранни силни югове
Иначе и Алпите ей къде са --< --<

JP FSW 78l
Custom WTB FSW 108l

Ezzy SE Wave  4.0
Neil Pryde Alfa 4.7
Neil Pryde Search 6.2
PetarB
Духовит
**
Публикации: 170

« Отговор #6 -: 31.03.2016 21:00 »

..... - кофти тайминг и кофти късмет, но най-вече първото.
Сезонът си е съвсем ОК, .......:

Гледай сега - 20.03.2016г, прекрасна сутрин!
Тръгвам от София в 6:00. В 7:20 съм на Пирин Голф - пия кафе с приятели.... после с тях в 8:30 сме на Шилигарника.
Прекрасно каране, прекрасни писти, прекрасен ден!
В 15:30 бях обратно в колата и към Шопландия... в 17:30 съм си отново в къщи  :D

Sails:
4.7 Severne Swat
5.3 Severne Blade
6.1 Simmer Mission X
7.2 Neil Pryde Fusion HD

Boards:
Starboard Kode   86 L
Starboard Kode 103 L
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #7 -: 31.03.2016 21:40 »

Ние тръгваме от Монтана в 5 сутринта в 7.50 максимум в 8 сутринта съм на Паркинга на Кабинката на Боровец караме два часа на Маркуджик и после два часа на Ястребец3 и Попангелов и в 13 и 30 часа сме отново в колата и обратно към Монтана в 16 часа съм си в нас. За 4 часа каране на ски пътуваме общо 6 часа това за еднодневно каране. Иначе ходим за 3-4 дни с нощувки и пак караме сутрешно или нощно каране. Тази година направих 12 дни каране 10 на Боровец и 2 дни на Ком. Средно караме по: 12-14  дни на сезон.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: