21.11.2024 18:50
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Как правилно да ригнем платното  (Прочетена 6072 пъти)
Vancho laifa
Отнесен от вихъра
Публикации: 439

« -: 06.05.2014 12:22 »

Как правилно да ригнем платното (според Ezzy sails) или трите най-често допускани грешки.

http://www.news.ezzy.com/top-3-windsurf-rigging-mistakes/

إيفان الحياة
Shaka
Отнесен от вихъра
Публикации: 393

« Отговор #1 -: 09.05.2014 17:34 »

Как правилно да ригнем платното (според Ezzy sails) или трите най-често допускани грешки.

Не мисля, че Ezzy са кртерий - не са си променили концепцията от 8 години, не вярвам да са направили толкова съвършена кройка, че да не я развиват ....

Всяко място отдалечено от морето е провинция... (Хемингуей)
नमस्ते
Tanya
Полъх
*
Публикации: 17

« Отговор #2 -: 10.08.2016 01:29 »

Живота е голям шегаджия Smile
Не вярвах, че отново ще ми потрябва да връзвам гик, към мачта, чрез въже... Smile
Но един страхотен ентусиаст си е купил Алфа и аз някак си се озовах около него Smile.
Някой има ли спомен или да може да намери клипче, как ставаше връзването от позиция платно промушено и лежащо успоредно, върху гика, и после при придвижването на задния нок , към задния край на плотното да се самозатегне връзването при мачтата?
Благодаря предварително ! Smile
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #3 -: 12.08.2016 13:25 »

въжето така трябва да се прекара, че като се спуска гика  надолу, да се самонатегне. Тоест - като сложиш платното с мачтата на земята и гика отгоре, (задния нок е под мачтата) въжето трабва да мине от долната част на предния нок и около мачтата. Когато спускаш гика надолу задния нок отива към долната шкаторна,а предния нок (и дупките през които въжето минават) се отдалечават от мачтата и въжето което  минава от  там се обтяга....
надявам се, че ме разбра, защото докато чета какво съм написал и сам се затруднявам да си следя мисълта...  Shocked

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
EGeorgiev
Полъх
*
Публикации: 5

« Отговор #4 -: 12.08.2016 15:40 »

Гика се поставя успоредно на мачтата в посока на топа. На предния нок трябва да има два отвора от всяка страна на мястото където е вързан стартшкота /ако няма отвори вързва се въжето до началото на предния нок, където влиза тръбата на гика в нока. Правят се три намотки под нока на мачтата /посока към базата/ и се прекарва въжето отдолу на горе през другата странична дупка. и от там минава на стопора, ако няма стопор се вързва на другата страна на предния нок. След това се поставя гика перпендикулярно на мачтата.
Tanya
Полъх
*
Публикации: 17

« Отговор #5 -: 14.08.2016 19:34 »

Благодаря ви ! Аз бях решила, че намотките трябва да са отгоре на нока в посока на топа, за да пазят гика от смъкване. Ще пробвам следващия път отдолу, както казвате.
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: