21.11.2024 22:25
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Анкета
Въпрос: С какво се занимавате зимата  (Гласуването приключено: 09.08.2006 23:06)
Ски - 15 (65.2%)
Кънки на лед - 0 (0%)
Скачам с бънджи - 0 (0%)
Походи в планината - 0 (0%)
Летя с парапланер - 0 (0%)
Пия ракия и мезя с туршия - 2 (8.7%)
Кво ме занимаваш с глупости бе - 1 (4.3%)
Сноуборд - 5 (21.7%)
Общ брой гласове: 23

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: С какво се занимавате зимата  (Прочетена 13643 пъти)
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #15 -: 17.08.2006 16:23 »

На мен котвата ми е проблем, с чинийките, паничките, купичките и тавичките се справям чудесно Very Happy  Very Happy  Very Happy

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #16 -: 17.08.2006 16:56 »

И на мен котвата ми е проблем, иначе с паничките се оправям.
Онзи ден бях горе и минах да видя Лалето (за пръв път от 5 години се качвам на Витоша лятото) - уплаших се. От пътеката вляво е яко сечено - може би 5-7 декара са изсечени - един ми обясни, че гората е била мъртва от корояди.
После като се позагледах наистина видях, че бора масово е болен - много неприятна гледка.

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
chill
Windmaster
Публикации: 512

« Отговор #17 -: 17.08.2006 18:41 »

Цитат на: "zaho"

Онзи ден бях горе и минах да видя Лалето (за пръв път от 5 години се качвам на Витоша лятото) - уплаших се. От пътеката вляво е яко сечено - може би 5-7 декара са изсечени - един ми обясни, че гората е била мъртва от корояди.
После като се позагледах наистина видях, че бора масово е болен - много неприятна гледка.

Не са изсечени, ами торнадото преди 5-6 години ги натръшка смърчовете, около 60 хектара.

Sails:  Severne Convert 2016 7.5
        Ezzy Wave SE 5.8
        Ezzy Wave SE 4.7
Boards: Starboard Kombat 106L
        Starboard Kode 123L

---
Pain is weakness leaving the body
Mod_One
eXtreme iNside
Публикации: 1681

« Отговор #18 -: 17.08.2006 18:51 »

Цитат на: "velco"
Цитат на: "zaho"

Не са изсечени, ами торнадото преди 5-6 години ги натръшка смърчовете, около 60 хектара.

Торнадото беше на местото дето му викаме Смерча. А това е точно преди излизането на Лалето, по пътеката за Меча поляна - зимата си я имаше гората, а сега ...
Ето за това става въпрос - от мястото на снимане до отсрещната гора зимата си имаше гора ...

(снимката е на един съфорумец от планинския форум)

\\\ | ///
               \\ - -  //
               ( @ @ )
 -------o00o-(_)-o00o-------
F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #19 -: 17.08.2006 23:16 »

Наистина има корояд. Въпроса обаче е дали секът само заразените местности, или разширяват лалето. Малко сме офтопик вече.

extremerider
Pro :)
Публикации: 1102

« Отговор #20 -: 18.08.2006 00:06 »

Цитат на: "SHMIT"
Наистина има корояд. Въпроса обаче е дали секът само заразените местности, или разширяват лалето. Малко сме офтопик вече.

дай да викнем BEFSA Spam Squad да видиш как ще се развъртят...за 5минс и всичко е тип-топ Very Happy  Very Happy  Cool

~A-H-D Fast Forward 149l.~
~Starboard Formula 147l.~
~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
~Arrows Impact 4.0~ THE SERIOUS ONE
navi
Полъх
*
Публикации: 17

« Отговор #21 -: 22.08.2006 00:48 »

Преди 3 или 4 години бурята дето бутна няколко покрива в Железница бутна и част от гората до хижата на ВИФ. Вместо да извадят дърветата тогава сложиха табела ( още стои една хубава такава на пътеката от Алеко към ВИФ ) на която пише че няма да се изнасят дърветата щото било резерват и природата сама щяла да се оправи :о).

После от тия падналите дървета тръгнаха дребните бръмбарчета едни чернички такива - седи си дърво 50 годишно а от него падат стружки тъжна гледка :о(. Сега иглолостната гора над Бистрица цялата е суха, разпространяват се на запад в масива и папат здраво ( като се погледне от София се виждат кафяви вече изядените петна в гората ама кой ти гледа нали сме в БГ ) - след две три години на Витоша няма да може да се кара. Гората спира вятъра и като изсъхне цялата и я изсекат ше караме по голи баири и ще ни мръзнат ушите както сега става на най горната точка на Романски лифт на Малкия резен.

Ако някой не вземе мерки да изтреби гадовете дето папат гората лошо ни се пише и на скиори и на бордисти.

Хайде да се опитаме да направим нещо по въпроса а?
Restar
Вятърничав
Публикации: 211

« Отговор #22 -: 22.08.2006 22:17 »

аз съм за !!!

предлагам:
1. сформираме инициативна група - екип АЛФА  Smile  ,
2. правим подписка с имената и подписите на известни личности
3. написваме "еко-апел" (обръщение за съдействие и вземане на спешни мерки) и
4. да започнем да заливаме медии и инстанции, кой както може - чрез e-mails или факсове, може да отпечатаме брошури и да ри раздаваме в бизнес цетровете и трафик-точките на София.
и накрая :
5. да направим среща със самия Министър на земеделието и горите (мисля че мога да се опитам да уредя такава, но не обещавам че ще стане). Ако успеем да го убедим - за него това ще е актив към рейтинга му а при следващите избори ..............Софиянци помнят.
Юли
Администратор

« Отговор #23 -: 23.08.2006 00:36 »

Нямам представа колко време би се въртял този проблем по инстанциите, за това нека видим какво може да направим със собствени сили. Мога да направя тема която да позволи гласуване от цял свят след минимална регистрация. Така след като има имена и ЕГН ще има тежеста на подписка. Ще я публикувам на видно място и ще се опитам да я популяризирам.

extremerider

« Отговор #24 -: 23.08.2006 16:59 »

Цитат на: "Юли"
Нямам представа колко време би се въртял този проблем по инстанциите, за това нека видим какво мое да направим със собствени сили. Мога да направя тема която да позволи гласуване от цял свят след минимална регистрация. Така след като има имена и ЕГН ще има тежеста на подписка. Ще я публикувам на видно място и ще се опитам да я популяризирам.

да действаме... bravoo  OK

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Юли
Администратор

« Отговор #25 -: 23.08.2006 17:11 »

Как трябва да се казва темата? Към кого да е адресирана? Какви ще са исканията ни?

extremerider

« Отговор #26 -: 23.08.2006 17:13 »

Цитат на: "Юли"
Как трябва да се казва темата? Към кого да е адресирана? Какви ще са исканията ни?

Да спасим гората на Витоша или това,което е останало от нея!....идеи всякакви....

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
SHMIT
Буревестник
Публикации: 852

« Отговор #27 -: 23.08.2006 21:38 »

А дали е сигурно, че тези които секът всъщност правят нещо вредно и незаконно. Мисля , че ако беше така еколозите вече щяха да са опищяли всичко. Дали да не се запознаеме по-добре с проблема, та да не ни се смеят после :/

extremerider

« Отговор #28 -: 24.08.2006 10:21 »

Цитат на: "SHMIT"
А дали е сигурно, че тези които секът всъщност правят нещо вредно и незаконно. Мисля , че ако беше така еколозите вече щяха да са опищяли всичко. Дали да не се запознаеме по-добре с проблема, та да не ни се смеят после :/

ами принципно е вярна посоката ти на разсъждение,но така или иначе знаем за съществуването на проблема горе с гадните буби дето лапат и унищожават малко по малко всичко.....според мен е по-добре да разберем дали се прави нещо,ако не за спирането поне за ограничаването им на вредното въздействие върху природните ресурси и ако е така можем да не повдигаме въпроса,ако ли пък не е така-действаме.Съмнявам се,че някой иначе ще ни сподели,ако разширяват Лалето,се пак сме Бг и тук тия работи се действат малко или много ъндерграундската,далеч от погледа на обществото,каквото май нямаме Evil or Very Mad   Embarassed   Sad

~A-H-D G Ride 90l.~
~A-H-D Kauli Pro 75l.~
~Gaastra Nitro 5 11.0~
~Gaastra Nitro 5 9.3~
~Arrows Craze 6.0~
~Arrows Zest 4.7~
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: