21.11.2024 22:10
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Темата за Бургас  (Прочетена 39010 пъти)
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #45 -: 01.08.2017 23:16 »

Не ти знам данните ръст и кг но е добре да вземеш и едно платно 7+ квадрата за нашето море.  Аз съм 180см и 84кг след доста диети но под 82 кг не съм падал последните 3 години. И на Градина от 7 дни миналата година карах само 2 дни с 8.6  под каране разбирам да може да се глисира. Повече тук без прогноза не бих ходил на почивка на море. За острова и без прогноза от 6 ходения за по една седмица имам само един ден в който не можах да изглисирам с 127 дъска и 8.6 платно а на прогноза карам с 107 и 7.1 платно или 6.0 квадрата. Така, че от един месец престой на Градина става закаране 6-7 дни а на Острова от 30 дни не става за каране 1-2 дни максимум. Вятъра там е поне три пъти по-силен от на нашето море. Да не говорим за чистата вода и пясъчна ивица там и тук. А цените за нощувка и храна са едни и същи само дето до там е повече път.

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
dee
Буревестник
Публикации: 706

www.archstudioperfect.com

« Отговор #46 -: 02.08.2017 10:01 »

Да, за седмИца се надъхвам за кратко обикновено след като мине клубната регата. Последният път щях да съм последна, ако не се бях решила да поискам платно на заем от колега. Разликата с моето беше 0.6 м2. Но определено имаше разлика. Иначе знам, че в Бургас не е като на острова, но аз живея тук, не там и гледам да се възползвам от даденостите. Гледам също да не се вживявам много, когато нещата не минат по план (или прогноза).

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Valio76
Windmaster
Публикации: 522

Някой живеят, за да карат, аз карам, за да живея!

« Отговор #47 -: 02.08.2017 12:01 »

То и в Монтана е още по зле, на яз. Огоста духа два максимум три дни на месец над 7 метра. От началото на Април до сега имам 12 дни на сърф , като заради работа да съм изпуснал 3-4 дни максимум. Сезона по язовирите от април до ноември е максумум 20-25 дни, при вас на морето, поне дните ставащи за сърф са над 50 а на Осррова са над 150 Жалко е че Монтана е толкова далеч от Острова: 680км а заплатата същата  като километрите до там и парите не стигат  за повече от едно семейно ходене на море за 7 дни. И заради липсата на вятър у нас предпочитам да дам 200 лв за път и ферибот повече и да ида на Острова а не на  Черноморец. На Черноморец  за тримата ми излиза 900лв а на Острова 1100 лв. В път до нашето море е  7 часа срещу 12 за Острова с каране 100км в час и натоварена кола. И аз гледам да се възползвам от даденостите на яз. Огоста и Острова и заради това карам 20 дни годишно максимум 25 а зимата със ските и по- малко дни максимум 20

180sm. 85kg.Starbord Fytyra 67/Starboard iSonic 72sm. Carbon Reflecs, iSonic85sm Karbon Reflex. / CHALLENGER AERO+ 8.4 /SEVERNE Overdrive_R7-7.8 /SEVERNE MACH 2 -7.0 MACH4-5.0 /Rossignol HERO ELIITE ST TI R22 167sm/
Jimmy
Полъх
*
Публикации: 90

« Отговор #48 -: 02.08.2017 19:47 »

Гледам темата от няколко дни и днеска не издържах.
Острова беше хубаво място преди години. Сега е отврат. Стана модно да си там. Местните се замозабравиха. Миналата година за първи път в Турция се опитаха да ме излъжат в кръчмата. Границата е подигравка, ферито е подигравка от 19 век( практически само турците могат да си купят билет в нета , останалите висят - ако стане). 12 часа от Монтана до спота си е чиста фантазия - трябва да си на ферито поне 3 часа по-рано, за да имаш минимални шансове+ 1.5 часа (ако хванеш големия, иначе 2часа и отгоре) до спота.
Юли и Август тъпкано, коридори на паркета и мърсотия на уейв спота.
Темата всъщност е за Бургас, а не за Градина и Острова. Вятъра в Бургас няма нищо общо с Градина. От 3 години ходя да карам в Бургас редовно, преди не толкова редовно. Преди уиндсърф, сега кайт. Нямам празно. Хубав вятър, приятна вълна , весели и открити хора. Града става все по приятен от година на година.  Плажа и на сърф, и на кайт спота не е тъпкан като острова и в най- сезона.
Понякога пия кафе до 9 в къщи, отивам за 3часа до спота ( не ми се налагат унижения и нерви по границата и на ферито) карам и се прибирам. За един ден, когато не мога за повече. Когато мога да остана - прясна риба, скариди, миди и рибена чорба в Рибарското селище със старците разбойници-рибари.
А и си мисля, че елементарното достойнство и ангажираност би трябвало да ни накара да се замислим за Турция при всички изцепки и простотий на Ердоган, който е на път да върне страната в средновековието. Аз лично гласувам против по моя си начин - харча парите си на по-добро, красиво и демократично място.
roadster
Полъх
*
Публикации: 69

« Отговор #49 -: 02.08.2017 20:12 »

Гледам темата от няколко дни и днеска не издържах.
Острова беше хубаво място преди години. Сега е отврат. Стана модно да си там. Местните се замозабравиха. Миналата година за първи път в Турция се опитаха да ме излъжат в кръчмата. Границата е подигравка, ферито е подигравка от 19 век( практически само турците могат да си купят билет в нета , останалите висят - ако стане). 12 часа от Монтана до спота си е чиста фантазия - трябва да си на ферито поне 3 часа по-рано, за да имаш минимални шансове+ 1.5 часа (ако хванеш големия, иначе 2часа и отгоре) до спота.
Юли и Август тъпкано, коридори на паркета и мърсотия на уейв спота.
Темата всъщност е за Бургас, а не за Градина и Острова. Вятъра в Бургас няма нищо общо с Градина. От 3 години ходя да карам в Бургас редовно, преди не толкова редовно. Преди уиндсърф, сега кайт. Нямам празно. Хубав вятър, приятна вълна , весели и открити хора. Града става все по приятен от година на година.  Плажа и на сърф, и на кайт спота не е тъпкан като острова и в най- сезона.
Понякога пия кафе до 9 в къщи, отивам за 3часа до спота ( не ми се налагат унижения и нерви по границата и на ферито) карам и се прибирам. За един ден, когато не мога за повече. Когато мога да остана - прясна риба, скариди, миди и рибена чорба в Рибарското селище със старците разбойници-рибари.
А и си мисля, че елементарното достойнство и ангажираност би трябвало да ни накара да се замислим за Турция при всички изцепки и простотий на Ердоган, който е на път да върне страната в средновековието. Аз лично гласувам против по моя си начин - харча парите си на по-добро, красиво и демократично място.

OK OK OK

Patrik Slalom 130 / Tabou Manta Pro 100 L  / RRD X-Fire 90L / Naish Hybrid Freewave 85 L / Naish wave 69L
8.6 RRD X-Wing / 7.0 RRD Firewing MK5/ 5.7 GA Phantom / 5.0 Naish All Terrain /4.0 RRD The Four
dee
Буревестник

« Отговор #50 -: 03.08.2017 09:49 »

Извинявам се за офтопика, но и без друго в този форум се пише твърде малко.
Когато стана превратът миналото лято, моите родители ми съобщиха новината със задоволство на закуска. Седмици по-късно се наложи да им кажа, че заминавам на планина, когато тръгвахме за острова. Мъжът си не лъжа, но тях - по стар навик. По същото време Ердоган беше организирал митинги в защита на турската демокрация. Площадите бяха пълни и се развяваха червени знамена по един твърде познат за нас от миналото начин. Вече на острова един след каране на гладкото отивам да си взема нещо от бара, който е малко след носа и гледа към Посула. Там работят турци и ходят турци. Обслужиха ме на английски и някой приятелски ме заговори докато чаках. Гледах цветната мини тълпа и си казвах - ето къде бил истинският митинг на турската демокрация.
След седмица пак заминаваме. Може би защото е модно, може би - въпреки, че вече не е модно.
Иначе наистина се радвам, че ви харесва в Бургас.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
svetlio/
Полъх
*
Публикации: 79

« Отговор #51 -: 03.08.2017 12:30 »

Аз така едно време лъжех, че отивам за риба вместо да карам....., е като не се върнах 5-6 пъти с риба.....се разбра.  :D
valko
Windmaster
Публикации: 673

« Отговор #52 -: 03.08.2017 14:28 »

Точно вчера се чудих къде ходят на море хората от черноморието :D

На Беломорието   :-O-: :-O-: :-O-:

Boards : Fanatic Bee 117l  , Naish Enduro 106l
Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
dee
Буревестник

« Отговор #53 -: 08.08.2017 23:19 »

Днес бях тръгнала да правя йога и после да пия кафе пред сърф клуба. Не гледам прогнозите за Бургас тия дни, за това малко се изненадах колко всъщност е раздухало. Може би нямаше да вляза, зашото беше вече към 3 часа, а и първоначалният ми план си беше достатъчно добър сам по себе си. Но един колега, които вече беше карал, ми каза само няколко думи и ме убеди. Имаше нещо дзен в изражението му, което явно беше достатъчно убедително. Това трябва да е бил най-силният И-ЮИ на който съм карала. Започвам да звуча като Матей, който често казва: Днес беше най-хубавия ден в живота ми. Обаче си вярва.

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #54 -: 09.08.2017 17:45 »

Хех и Съни често го повтаря след каране :D

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
Мишо
Полъх
*
Публикации: 56

« Отговор #55 -: 09.08.2017 19:58 »

Браво, Dee, не само кара, но и превзе майсторски прибоя, който си беше доста сериозен Smile

JP Freestyle 107; Naish Global Wave 87; AHD F type 116
NP Combat 4.0 / Ezzy SE 4.5 / HSM SO 5.0 / NP Fusion 6.0 / NP Fusion 7.2
dee
Буревестник

« Отговор #56 -: 09.08.2017 21:46 »

Благодаря, Мишо! Някаква нетипична за мен решителност ме беше обзела. Мисля, че и ти трябва да си доволен от себе си през последните два дена.
Днес казаха, било по-слабо от вчера. Но с 6 м2 и 90 л. ми беше силно, а и самата комбинация нещо трудна. Поворотите бяха жив зян, водните стартове - мъка. Може би с вчерашната петица щеше да е по-добре. Ако обобщя в стилистиката на Мати и Съни - днес беше най-силния ЮИ на който съм карала с шестица. Искам вече на гладко!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
dee
Буревестник

« Отговор #57 -: 17.08.2017 06:31 »

Налага се отново да наспамя темата, но трябва да споделя, че сме на острова и тук е отвратително. Вече се превръща в тенденция за мен сутрин да се събуждам преди ходжата, да слушам петлите и вятъра и да чакам нетърпеливо поредния отвратителен ден да започне. След малко слънцето ще изгрее и ще се измъкна тихичко на верандата на Мюнерето да пия кафе, че по-рано ми се струва, че не е прилично (както казваше мама, когато ме събуди една нощ в туристическата спалня, защото съм се смеела на сън  :D). Бих искала да не е толкова отвратително за да мога да се наспивам.  Wink
Добро утро!

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #58 -: 17.08.2017 08:24 »

dee, все така отваратително я карай Wink. Ние ви махаме от Александруполи Smile Докато бяхме на Агелохори, всеки ден се събуждах към 5, едвам дочаквах до 6 и вече не издържах да стана и да ходим по спотовете. С моя ентусиазъм поне ги обиколихме всичките Wink Сега явно вече съм изморена, защото изкарвам до 7 Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #59 -: 17.08.2017 23:50 »

Да върна темата географски  Wink
Тъкмо си допиваме бургаското на терасата на една вила в Червенка  Drinks, гледаме светлините на залива  Cool, от Поморие до Созопол, а фарът на Св. Иван ни намига загадъчно  Wink и си говорим за отминалите дни...
...и тук беше гадно.... :D за туристите  :D :D- вятър, облаци, от няколко дни всяка сутрин се чудим кой залив да изберем, Вромос ли, Градина ли... hmmmm
Е, редувахме ги и не останахме разочаровани: СЗ-С влиза хубаво на Вромос, даже ми прилича малко на уейвспота на о-ва; после, като се смени ъгъла на С-СИ, от Червенка се влиза чудно за мечките на Градина  Yeee (тук вече не знам на какво ми прилича  :D, но като влезеш навътре е камерна приказка между вълните  :D :D и времето сякаш спира  Cool)
Иначе, утре и тук ще има кафе на терасата, без ходжата и петлите, но пък вятърът ще шуми в листата на смокините и разните други дървета, ще гледаме зайците навътре и ще ги чакаме да приближат  magic
Такива дни не са много, но това ги прави по-ценни  :О:
И аз харесвам Гьока, но не ми липсва в момента  Wink

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Най-горе
Печат
Отиди в: