21.11.2024 23:15
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1 2 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Започна се  (Прочетена 10450 пъти)
vlad
Духовит
**
Публикации: 194

« -: 25.05.2005 11:32 »

:D
Тя стана доста различна от планираната работа. Отидох до Бургас с намерението да се ползвам от учител, който ми беше препоръчан. Оказа се обаче, че времето не бе подходящо, поне не и за да се ангажира някой специално да дава уроци.

За щастие обаче отидох с двама приятели, на които дължа и първото си хващане на кайт - Сашо и Марто. Всъщност техният опит не е особено голям, но затова пък очевидно могат да го предадат достатъчно добре. Известиха ме за най-големите опасности, които ме грозят, споделиха и някои свои несгоди. Та, така заложих на училището на неволята и на нейните възпитаници, на които май дължа последната дупка в портфейла си  Wink

Получи се!!!!  hip  hip

Може да се каже, че вече зная какво е това хвърчило и как се използва. Е, още разговаряме от разстояние. Това е необходимо в началния период на запознанство. Пък и нали то не е мое... Та поговорихме си на Вие, ама му обещах да го срещна с друг приятел - хвърчило, което съм си харесал за подарък за рождения ден. Тъй като обаче съм попрехвърлил благодатната детска възраст, този подарък бая ще отежни семейния бюджет. Но, както се казва, това са бели кахъри. Най-хубавото е, че срещам пълно разбиране и съпричастност от страна на надзорния орган при семейния съвет  Wink  Smile
Съни, питаш дали е трудно. Доколкото чувам, ти сама си показала завидни умения с хвърчилото, макар и да не разбрах за какво точно става дума. Разкажете ми по-подробно и то тук - на подходящото, според мен, място. Определено е нещо различно от това, с което съм се занимавал досега, но има и много общи неща, които страшно помагат - и опората и тягата идва от хвърчилото. Точно както е на уиндсърфа.
Малко по-кофти е това, че нямаш непосредствен контакт с хвърчилото - линиите понякога си играят неприятни шегички, ама и с това сигурно се свиква.

Най-хубавото обаче е, че можеш да се движиш почти без вятър Shocked  Shocked  Е, поне на този етап това е наистина впечатляващо. Движението, макар и да не е особено емоционално, е нещо по-добро от висенето на брега в очакване на следващия метър по-силен вятър hip

Единствената опасност, която реално съществува и не може да бъде изключена при нестабилно време е да те вдигне порива и да те отнесе някъде. Все си мисля обаче, че при повече чувство за мярка и отговорност тази опасност и за нас с теб, въпреки забележките на Юли  Wink , ще бъде предотвратена. Да си призная усетих го. Наистина времето беше доста поривисто и имам чувството, че за около час вятърът обходи цялата "роза на ветровете". Повдигна ме, но сигурно на около 15-тина сантиметра. Наистина, странно е усещането, но и доста приятно, особено след като се приземиш нормално hip

Учителите ми казаха за двата прозореца, за Power-зоната, в която е препоръчително да не влизаш при силен вятър.... За друго не се сещам. да ме извинят учителите с надежда да се докажа на поправителните изпити  Embarassed  hip

Това е за сега. Очаквам включване и от ваша страна:
ХАААЙДЕ, СЪНИ!!!
ХАААЙДЕ, ЮЛИ!!!

До скорошни (дали така се пише, а Confused  Confused ) срещи на вода!
lukcheto
Off Line
Публикации: 2340

« Отговор #1 -: 25.05.2005 21:19 »

Цитат на: "vlad"
:D
Тя стана доста различна от планираната работа. Отидох до Бургас с намерението да се ползвам от учител, който ми беше препоръчан. Оказа се обаче, че времето не бе подходящо, поне не и за да се ангажира някой специално да дава уроци.

За щастие обаче отидох с двама приятели, на които дължа и първото си хващане на кайт - Сашо и Марто. Всъщност техният опит не е особено голям, но затова пък очевидно могат да го предадат достатъчно добре. Известиха ме за най-големите опасности, които ме грозят, споделиха и някои свои несгоди. Та, така заложих на училището на неволята и на нейните възпитаници, на които май дължа последната дупка в портфейла си  Wink

Получи се!!!!  hip  hip

Може да се каже, че вече зная какво е това хвърчило и как се използва. Е, още разговаряме от разстояние. Това е необходимо в началния период на запознанство. Пък и нали то не е мое... Та поговорихме си на Вие, ама му обещах да го срещна с друг приятел - хвърчило, което съм си харесал за подарък за рождения ден. Тъй като обаче съм попрехвърлил благодатната детска възраст, този подарък бая ще отежни семейния бюджет. Но, както се казва, това са бели кахъри. Най-хубавото е, че срещам пълно разбиране и съпричастност от страна на надзорния орган при семейния съвет  Wink  Smile
Съни, питаш дали е трудно. Доколкото чувам, ти сама си показала завидни умения с хвърчилото, макар и да не разбрах за какво точно става дума. Разкажете ми по-подробно и то тук - на подходящото, според мен, място. Определено е нещо различно от това, с което съм се занимавал досега, но има и много общи неща, които страшно помагат - и опората и тягата идва от хвърчилото. Точно както е на уиндсърфа.
Малко по-кофти е това, че нямаш непосредствен контакт с хвърчилото - линиите понякога си играят неприятни шегички, ама и с това сигурно се свиква.

Най-хубавото обаче е, че можеш да се движиш почти без вятър Shocked  Shocked  Е, поне на този етап това е наистина впечатляващо. Движението, макар и да не е особено емоционално, е нещо по-добро от висенето на брега в очакване на следващия метър по-силен вятър hip

Единствената опасност, която реално съществува и не може да бъде изключена при нестабилно време е да те вдигне порива и да те отнесе някъде. Все си мисля обаче, че при повече чувство за мярка и отговорност тази опасност и за нас с теб, въпреки забележките на Юли  Wink , ще бъде предотвратена. Да си призная усетих го. Наистина времето беше доста поривисто и имам чувството, че за около час вятърът обходи цялата "роза на ветровете". Повдигна ме, но сигурно на около 15-тина сантиметра. Наистина, странно е усещането, но и доста приятно, особено след като се приземиш нормално hip

Учителите ми казаха за двата прозореца, за Power-зоната, в която е препоръчително да не влизаш при силен вятър.... За друго не се сещам. да ме извинят учителите с надежда да се докажа на поправителните изпити  Embarassed  hip

Това е за сега. Очаквам включване и от ваша страна:
ХАААЙДЕ, СЪНИ!!!
ХАААЙДЕ, ЮЛИ!!!

До скорошни (дали така се пише, а Confused  Confused ) срещи на вода!

Владииии, чета те аз тук и по едно време усещам, че ме болят лицевите мускули, а то какво, усмивката ми застинала на лицето...хиихихи...и съм забравила да се врна в изходното лицево неутрално положение и всичко това заради твойте патила  :D  :D  :D

Сега обаче и аз да кажа :D  Много се радвам, че началото е положено... и идва мой ред!!!! Утре сутринта в 8am тръгвам, в раницата си нося едно учебно крило, дъска ще рентна на място. Намерила съм си човек за първите уроци, само дето като гледам прогнозата ще си духа яко, таааа с моите килца ще има "летящият холандец" :D  :D  :D  Разбира се, ако духавицата е голяма ще се кара сърф, но ми се ще и аз да положа кайт основите :D
Ще видим, може би сутрин ще е моето царство...ще поверя апарата на някой да документира прощъпулника  :D  :D  :D

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
vlad
Духовит
**

« Отговор #2 -: 26.05.2005 09:15 »

Знаех си аз, че трябва да проверя първо този раздел, ама нейсе - пак задавам отговори Wink
Лукче, хайде да ти лети в новото начинание точно толкова, колкото ти искаш.
Ама ти много сериозно, бе. На Хаваи с хвърчило и то - на прощъпулник. На това му се викаааа.... какво му се вика Confused  Абе, няммам думи за него.
Чакам с нетърпение отзиви!!!!!!!!!!!!!
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #3 -: 26.05.2005 19:43 »

Vlad ти си много по-напред в нещата. Ние засега сме съвсем самоуки с едно учебно крилце, което е 1 квадрат. Чакаме Анди да се оправи и право на морето да ни учи. Като се понаучим ще споделяме опит Wink
Като гледам ти си светлинни години напред :D  Wink

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
vlad
Духовит
**

« Отговор #4 -: 27.05.2005 10:52 »

Съни, пък понеже аз говоря от ранга на моя вече "значителен" опит сумарно около 2-3 часа, трябва да ти кажа, че нещата съвсем не са толкова далечни, колкото изглеждат. :D
Усещането е идентично - и упората, и управлението ти е в ръцете - както и при уиндсърфа. Разликата е там, че връзката между теб и "двигателя" е някак опосредена - 20 и кусур метра и не дава възможност за моментно въздействие. Като се има предвид, че държите това хвърчило, било то и 1 кв., то няма какво да ви изненада, поне не и преди да се качите на дъската. Е, до там не съм стигнал, но като стигна - ще се обадя.
Юли
Администратор
Публикации: 5493

The idea is to die young as late as possible

« Отговор #5 -: 27.05.2005 21:49 »

Какво ще кажете неделя следобяд да опитаме на Огняново ако не вали?

П.П. Утре сутрин трябва да върна хвърчилото, така че оставаме само с голямото Confused  Shocked  Cool

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0
Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
vlad
Духовит
**

« Отговор #6 -: 27.05.2005 22:26 »

Супер идея, ама, за съжаление, не мога да се включа Very sad
Имам семейно тържество и тъй като аз съм повода, малко е търсене. ОБАЧЕ, в понеделник ще взема другото - по-малкото ветрило, та за другия уикенд, защо не за севте на брега.

Моите учители обаче казаха, че по езерата около СОФИЯ било шантаво за кайт. Имаш ли отзиви?
Юли
Администратор

« Отговор #7 -: 28.05.2005 00:09 »

Цитат
Моите учители обаче казаха, че по езерата около СОФИЯ било шантаво за кайт. Имаш ли отзиви?
Ако мен ме питаш - нямам никаква идея.
Според мен вятъра не трябва да се мени в големи граници и може би точно това е проблема. Rolling Eyes

vlad
Духовит
**

« Отговор #8 -: 19.06.2005 06:39 »

еЙ, ХОРА :!:  :!:  :!:
Супер идея сподели Учителя - изучаване на елементите поотделно :D  hip
Вчера откраднах малко време и бяхме на Казичене, на влека с кайт-дъската. Трябва да ви кажа, че е доста странно усещането hip  Confused  Нямаш здрава връзка между ръцете и краката Rolling Eyes  А тя определено ми липсва.
ОБАЧЕ, излязох  hip  :D  :D
Със сигурност това е удачен начин да навлезеш в спорта, макар, че имаше едно момче, което кара кайт, ама с тръгването каза, че му е проблем. То наистина си е голяма мъка - дърпа те с около 8 м/с - просто брилянтно, ама усещането между 0 и 8 е.....  Shocked
Ама, тръгнеш ли веднъж, после е лесно - с тръгването де. Иде един друг проблем, който мее мъчи - завоите на влека. Успях да премина един, след като ми казаха какво всъщност трябва да правя, ама толкова - взе че свърши времето....

Днес се надявам пак да открадна малко време от едно семейно мероприятие и .... да се пробвам да вържа дъската с хвърчилото. Пък и след като има хора, които направо подкарват, сигурно имам някакъв шанс. Ама отивам без Учител Very sad  Shocked
Юли
Администратор

« Отговор #9 -: 19.06.2005 22:23 »

Цитат
Ама отивам без Учител
Жив ли си бе Влади?

vlad
Духовит
**

« Отговор #10 -: 20.06.2005 07:07 »

Цитат на: "Юли"
Жив ли си бе Влади?

Абе, то, семейството се постара - мероприятието свърши кажи речи заедно с вятъра. ОБАЧЕ, подготвих кайта сам Shocked , а и любимата вече е квалифициран помощник. То да държиш хвърчилото в готовност без вятър си е истинско изкуство :D
Юли
Администратор

« Отговор #11 -: 20.06.2005 08:44 »

Да, квалифицираната помощ е мнооооооого важна, вчера се уверих за пореден път Embarassed

Ivo
Вятърничав
Публикации: 296

« Отговор #12 -: 20.06.2005 09:27 »

Явно сте имали изпълнения и двамата.  hip  Ама щом пишете значи всичко е наред. Хайде, учете по-бързо, че ще давате съвети после и на следващите.  Cool
Sunny
Администратор

« Отговор #13 -: 20.06.2005 10:11 »

Цитат на: "vlad"
Цитат на: "Юли"
Жив ли си бе Влади?

Абе, то, семейството се постара - мероприятието свърши кажи речи заедно с вятъра. ОБАЧЕ, подготвих кайта сам Shocked , а и любимата вече е квалифициран помощник. То да държиш хвърчилото в готовност без вятър си е истинско изкуство :D

дааааа, така си е..трябва да я научиш и да се набира бързо като ти падне хвърчилото, че е право в power зоната. Абе закъде сте без нас не знам Wink  :P  hip

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Sunny
Администратор

« Отговор #14 -: 20.06.2005 10:13 »

Цитат на: "Ivo"
Явно сте имали изпълнения и двамата.  hip  Ама щом пишете значи всичко е наред. Хайде, учете по-бързо, че ще давате съвети после и на следващите.  Cool

За съвети няма проблеми, ама трябва да си намериш някой по-тежичък да те държи :P  :D

Страници: 1 2 »   Най-горе
Печат
Отиди в: