22.11.2024 00:50
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Уиндсърф платна с армировка  (Прочетена 2474 пъти)
The Bear
Отнесен от вихъра
Публикации: 432

Цецо от Враца

« -: 09.09.2007 20:17 »

Здравей!

Интересува ме кои платна на Loft са изцяло армирани, и по принцип как стои въпроса с късането при изцяло армираните модели?
Вчера на Дъбник теглих цял ден 6.2, имах безброй зверски падания, и накрая се продупчи монофилма по сравнително нелеп начин - захлупи ме по главата и в мига, в който мислех да изплувам отстрани, осъзнах че всъщност вече гледам през него?!?! :#@: И това стана до стената, та се наложи да тътря целия сърф на гръб до буса. Купих си дъска Naish Icon 145L - де факто вчера и правих сефтето - пак добре че не я строших и нея на две. Но и дават минимално платно 6.0 квадрата, а на вятър като вчерашния, при все че тежа без оборудването 92 кг ми се видя доста силно, едвам я удържах по време на глисаж, а в моментите когато пусках и леко по вятъра, направо се получаваше някаква зверска скорост, а и тази дъска може би не е проектирана чак за такива условия ли, а и аз не умея все пак почти нищо, но ми се струва че като минавам през това дето му казвате чоп е доста нестабилна.
Та, въпроса ми беше ако взема нещо от сорта 5.0 - 5.2 дали ще има проблем с дъската, или не. Защото като ида на прогноза като вчера влизам с каквото имам, не мога да си позволя да не  Yeee, я!
На снимките като се взирах тук-там, ми се видя че Lip Wave и Concept са изцяло армирани. Можеш ли да пуснеш някоя по-детайлна снимка да се вижда армировката?
Ами това са ми общо взето проблемите засега.
Май доста въпроси зададох, за което се извинявам.
Ако не и е тук мястото на темата, може да я сложите на по-подходящо място.

Благодаря предварително за отговорите!

Поздрави от Враца!
Цецо

92кг, 186см, Global Wave 98l _ Icon 145l _ Combat 4.2 _ Lip Wave 5.2 _ Pilot 6.0 _ Glide 7.5 _ GTX 9.0 (доволно изпробвано)
Sunny
Администратор
Публикации: 6442

« Отговор #1 -: 09.09.2007 22:40 »

Да тези 2 платна (Lip Wave и Concept 360 (остана ни само 1 бройка 5.8 квадрата Concept 360)) са изцяло армирани и изцяло X-Ply, а не монофилм. Тази материя е по-скъпа, но по-лека от монофилма, а в същото време е по-еластична и по-бавно прегаря на слънце, тоест тези платна имат по-дълъг живот. Виждала съм натиснато платно как не се къса, а става като пъпка, лека издутина на самата материя.
По принцип се късат по начина по който обясняваш старите платна. Затова е по-препоръчително да се взимат нови, защото за времето, в което ще караш старото ще го ремонтираш, а в това също ще ти отиват пари и накрая ти излиза почти на цената на новото, само дето караш стари платна и концепции изобщо(естесвено ако имаш възможност да си купиш ново). А кoгато си купиш ново си го пазиш и ти издържа доста дълго време.
По принцип това, което дава производителя като обхват на платната за дадена дъска е опитмалното за дъската, но не значи, че не може да се кара и с други платна. Като пример ще ти дам, че на моята дъска Naish Vector 100L я карам с по-малко платно (3.7) отколкото пишат, че позволява дъската, а няма никакви грижи при карането. Можеш да разшириш диапазона с някои по-финни настройки (игра с финката и базата) за да постигнеш максимален комфорт при карането, включително и при зададените от производителя параметри. Тази седмица изглежда ще има още СЗ ветрове и ако се видим на Дъбник ще ти покажем какво може да се направи по въпроса.
Платната на Loft са конструирани така, че платно с дадена квадратура покрива широк диапазон на вятъра с тъй нареченото trim reactivity, тоест с настройка на риговането. Примерно с добро натягане отдолу и откъм задния нок можеш да ги караш на доста по-силен вятър.
Ако нещо друго те интересува, аз съм от понеделник в магазина, така, че може да минеш или да звъннеш.

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: