В името на трупането и споделянето на информация
, ще разпиша и аз в темата, тъй като посетихме това чудно място през изминалия уикенд.
Прогнозата беше за среден и голям материал: 7-10 м/с южен вятър и разкъсана облачност в събота, а в неделя - слаб запад (4-5 м/с), с вероятност за дъжд.
WRF 9km прогнозата се оказа изключително точна и в събота се караше много приятно. Най-силно духаше сутринта до 11-11:30ч., после леко поспадна. Аз глисирах в около 30% от времето (HiFly - 149 литра, 6.6 м2, но моята техника е все още далеч от желаното ниво
.
За първи път карам на южен вятър, но не ми се видя по-поривист от CИ/СЗ на Гьока и Лимнос, който вее по това време на годината, дори напротив - стори ми се по-плътен.
Водата беше изключително приятна като температура, караше се напълно комфортно без боне и боти. В неделя (когато вече не ставаше за каране, поне не и с моя материал - от скука влязох да поплувам малко и то само по бански).
В събота по обяд, когато слънцето беше пробило най-силно, термометъра в колата показваше 23 градуса.
Отново имаше гладко и wave. Oчевидно, на този юг, споменатото гладко в началото на темата беше wave спота този път и обратното
На спота бяхме аз и приятелката ми, две момчета с кайтове от Пловдивско, няколко гръцки рибаря и тук-там хора дошли на разходка
Аз карах на гладкото, а момчетата с кайтовете останаха на wave спота.
Останахме да спим на самия спот в колата. В близките селца има поне по една отворена таверна и магазин, работещи до късно. Ние лично кльопахме в Каландра и Касандрия.
Като цяло давам висока оценка на спота, а заради добрата температура на водата (и а на въздуха), мисля, че ще може да се кара комфортно поне в по-голямата част от зимата.
Между другото Гуруто гласи подобна прогноза и за този уикенд, но този път с изток
Аз лично няма да мога да се възползвам, но ако някой се накани може да драсне после 2 реда в темата.
P.S. @Sunny - за пореден път оцених Exocet-a като дъска, на HiFly-a трябва да му се моля, за да тръгне