01.11.2024 12:27
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, Sooruz, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2   Най-долу
Печат
Автор Тема: улинд сърф  (Прочетена 10087 пъти)
Barborko
Вятърничав
Публикации: 204

« Отговор #15 -: 18.08.2009 20:07 »

един познат има познат(мда,  wall), който си купил платно и дъска, пробвал се и после решил, че уиндсърфа не е за него. продавал си всичкото за 250 лева, което ми се струва краааайно подозрителна цена за екипировка и затова много се чудя дали да ходя до морето да ги взема или не. понеже съм ходила в магазина на съни в гео милев и там дори на 2ра ръка нещата бяха значително по-скъпи. и вероятно значително по-запазени - този тип бил скъсал платното и трябвало да се лепи. hmmmm
малко историята ми намирисва като човека да е скочил от втория етаж с чадъра на баба си, харесало му е и след това си е купил развален селскостопански самолет за поливни цели, за да пробва дали продължава да го кефи летенето, но после е направил извода, че да става пилот на изтребител не е за него  (:-pp)  (:-pp)  (:-pp)

ПП ... в рамките на майтапа. оборудването е от голямо значение и ако е неподходящо, нама как да му е харесало
tiru-riru
Повей

Публикации: 4

« Отговор #16 -: 18.08.2009 22:44 »

:Sunny:

на 99,7% е някоя барака това, но ми обещаха, че ще пратят снимки и т.н... така че на стенд бай съм... то не че възлагам големи надежди точно, че това ще ми реши проблема...
MasterJeki
Полъх
*
Публикации: 99

« Отговор #17 -: 18.08.2009 23:48 »

като за начало повечето хора, които не са се качвали на сърф си казват "ще взема нещо евтино , че ако не ми хареса да не се набутвам" и са прави
всеки решил да си купува подобно нещо е отделил някакъв бюджет
преди години например аз взех ето това за 280лв пълен комплект с две платна даже !! Без да съм се качвал никога на дъска - продаваше го приятел и ... така се почна

перфектната машина за учене. сигурно беше 250 - 300литра дъската.
падай колкото си искаш, удряй - нищо не се чупи - всичко е тежко Smile и здраво Smile
лесно се научаваш да пазиш равновесие , да завиваш , да следваш курса ... и там всички проблеми на начинаещия.
на другата година , вече след като знаех че това ми допада си взех по-малка дъска и така се почнаха инвестициите в оборудване...
от носталгия запазих стария сърф при мен 3 години, но така и си стоеше в гаража. След 3 години го продадох за 250 лева!! - то няма какво да му падне повече цената
Мой приятел тогава си взе сърф за 650 лв и още си е у него - макар, че от години не го кара  wall  - Носталгия
Ако знаете пък , че това е вашият спорт: има нови учебни дъски, платна ...  комплект 2500 - 4000лв.
така че, съвета от мен:
1. определете си сума, според възможностите без да се изхвърляте
2. гледайте дъската да е около 150-200литра (може и повече  bravoo ) добре е да има шверт ! , ветрилото около 4-6 квадрата
и повечко ВОДОЧАСОВЕ. Отначало се пада много - но на меко. Никой не се е родил научен, просто някой се учат по-бързо ( включително и корифеите в този форум  :О: )
Успех  Yeee Yeee Yeee OK

So little we need and so much to understand this!
Weight: 97kg
Boards: Exoset NANO 125l 2008г., Starboard Formula 2008 Experience 160l
Sails: 5.2m Loft LipWave, 7.2 NeilPryde hellcat,  9.6m Loft O2
fireflay
Вятърничав
Публикации: 217

« Отговор #18 -: 19.08.2009 00:16 »

Евала колега!!!Иначе може да си купиш и за 20000 с камъни "Сваровски",например и да ти остане само "за показване"...На твоя,гледам си му "избил"парите Smile

Naish wave 70l,Naish Global Wave 87,Naish Vector 104l;Naish Force3.7;Naish Force-4.2,Naish Force-4.7,Naish Boxer-5.8,Naish AMP-7.Някой,да продава бельо Naish(-:
Страници: « 1 2   Най-горе
Печат
Отиди в: