като за начало повечето хора, които не са се качвали на сърф си казват "ще взема нещо евтино , че ако не ми хареса да не се набутвам" и са прави
всеки решил да си купува подобно нещо е отделил някакъв бюджет
преди години например аз взех ето това за 280лв пълен комплект с две платна даже !! Без да съм се качвал никога на дъска - продаваше го приятел и ... така се почна
перфектната машина за учене. сигурно беше 250 - 300литра дъската.
падай колкото си искаш, удряй - нищо не се чупи - всичко е тежко
и здраво
лесно се научаваш да пазиш равновесие , да завиваш , да следваш курса ... и там всички проблеми на начинаещия.
на другата година , вече след като знаех че това ми допада си взех по-малка дъска и така се почнаха инвестициите в оборудване...
от носталгия запазих стария сърф при мен 3 години, но така и си стоеше в гаража. След 3 години го продадох за 250 лева!! - то няма какво да му падне повече цената
Мой приятел тогава си взе сърф за 650 лв и още си е у него - макар, че от години не го кара
- Носталгия
Ако знаете пък , че това е вашият спорт: има нови учебни дъски, платна ... комплект 2500 - 4000лв.
така че, съвета от мен:
1. определете си сума, според възможностите без да се изхвърляте
2. гледайте дъската да е около 150-200литра (може и повече
) добре е да има шверт ! , ветрилото около 4-6 квадрата
и повечко ВОДОЧАСОВЕ. Отначало се пада много - но на меко. Никой не се е родил научен, просто някой се учат по-бързо ( включително и корифеите в този форум
)
Успех