TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206
|
|
« -: 15.09.2009 14:05 » |
|
Днес е 15 септември!
Започна новата учебна година и децата се завръщат в училище. С тях се завърнаха и по-натовареният трафик и шофьорите-камикадзета, бързащи да стоварят хлапетата на училище и да стигнат до офиса си. В "нормален" ден, на път за офиса (по трасето Драгалевци-Бояна-бул. България-бул. Витоша-бул. Патриарх Евтимий-бул. Христо Ботев-пл. Македония) обикновено трима-четирима от гореспоменатите камикадзета правят връзка м/у тяхното нищожно съществуване и моето такова, застрашавайки утрешния ми ден, натоварвайки ме психически и скапвайки деня ми от рано! Но с течение на времето човек се учи и свиква на "малките радости", с които го ощастливяват околните.
Днес, обаче, чашата на търпението ми преля! Дали от превъзбуда, че отпуската най-после е свършила и домашните любимци и деца най-накрая ще тръгнат по свои си дела и ще оставят главата на семейството (или врата на същото) на спокойствие; дали от проблеми с огледалата на колата заради натъпканото до пръсване с китки за "другарката" пространство или заради липса на каквото и да било възпитание, днес героите на моето възмущение се увеличиха десетократно, като последния за гарнитура на клаксона дори си изкара един "среден" (за което още се червя и срамувам), засичайки ме 2 пъти в рамките на 5 секунди.
Интересно ми е дали тези хора се сещат, че с това шофиране дават лош пример на децата си и рискуват и техния живот! Дали през плитките им мозъци минава мисълта, че е по-добре да закъснеят с 2 минути, отколкото на следващото кръстовище да спрат завинаги?
Чудя се докога у нас да караш безразсъдно, с превишена скорост и максимален брой нарушения на ЗДП, ще е признак на геройство!? Докога да рискуваш живота на околните (за собствения не коментирам - явно тези хора не се харесват или обичат) ще води до илюзорно нарастване на половите органи и самочувствие!? Докога обществото и ние самите ще оставаме безучастни? Докога у нас няма да виждаме как такива шофьори ги спират, глобяват или затварят!? И така и не намирам отговори на тези и множество други въпроси...
шофирайки, мисля за това:(моля, хората със слаби сърца, бременните и по-впечатлителните да не го пускат) http://www.youtube.com/watch?v=Y8zf9Mo9FCU&feature=player_embedded
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #1 -: 15.09.2009 18:06 » |
|
Тази година монтираха много нови камери по кръстовищата. Нямам впечатление, че нещо рязко се е променило, но поне лентата на рейсовете се поизчисти. Предполагам, че "батковците" пак ще заобикалят закона, но поне корупцията ще мине на друго ниво....
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Mitko
Отнесен от вихъра
Публикации: 389
Тиквеник :)
|
|
« Отговор #2 -: 15.09.2009 18:42 » |
|
Аз даже забелязвам, че и агресията по пътищата се е увеличила адски много. само за месец мои приятели ми разказаха, как са виждали всеки ден побоища на пътя между шофьори. малоумни колкото щеш, лошото в цялата история е, че в повечето случаи умират невинните, а виновните се разминават с леко охлузване....
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
|
« Отговор #3 -: 15.09.2009 19:11 » |
|
TerryBle невероятно добро описание Какво ще кажеш за това: Тръгвам на зелен светофар и виждам кола, която лети към кръстовището и няма намерение да спре, въпреки, че и свети червено. АЗ СПИРАМ и натискам клаксона, а той минавайки ми размахва среден пръст. Какво има да коментираме. Това е брутална наглост, която се случва непрекъснато и навсякъде и не само с мен. Мисля, че трябва да пуснат из София полицаи със съвсем обикновени, не полицейски коли да се движат сред нас и направо да прибират в лудницата такива "величия"
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
Venelin
|
|
« Отговор #4 -: 15.09.2009 20:03 » |
|
Ами няма нужда цивилни ченгета. Достатъчно е униформените КАТаджии да пишат актове, както си е по закон (с прекрасните му поправки). Така за има-няма половин година голям брой от "батковците" и останалите селски джигити ще останат без книжки. За съжаление, доста от КАТаджиите първо питат "Да пишем ли?"... и... после нещата се "оправят"... и... така нататък... А би трябвало и онзи, който иска "да се оправи", директно да го опандизят, но това в една друга държава се случва обикновено. Тук - не.
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #5 -: 15.09.2009 23:52 » |
|
Ами няма нужда цивилни ченгета. Достатъчно е униформените КАТаджии да пишат актове, както си е по закон (с прекрасните му поправки). Така за има-няма половин година голям брой от "батковците" и останалите селски джигити ще останат без книжки. За съжаление, доста от КАТаджиите първо питат "Да пишем ли?"... и... после нещата се "оправят"... и... така нататък... А би трябвало и онзи, който иска "да се оправи", директно да го опандизят, но това в една друга държава се случва обикновено. Тук - не. докато има корупция в нашата държава,нищо няма да се промени... Ще дам пример с Холандия: Караш с превишена скорост - засичат те с камерата, идва по пощата едно писмо и никой не те пита ко ще правим, ами отиваш и го плащаш. Като платиш няколко такива /за 8 км - 36 евро ми е личния опит/, рано или късно ще почнеш да спазваш закона... Караш на магистралата със 160 при ограничение 120...ами зад тебе са ченгетата с цивилна кола, спират те след 2 минути и първо ти вземат книжката, после ти тресват глобата и така...никой не го е еня къв си, ква кола караш и каква ти е заплатата - глобата е еднаква за всички и никой не е застрахован от нея.
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #6 -: 16.09.2009 09:03 » |
|
hmmmmХмм корупция че то Полицаите в Белослатенско си спретнаха частен КАТ и си шофьорите от дълго време А представете си в голям град като София да решат да си спретнат частно Министерство по Транспорта
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
TerryBle
Вятърничав
Публикации: 206
|
|
« Отговор #7 -: 16.09.2009 09:35 » |
|
благодаря, Sunny! за джигитите - или добро (пожелаваш им много здраве и безаварийно пристигане ), или нищо! интересното е, че напоследък виждам все повече жени, които правят подобни изцепки, което само потвърждава максимата "жена-шофьор..."! те или не могат хич да карат, или са с такова самочувствие, че... ми се изправя косата (а аз съм бая къдрава по default ) за тях (или пък нас?) се отнася и това, че качвайки се на по-мощна кола, смятат, че вече са станали опитни "можачи"...
Юли, Mitko, Venelin, vandal, valko, за съжаление и да си чешем езиците и да не ги чешем - файда няма! че пътна полиция не си върши работата всички знаем; че корупцията е повсеместна - също... и така ще остане, докато има кой да предлага подкупи! докато го има човешкия фактор! защото, както в Холандия, така и в други европейски държави, няма камери. има фотоапарати. нарушение -> щрак -> глоба по пощата -> високи лихви при неплащане... европеецът е културен, защото от десетилетия му бъркат дълбоко в джоба. а у нас едни хора гледат камерите в реално време! и какво от това!?
valko, няма нужда от частен КАТ в София - държавния и без това е потънал в безхаберие!
напоследък забелязвам все повече хора да дават път, да спазват чуждото предимство, да карат внимателно и според правилата... това ме навежда на мисълта, че някой ден (е, вероятно след стотина години) и у нас шофирането няма да е "пази се от всички", "предвиждай най-лошото"! дано!! пия за това!
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
valko
|
|
« Отговор #8 -: 16.09.2009 13:18 » |
|
Амин !
|
|
|
|
Boards : Fanatic Bee 117l , Naish Enduro 106l Sails : Loft freerace 5.3m2 , Loft 360 free 6.5m2 , Neil Pride combat 5.0m2
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #9 -: 16.09.2009 19:37 » |
|
всъщност като се замисля, то движението по нашите пътища /особено в града/ е като от книжка на Тери Пратчет...хем тъжно, хем забавно, хем като в нереален свят....
|
|
|
|
|
|
|
|
haimanov
Духовит
Публикации: 123
|
|
« Отговор #11 -: 24.09.2009 14:06 » |
|
Аз допреди миналата седмица мислех по същият начин, но вчера се прибрах от Рим и малко инак гледам вече Там въпреки, че са европейци от доста преди нас, там е пълен хаос ! Няма мигачи, няма лява дясна лента, само клаксони и шум От европа сякаш най-добро вЧепетление ми е направила Германия като движение. Ней се ! Мисълта ми беше, че може и да е много много по зле ! Да мислим позитивно (тия приказки ги казваше един дедо .... едно време) !
|
|
|
|
Boards: BIC Techno-E 135l, Sails : NS 6.0 70kg
|
|
|
vandal
|
|
« Отговор #12 -: 25.09.2009 20:43 » |
|
Аз допреди миналата седмица мислех по същият начин, но вчера се прибрах от Рим и малко инак гледам вече Там въпреки, че са европейци от доста преди нас, там е пълен хаос ! Няма мигачи, няма лява дясна лента, само клаксони и шум От европа сякаш най-добро вЧепетление ми е направила Германия като движение. Ней се ! Мисълта ми беше, че може и да е много много по зле ! Да мислим позитивно (тия приказки ги казваше един дедо .... едно време) ! по повод италианците <object width="425" height="344"><param name="movie" value=" http://www.youtube.com/v/7tmWHYJOESU&hl=nl&fs=1&" /param><param name="allowFullScreen" value="true" /param><param name="allowscriptaccess" value="always">
|
|
|
|
|
|
|
|