Моите впечатления също са, че мястото е страхотно. Основният спот за каране се намира на около 5-10 км преди Датча, вляво на самия път който води до града (идва се от Мармарис). Мисля, че това е спотът който fury е постнал в първия линк.
Сайтът на спота/хотела/бунгалата към него е:
http://www.datcasurf.com/?lg=enДържеше го един симпатичен тип Мехмет. Имат малко хотелче + бунгала, мисля че условията са еднакви и на двете места. Преди 3 години когато ходих, стаите бяха 60 евро двойната, имат климатик и са хубави. Имаше и няколко човека с кемпери и 1-2ма на палатка, но доколкото разбрах от управата, в общи линии идеята им е да не пускат хора на палатки там. Гостите бяха повечето чужденци, предимно французи, може би защото самото сърф (и кайт) училище на мястото го държаха французи. Като задуха обаче идват и местните от Датча да карат, така че явно това е спота там.
Основният вятър е северозапад и се пада нещо средно между офшор и сайдшор, в общи линии гладка вода с малко чоп. Времето, което изкарах там (10 дена) духаше всеки ден и основно караха с около 5, 5.5 платна.
За пътя наистина е малко проблем, аз го взех малко лежерно за 2 дни на отиване и 2 на връщане , проблемът е че не намерихме свестни места да се спи между Чанаккале и Измир (някъде там се пада ''средата'' на пътя), единия път бяхме в едно място айвалък май се казва, другия в едно градче Езине, и в двете си беше мизерийка.
Иначе като минеш оттам и стигнеш Датча пейзажа и условията страшно се променят (към хубаво), направо не ти се тръгва наобратно
Самият град Датча също е много хубав, има разни исторически забележителности наоколо за разглеждане, а и Родос е недалеч оттам.