21.11.2024 22:21
Новини: Sunny eXtreme е официалният вносител за България на кайт оборудване DaSilva, HB SurfKite, Peter Lynn (PLKB).

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Здравейте Варна  (Прочетена 4497 пъти)
freesto
Повей

Публикации: 3

« -: 25.04.2011 17:58 »

Преди 6 месеца се запалих по кайт спорта и за сега имам 2 часа "каране" на сняг. Аз съм от Софето и с жена ми ще бъдем във Варна на 06.05.11. Питането ми е къде най-често карате, ако има условия и как да стигна до там от жп гарата (не познавам грам града). Искам да погледам за да понауча нещичко преди да изкарам курса.
Благодаря.
Eddie
Модератор
Публикации: 1102

« Отговор #1 -: 26.04.2011 00:20 »

... Искам да погледам за да понауча нещичко преди да изкарам курса.
Добре дошъл във форума  freestо  hi
Нищо не разбирам от кайт,но предполагам,че както и при сърфа "тая работа" само с гледане не става.
За гледането може да се довериш на YouTube  :D
 За останалото-трябва да си във водата.  Така че, почвай смело курса  Yeee

Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L.
Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
freesto
Повей

« Отговор #2 -: 28.04.2011 20:45 »

Благодаря за посрещането, но ще ме прощаваш за YouTube Smile. Не за друго, ама нещо не сава приказка с него. Така или иначе ще имам ден за губене във Варна и ще е добре да погледам, да попитам преди да се захвана по-така. А на Васил се извинявам, че не мога да отговоря, но все още съм новобранец и не ми се получава Smile
vandal
Windmaster
Публикации: 683

по-добре от гика, от колкото от мотика

« Отговор #3 -: 29.04.2011 14:51 »

предварително се извинqвам за правописа но ще ползвам кирилизатора от сайта...

през лqтото за кайт не е наи-удачно за учене във варна заради хората по плажя...но да кажем ако тръгнеш от гарата нагоре кум басеина (ще питаш), на 5-10 мин пеш е, точно под него има широка пиасъчна ивица...и ако имаш късмет ниама да са полазили много туристи...

щом ще си с влак (предполойих, заради гарата) предполагам шсте си ограничен с транспорта...иначе при запад се ходи на езерото, но ниама автобуси, триабва кола..

може да се смъкнеш до Рибарски плаж - тои е още 10ина минути пеш след басеина за които ти казах...там има база и се събират хора...

друго миасто е Аспаруховиа плаж...при Ники Пуканката...там сущо ниама много плажуващи (дори и през лиатото) или поне ниакога така беше, а и обстановката е много фриендли и също се субират много хора...
имам му тел ако искаш, ще изровиа довечера...

с автобъс 17 или 46 се стига от гарата, като триабва да питаш за....ба ли го, не сум ходил с автобъс...или на БАН или на следващата ще триабва да слезеш...и да питаш за Ред Рок или сърф базата...едно до друго са...

иначе ако си с кола все пак много иако е на шкорпиловци...там Добчо направи база преди време...не сум ходил(на неговата база) но плажната ивица е широка, пиасук, и ниама хора. Сега се сещам че тои организираше сурф трипове за туристи, така че и да не си с кола тои мойе да те взема, да изкарваш дениа там и да се учиш и да те вруща следобед или там по ниакое време надвечер...

други спотоже в раиона за каит - Кабакум, Кранево (тука може да вдигне по-сериозна вълна)

това се сещам сега...
по принцип съм по уиндсурфа, но тук ти изредих спотове които са подходиащи за каит...

има още ниаколко човека от Варна, които могат да те научат...но съм им изгубил следите на повечето Smile

ами дано съм бил полезен...

кара каквото му попадне...

https://www.geckowindsurfschool.com/
http://www.windsurfyoga.eu/
Ceco
Модератор
Публикации: 1753

« Отговор #4 -: 29.04.2011 17:41 »

@ freesto, виж тези линкове:
http://www.kitesurf-varna.com/index.html
http://www.nikisurfsport.com/

Boards: Exocet: Cross 94 l, I-Style 101 l, RS 4 114 l; Fanatic FW 105 l; SB Futura 121 l, Mistral Syncro 124 l
Sails: Loft Lip Wave 4.3; Loft Pure Lip 5.0; Loft Oxygen 6.3 & 7.3
Snowboards: Ride Concept TMS 161, Lib Tech T Rice Pro 157
freesto
Повей

« Отговор #5 -: 01.05.2011 20:09 »

Благодаря Ви много  Smile
Sibo
Повей

« Отговор #6 -: 20.05.2011 12:47 »

Дано си погледал, че тук се къса да духа Wink