|
Sasho Belia
Полъх
Публикации: 91
Tel.: +359 887 337 339 Skype: artkom-alek
|
|
« Отговор #1 -: 08.08.2011 14:22 » |
|
По-хубаво късно... Не е добре да се учи кайт на язовири - поривисти и редки ветрове. Най-евтин вариант - нашето Черноморие (Бургас). Малко по-скъпо, но много по-сигурно - Гьокчеада. Човек с добра физическа култура се нуждае от 3 дена на острова за достатъчни начални умения. Естествено всичко това е с учител поне първите 6-7 часа. Успех.
|
|
|
|
Много крила, Nord Wam 5'10, Naish Global 5'8 и разни други
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #2 -: 10.08.2011 01:29 » |
|
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265
Concerned with boundaries? Imagine no limits!
|
|
« Отговор #3 -: 10.08.2011 19:22 » |
|
Мисля, че е крайно време да се пробвам на кайт! Единствените неща, които ме спират са цените на уроците и страха, че ще взема да се зарибя .... Колегите, които са минали от сърф на кайт (сигурен съм, че има такива), могат ли да ме светнат ориентировъчно от колко часа с учител ще се нуждая докато проходя до степен сам да се справям? (Знам, че всичко е доста индивидуално)
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #4 -: 11.08.2011 08:12 » |
|
|
|
|
|
Аз съм легенда Sails: LoftSails PureLip 4.2, 4.5, Oxygen 6.3 Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96 Kites: DaSilva Vibe 3.0, HB Legion 5.0, 6.0, 7.0, 9.0 Wing: KT 105L, KT 3.0, 4.0, 5.0, LoftSails 6.0
|
|
|
Sasho Belia
Полъх
Публикации: 91
Tel.: +359 887 337 339 Skype: artkom-alek
|
|
« Отговор #5 -: 11.08.2011 13:20 » |
|
Ами аз, като колега, който е минал от сърф на кайт , ти казвам най-отговорно, че учител ти трябва за 1 час. Не е лошо да отидеш с кайт дъска на Казичене за 1-2 дена за по 1-2 часа. След това със собствено крило (може да си потърсиш с консултация от 2-3 кайтисти някое крило секънд хенд, най-добре даже 2 крила - примерно 12 и 7 кв. м.) ти трябват максимум 3 дена за да потеглиш на острова. Хубавото там е, че през деня има от силен до много слаб вятър и винаги ще намериш време за тренинг. След това след максимум 3 дена вече ще си способен в средно време да отидеш където искаш и да се върнеш. Това са максимални стойности. Ако си старо сърфистко куче за общо 3 дена ще се разхождаш наляво-надясно и даже ще се учудиш, колко време си над водата . Старите крила вече хич не са за подценяване. Може да се намери нещо и за 150 лв. При Павката за 30-40 лв максимум ти го оправят (ако има дребни дупчици и т.н) и става съвсем нормално добро крило. Аз вече втора или трета година карам крила, които са били пукани по централни шевове и с гръмнали поради това балони и мога да кажа, че са по-здрави от чисто новите. За нашето море си трябва 16-ка (или 15-ка). Въобще, за разлика от преди 4-5 години, вече може да се намери оборудване на ама съвсем разумни цени (дъски и крила, които добрите карачи биха сменили са най-доброто, което може да се търси). Не искам да споменавам само на мен какво ми е изостанало, да не звучи като реклама за продаване, но ако се попитат на Гьокчето десетина от по-добрите кайтисти, ще изскочат много добри предложения. Ае, приятно
|
|
|
|
Много крила, Nord Wam 5'10, Naish Global 5'8 и разни други
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав
Публикации: 265
Concerned with boundaries? Imagine no limits!
|
|
« Отговор #6 -: 11.08.2011 15:56 » |
|
Сашо, мерси за изчерпателния отговор!
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V10 98l / RRD X-Fire V8 108L / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde V8 7.2m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра
Публикации: 424
SeaWolf
|
|
« Отговор #7 -: 11.08.2011 16:42 » |
|
Мисля, че е крайно време да се пробвам на кайт! Единствените неща, които ме спират са цените на уроците и страха, че ще взема да се зарибя .... .... и мен това ме притеснява Павка и факта, че малко или много винаги трябва да си с някой, когато караш... иначе много ме привлича , че Бургас е супер гостоприемен спот за кайт, часовете каране са доста повече имайки впредвид, че за кайта е необходим сякаш по-малко вятър, и че оборудването е много по-компактно и не съществува проблема със съхранение, товарене... и т.н. и
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик.... )
|
|
|
kite_mishle
Повей
Публикации: 1
|
|
« Отговор #8 -: 29.08.2011 19:35 » |
|
Колегите, които са минали от сърф на кайт (сигурен съм, че има такива), могат ли да ме светнат ориентировъчно от колко часа с учител ще се нуждая докато проходя до степен сам да се справям? (Знам, че всичко е доста индивидуално) Do sega sam se kacvala na wind okolo 2 pati i gore-dolu sam karala.. tova lqto zapochnah da treniram kiteboard i sam super zaribena.Hodih 4-5 pati s uchitel na Primorsko i sam super dovolna.Ideqta v nachaloto e da mojesh da vdignesh i svalish kite-a bezopasno i da se izprawish varhu daskata no v BG vqtura e mnogo nepostoqnen (ne che sam golqm razbirach) i az preporuchvam Gokceada (Turciq) Ako nqkoi ,koito e hodil na Ostrova moje da mi kaje kade e po-dobre da se uchish ii kakvi sa gore-dolu cenite shte sam izkluchitelno blagodarna Mersi predvaritelno
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
|
« Отговор #9 -: 30.08.2011 00:02 » |
|
Аз на 5тия час само със съвети на приятели "карах" и в двете посоки. Сега карам уиндсърф сутрин и кайт следобед. Така чувствам деня си напълно уползотворен. Но сега , за проследната прогноза, изобщо не съм си и помислял да мъкна и кайт. Когато има вятър и хубава вълна кайта ми се вижда безмислен.
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
|
« Отговор #10 -: 30.08.2011 01:30 » |
|
Добре дошла във форума kite_mishle Моля те,пиши на кирилица.Ако нямаш инсталирана такава,в долния десен ъгъл има бутон за кирилизация!
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Юли
|
|
« Отговор #11 -: 31.08.2011 08:19 » |
|
.. Ako nqkoi ,koito e hodil na Ostrova moje da mi kaje kade e po-dobre da se uchish ii kakvi sa gore-dolu cenite shte sam izkluchitelno blagodarna Mersi predvaritelno Кайт уроци се дават в училищата на Тина и Мони и Наката. Цените се "плаващи" и зависят от часовете, най-добре е да се говори на място.
|
|
|
|
|
|
|
|